iovo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2007 09. Εδώ γράφουμε για ό,τι έχει σχέση με διαχείριση CAD - πρότυπα σχεδίασης, στρατηγικές ονομασίας σχεδίων layers κλπ.
erling Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2008 Οταν ξεκινάει το ACAD έχει σαν πρότυπο ένα template. Δοκίμαστε να κάνεις ότι μετατροπές θέλεις και μετά χωρίς να έχεις σχεδιάσει κάτι, να σώσεις το αρχείο σε μορφή dwt (πχ ΠΡΟΤΥΠΟ.dwt) Την επόμενη φορά που θα ανοιξεις το ACAD θα διαλέξεις ως πρότυπο αυτό που έσωσες εσύ.
eupalinos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2008 Υπάρχουν Ελληνικά πρότυπα σχεδίασης cad? Ένα δείγμα των προτύπων της ΑΙΑ θα βρείτε εδώ: http://www.upo.harvard.edu/CampusProjects/Stds/Csg_2006.pdf Σχετικές πληροφορίες βρήκα και εδώ: http://www.iatroudakis.gr/cad/el/site/siteindex.html#%CE%94 (δείτε στη στήλη που αναφέρει "πρότυπα")
pdi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2009 Απ' όσο γνωρίζω, όχι. Με μια εξαίρεση: τα ISO 13567-1:1998 και ISO 13567-2:1998 που έχουν υιοθετηθεί από τον ΕΛΟΤ ως ΕΛΟΤ EN ISO 13567.01 και ΕΛΟΤ EN ISO 13567.02 αντίστοιχα. Ωστόσο δε γνωρίζω να έχει γίνει η αντίστοιχη εργασία του ISO/TR 13567-3:1999 που είναι η εφαρμογή των γενικών κατευθύνσεων σε εθνικό επίπεδο. Ορμώμενος από αυτή την έλλειψη έγραψα το άρθρο "Ελληνικό Πρότυπο Ψηφιακής Σχεδίασης" που φιλοξενήθηκε στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ και έγινε αφορμή για μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση. --- Προσθήκη 2009-01-29 --- Layers: μπορείτε να βοηθήσετε; Το ISO 13567 δίνει έναν προσεκτικά μελετημένο τρόπο για την "Οργάνωση και ονοματολογία επιπέδων σχεδίασης CAD". Προτείνει ένα σχήμα ονόματος αποτελούμενο από τρία υποχρεωτικά πεδία και περισσότερα προαιρετικά.* Το σημαντικότερο από τα υποχρεωτικά πεδία είναι το δεύτερο που αναφέρεται σε στοιχεία (elements). Τα στοιχεία αποτελούν την ανάλυση της κατασκευής σε κατασκευαστικά συστήματα, π.χ. φέρων οργανισμός, τοιχοποιία, κλπ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ταξινομικό σύστημα κατασκευών (construction classification system), όπως π.χ. το CI/SfB. Το ISO 13567 δεν υιοθετεί κανένα τέτοιο σύστημα ώστε να επιτρέψει σε κάθε χώρα να επιλέξει όποιο θεωρεί κατάλληλο. Το ερώτημα λοιπόν είναι: υπάρχει κάποιο τέτοιο σύστημα που χρησιμοποιείται, εθιμικά ή θεσμικά, από μελετητές και κατασκευαστές στην Ελλάδα; Το πλησιέστερο που γνωρίζω είναι τα αναλυτικά τιμολόγια εργασιών (ΑΤΟΕ, ΑΤΗΕ, κλπ), των οποίων όμως η ανάλυση δεν είναι τόσο επιμελημένη όσο ενός τυπικού ταξινομικού συστήματος κατασκευών. * Λεπτομέρειες για το ISO 13567 μπορείτε να βρείτε στην ανάλυση The proposed international standard for structuring layers in computer aided building design (pdf) που συντάχθηκε από μέλος της ομάδας εργασίας του προτύπου. Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, iovo.
karasls Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει αν γίνεται σε ένα Layout ενός αρχείου να εισάγω ενα viewport ενος σχεδίου που βρίσκεται σε άλλο αρχείο? Σας ευχαριστώ.
stefanos zervos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 Νομίζω πως δε βρίσκεσαι στη σωστή ενότητα. Αυτό που ρώτησες δεν γίνεται με το Autocad, γίνεται όμως με το Autocad Architecture (architectural desktop).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα