Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειας σας ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κανει μεταπτυχιακό η να εχει πάρει κάποια πιστοποίηση πανω στις συγκολλήσεις στην Ελλάδα η στο εξωτερικό? Απο οτι γνωριζώ δεν υπάρχει στην Ελλάδα τίτλος ''μηχανικός συγκολλήσεων'' , υπάρχει καποιος φορέας που να σου δίνει κατι ανάλογο?

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν οι ελεγκτές - επιθεωρητές συγκολλήσεων π.χ. ΕΒΕΤΑΜ TUV κλπ...

Δημοσιεύτηκε

Σκοπεύω να πάρω σχετική πιστοποίηση (International Welding Engineer) κατόπιν παρακολούθησης ανάλογου εκπαιδευτικού προγράμματος (480 εκπαιδευτικές ώρες συνολικά) στη Γερμανία. Ο φορέας ονομάζεται Schweisstechnische Lehr- und Versuchsanstalt (SLV) και ασχολείται με την εκπαίδευση και πιστοποίηση συγκολλητών, μηχανικών συγκολλήσεων αλλά και προσωπικού διενέργειας μη καταστροφικών και άλλων ελέγχων. Επίσης διενεργούν επιθεωρήσεις σαν ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στον τομέα του ελέγχου υλικών και άλλους παρεμφερείς τομείς (τήρηση ποιοτικών στάνταρντ για συγκολλητές κατασκευές).

 

Από όσο γνωρίζω κι εγώ δεν υπάρχει αντίστοιχος τίτλος στην Ελλάδα, ή ανάλογα προγράμματα. Αλλά ας μας διαφωτίσει κάποιος που ξερει κάτι παραπάνω.

Δημοσιεύτηκε

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογος τίτλος ή πρόγραμμα.

Πιστοποιήσεις υπάρχουν μόνο για τους συγκολλητές.

 

@Pavlos

Μέχρι πρότινος ήταν και το μοναδικό αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό στη Γερμανία.

Έχεις υπόψη σου αν μπορεί να γίνει τμηματικά;

Δημοσιεύτηκε

Αποτελείται από 3 μέρη. Το πρώτο (100 διδ. ώρες) είναι τα προκαταρκτικά (μέθοδοι-εξοπλισμός-πηγές ενέργειας,χαρακτηριστικά ρεύματος-συμπεριφορά διαφορων υλικών κτλ).

Το δεύτερο μέρος (60 διδ. ώρες) είναι πρακτικές ασκήσεις, ώπου ντύνεσαι συγκολλητής και προσπαθείς να κάνεις ηλεκτροκόλληση.

Το τρίτο και δυσκολότερο (320 ώρες) έχει τα ίδια θέματα με το πρώτο αλλά αρκετά πιο εμβαθυμένα.

 

Μπορεί να γινει και τμηματικά με κάποιες προυποθέσεις (πχ. να μην μεσολαβεί διαστημά μεγαλύτερο από 2 χρόνια μεταξύ 1ου και 2ου μέρους). Το κόστος είναι γύρω στα 6000 €. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ www.slv-duisburg.de ή εδώ www.slv-nord.de

 

Αν θέλετε, μπορείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας, πατώντας στο κουμπί EDIT στο κάτω δεξιό μέρος κάθε μηνύματός. Δοκιμάστε το!

CostasV

 

 

@Pavlos

Μέχρι πρότινος ήταν και το μοναδικό αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό στη Γερμανία.

 

 

 

Τι εννοείς με αναγνωρισμένο; Τι μπορεί να κάνει με τέτοια πιστοποίηση; Σαν ελεγκτής-επιθεωρητής κολλήσεων μπορείς να εργαστείς και χωρίς τέτοιο χαρτί. Έτσι δεν είναι;

 

Υπόψιν ότι δεν πρόκειται για πανεπιστημιακό ίδρυμα που το χορηγεί.

 

Προφανώς, δεν πρόλαβες να διαβάσεις την παραπάνω παρατήρησή μου. Παρακαλώ προσπάθησε να μην κάνεις συνεχόμενα μηνύματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το EDIT.

CostasV

Δημοσιεύτηκε

Σαν ελεγκτής-επιθεωρητής μου φαίνεται λίγο δύσκολο παιδιά να δουλεψεις αν δεν έχεις κάποια πιστοποιήση.Για να εργαστείς σαν συγγολητής δεν χρειάζεται πιστοποιήση αλλά προφανώς να ξέρεις να κολλάς, αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν και σχολές γιαυτό αλλά και με την εμπειρία μια χαρά μαθαίνεις...κάθε φορά πριν το εργό νομίζω ότι οι συγκολητές περνάνε κάτι σαν εξετάσεις(όταν μπαίνουν για πρωτη φορά σε ένα εργοτάξιο)

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν έργα όμως όπου απαιτούνται και πιστοποιημένοι συγκολλητές. Οι εξετάσεις που λες είναι αυτή η πιστοποίηση, η οποία έχει κάποια διάρκεια (νομίζω 2 χρόνια?)

Ελεγκτής-επιθεωρητής συγκολλήσεων απαιτεί υποχρεωτικά κάποια πιστοποίηση.

Δημοσιεύτηκε

Για να έχεις το δικαίωμα υπογραφής τέτοιων πιστοποιητικών, είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε σεμινάρια καταστροφικών και μη καταστροφικών ελέγχων (ερμηνεία ραδιογραφιών, διεισδυτικά υγρά, μαγνητικά σωματίδια κτλ) που διενεργούνται από διάφορα ΚΕΚ ή ινστιτούτα (επίσης διαπιστευμένα) (εγώ ξέρω το ΚΕΚ ΙΒΕΠΕ).

 

Στο τέλος του σεμιναρίου για να πάρεις το πιστοποιητικό πρέπει να περάσεις τις αντίστοιχες εξετάσεις οι οποίες είναι και γραπτές και προφορικές.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα GeorgeT. Για πληροφορίες σχετικά με τέτοια σεμινάρια θα μπορούσες να απευθυνθείς στην ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ που είναι ένας οργανισμός πιστοποιήσεων. Τα σεμινάρια που διοργανώνει διεξάγονται κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά μερικές φορές και στο Βόλο όπου υπάρχουν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Στο site http://www.ebetam.gr θα μπορέσεις να βρεις τηλέφωνα και διευθύνσεις επικοινωνίας. Επίσης όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post, γνωρίζω ότι το ΚΕΚ ΙΒΕΠΕ, το οποίο έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται σ'αυτόν το χώρο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πολλά άλλα ΚΕΚ που παρέχουν αντίστοιχη εκπαίδευση.

 

Γενικά πάντως τα σεμινάρια αυτά είναι αρκετά ακριβά. Επομένως, αν σου χρειάζεται για τη δουλειά σου, θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς πρώτα στον εργοδότη σου έτσι ώστε να επωμιστεί εκείνος το κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.