Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι Μηχανικοί. Έχω ένα ανοικτό θέμα στην υποκατηγορία οπλισμένο σκυρόδεμα, με τίτλο Οπλισμένο σκυρόδεμα και αντισεισμικές πατέντες. Έχω μία αντισεισμική ευρεσιτεχνία πού όλοι με προτρέπουν ότι πρέπει να την δοκιμάσω τουλάχιστο κατά πρώτη φάση, σε πρόγραμμα ANSYS Στην προσπάθειά μου να βρω τεχνικό γραφείο, δεν είχα ανταπόκριση από κανένα. Η απορία μου είναι αν τελικά γίνετε ή όχι προσομοίωση στην συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία. Η ιστοσελίδα της ευρεσιτεχνίας είναι στην υπογραφή μου Μ.Φ.Χ Γιάννης - ιος

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Έχω ένα ανοικτό θέμα ..... με τίτλο Οπλισμένο σκυρόδεμα και αντισεισμικές πατέντες.
Δεν νομίζω να υπάρχει -έστω και ένα- μέλος του forum που δεν το γνωρίζει.

 

Η απορία μου είναι αν τελικά γίνετε ή όχι προσομοίωση στην συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία.
Μετά από 229 δημοσιεύσεις, πιστεύεις ότι δεν λύθηκαν οι απορίες;

 

Στην προσπάθειά μου να βρω τεχνικό γραφείο, δεν είχα ανταπόκριση από κανένα.
Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους δεν βρήκες το γραφείο που ψάχνεις.

Αυτό που γνωρίζω -όμως- είναι ότι δεν παρουσιάζεις σωστά την τεχνική που προτείνεις.

Στο (ξανα)επισημαίνω, εντελώς φιλικά.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Chilon η απορία μου είναι συγκεκριμένη.Στα πεπερασμένα στοιχεία των στατικών προγραμμάτων αντισεισμικών κατασκευών, έχει γίνει πρόβλεψη στατικής για αγκύρωση της κατασκευής με το έδαφος μέσω προ έντασης? Μπορούμε να δώσουμε στο πρόγραμμα αυτό το στοιχείο και να το δεχθεί?

Δημοσιεύτηκε

Το scia engineer. Ειναι πολυ δυνατο προγραμματα, και η δυνατοτητες του δεν περιοριζονται σε συνηθη οικοδομικα.

Βεβεια δεν ξερω πως θα βρεις καποιον που να το χρησιμοποιει και να το εχει. Βαλε αγγελια. Τι να σου πω.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την συμβουλή kostaspde Όποιος θέλει μπορεί....αρκεί να μπορεί και το πρόγραμμα....Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει πρόβλεψη στα πεπερασμένα των αντισεισμικών προγραμμάτων για κάτι εντελώς καινούριο στην στατική, ώστε να μπορώ να δοκιμάσω την ευρεσιτεχνία.Εκτός αν προγραμματίζετε με στοιχεία ανεξάρτητα των υπαρχόντων.

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη, οποιοδήποτε γενικό πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων κάνει για τη δουλειά. Δεν είναι μόνο το ANSYS και το Scia. Υπάρχουν κι άλλα: ABACUS, ADINA, SAP, ETABS, NASTRAN, GT-STRUDL κλπ

Δεν είναι μόνο η θέληση όμως... είναι και ο διαθέσιμος χρόνος.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε mkalliou ευχαριστώ για μία ακόμα φορά για την θετική σου προσφορά στην γνώση μου. Αρκεί που ξέρω τώρα ότι γίνετε, και μπορώ να το προγραμματίσω. Όσο για τον χρόνο....ο χρόνος είναι χρήμα, όπως πληρώνουν και εμένα να κάνω μία εργασία, θα πληρώσω και εγώ αυτόν που θα κάνει αυτή την εργασία για μένα. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.

Δημοσιεύτηκε

επειδή είσαι εκ των προτερων υποχρωμενος να κάνεις κάποιες παραδοχες (πχ τι ειδους πεπερασμενα και γιατί) απευθυνσου σε πανεπιστήμιακους κύκλους. Δύσκολα ελευθερος επαγγελματίας - μηχανικός θα πάρει το ρίσκο να κανει αμφιβολη μοντελοποίηση. Επίσης νομίζω οτι το θέμα σου έχει ξεφύγει πλέον απο το michanikos.gr.

Δημοσιεύτηκε
....Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει πρόβλεψη στα πεπερασμένα των αντισεισμικών προγραμμάτων για κάτι εντελώς καινούριο στην στατική, ώστε να μπορώ να δοκιμάσω την ευρεσιτεχνία.Εκτός αν προγραμματίζετε με στοιχεία ανεξάρτητα των υπαρχόντων.

 

Η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων είναι μια ολόκληρη επιστήμη προσομοίωσης. Τα εμπορικά προγράμματα στατικών ενσωματώνουν συγκεκριμένα πεπερασμένα στοιχεία για να επιλύουν τις συνήθεις κατασκευές.

 

Προγράμματα όμως ερευνητικού προσανατολισμού όπως πχ το Nastran και το Abaqus μπορούν να δεχθούν πεπερασμένα στοιχεία μα οποιεσδήποτε ιδιότητες. Οπότε δεν έχει νόημα ο όρος "πρόβλεψη στα πεπερασμένα" για τη μέθοδό σου. Είναι σαν να γνωρίζεις την προπαίδεια του 1 έως το 10 και να διερωτάσαι αν υπάρχει πρόβλεψη για την προπαίδεια του 11.

 

Όπως επίσης ότι το μόνο εντελώς καινούριο στη στατική αφορά μεθόδους προσομοίωσης και επίλυσης. Μια μέθοδος αντισεισμικής ευρεσιτεχνίας δεν αποτελεί κάτι καινούριο στη στατική. Ίσως νέα μέθοδο στην αντισεισμική τεχνολογία...

 

Τέλος ο όρος "αντισεισμικό πρόγραμμα" δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα, τα λέμε "προγράμματα στατικών". Εκτός αν έχεις καμιά πατέντα για προστασία των δεδομένων των στατικών μελετών έναντι καταστροφής από σεισμό ;)

 

Πέρα από την πλάκα, πρέπει να κινηθείς εκτός τεχνικών γραφείων, όπως σου πρότειναν παραπάνω και άλλοι συνάδελφοι. Στον ακαδημαϊκό χώρο, ίσως να προσεγγίσεις κάποιο φοιτητή δομοστατικό που ψάχνεται για διπλωματική και μπορεί να συνδυάσει αντισεισμική τεχνολογία και ανάλυση με πεπερασμένα.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Απευθύνσου δοκιμαστικά στον Καράμπαλη, του Τμήματος Π/Μ στην Πάτρα:

http://www.civil.upatras.gr/el/Proswpiko/MelhDEP/entry/KarabalisDimitrios/?PageNo=0

 

Δεν θα ήθελα να εκθέσω χαρακτηρισμούς για τον άνθρωπο, αλλά σαν επιστήμονας είναι καλός. [Η παρατήση αυτή είναι για να είσαι προετοιμασμένος για την αντιμετώπιση που θα λάβεις]

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.