Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Φίλε lefterism, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ΠΟΙΟΣ πραγματικά ευθύνεται που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα επ. δικαιώματα των σχολών μας και περιφερόμαστε χρόνια τώρα ως πρόσφυγες στη χώρα μας. Ξέρουμε επίσης εξίσου καλά ποιός πολεμά και εμποδίζει τα ΤΕΙ να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν ενώ κατά καιρούς λαμβάνει και ρόλο επίσημου συκοφάντη σε βάρος τους. Για κάνε μια βόλτα από τα forum και τα blog των συναδέλφων και θα δεις ποιά είναι η πραγματική κατάσταση. Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης όταν μελετήσει και κατανοήσει σε βάθος το ρόλο του καθενός στο θέμα των επ. δικαιωμάτων μια χαρά θα κατανοήσει και την εν λόγω ρητορική.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με το γνωστό κομματικό-παραταξιακό τρόπο parist43.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα μιλάμε, όλα γίνονται με λίγη καλή 'θέληση'! Είτε το πιστεύεις είτε όχι έχει έρθει κοπέλα στο γραφείο που δουλεύω, διπλωμ. τοπογράφος και όταν βγήκαμε στο πεδίο κέντρωσε το όργανο 5 πόντους μακριά απ το καρφί της στάσης!

 

Φίλε geo θα διαφωνήσω. Θες να μου πεις ότι οι μηχανικοί Πολυτεχνείου παίρνουν δίπλωμα λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας? Ή ότι στα ΤΕΙ οι αντίστοιχοι συνδικαλιστές δεν απολαμβάνουν αντίστοιχων προνομίων?

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς οι συναδελφοι (οχι ολοι) των ΤΕΙ ,αντι να αντιπαραθετουν πειστικα επιχειρήματα υπερ των αποψεων τους,πολλες φορες,οχι όλες,υβριζουν και συκοφαντουν.

Δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και γίνονται και στα ΤΕΙ, απλά επειδή αναφέρθηκε η συζήτηση στα πολυτεχνεία και έφερα ένα παράδειγμα.

Ελα τώρα που πέφτετε και από τα σύννεφα, λες και ζείτε αλλού.

Και όσο για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που είπες, σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Από τα σύννεφα δεν πέφτω αλλά 6 χρόνια στο ΕΜΠ ξέρω μια τέτοια περίπτωση στη σχολή μου. Εσύ που ξέρεις πολλές δεν μας λες και κανένα όνομα μπας και ανοίξουμε τα μάτια μας και ξεστραβωθούμε?

Link to comment
Share on other sites

Πότε είπα ρε παιδιά οτι ξέρω πολλές;

Είπα ένα παράδειγμα που μου έτυχε.

Και στη δική μου σχολή είχαμε.

Καλό είναι να θέλετε να υπερασπιστείτε τις σχολές και τον κλάδο σας ο καθένας αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή.

Link to comment
Share on other sites

To ότι βγαίνουν και κακοί μηχανικοί από τα Πολυτεχνεία είναι σίγουρο , όπως βγαίνουν και κακοί χειρουργοί από τις Ιατρικές και κακοί Φιλόλογοι από τις Φιλοσοφικές κτλ...

Τα επαγγελματικά δικαιώματα όμως ΄δίνονται από τους τίτλους σπουδών και από τις Πανεπιστημιακές σχολές.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να θέλετε να υπερασπιστείτε τις σχολές και τον κλάδο σας ο καθένας αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή.

ποια αυτή?οτι του πολυτεχνειου παιρνουν το δίπλωμα χωρις να το αξίζουν?

πολυ σαθρο επιχείρημα.δεν πιανει.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. Θα ήθελα να πω ότι όντως οι γνώσεις που προέρχονται από τις σχολές σίγουρα δεν έιναι ίδιες. Σαν απόφοιτος ΤΕΙ δεν πιστεύω ότι πήρα αρκετά εφόδια για να βγω στην αγορά εργασίας και να μπορώ να είμαι αυτόνομη και καλή στη δουλεία μου. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι αυτή η άρνηση των απόφοιτων ΑΕΙ να μας αναγνωρίσουν το δικαίωμα της εξέλιξης. Οντως όταν βγήκα από τη σχολή δεν γνώριζα τίποτα. Εδώ και έξι χρόνια είμαι σε μια εταιρεία που ασχολείται με δημόσια έργα και έχω καταφέρει να παίρνω περισσότερα χρήματα από συνάδελφους που προυπήρχαν και είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Το συμπέρασμα για μένα: Αν και ένας πολιτικός μηχανικός έχει περισσότερες γνώσεις βγαίνοντας από τη σχολή του δε σημαίνει ότι θα τις αξιοποιήσει και ανάλογα, άλλωστε κακά τα ψέματα, αν δε βγεις στην παραγωγή δεν μαθαίνεις τη δουλειά. Δεν δέχομαι λοιπόν τη στιγμή που σε όποια υπηρεσία και να πάω αναγνωρίζουν τη δουλειά μου και την αξία μου να υπάρχει κάποιος να μου λέει ότι δεν έιμαι ικανή λόγω πτυχίου και μετά να έρχονται σε μένα πολιτικοί μηχανικοί για να τους βγάλω μια νέα τιμή ή να τους κάνω έναν ανακεφαλαιωτικό πίνακα σε ένα δημόσιο έργο. Η δε θα είμαι ικανή να κάνω δουλειά μηχανικού ή θα είμαι, δεν γίνεται να θυμούνται πως είμαι από ΤΕΙ όποτε τους συμφέρει

Link to comment
Share on other sites

και ποιος είπε αυτα που αναφέρεις?ακριβώς τα ιδια ΜΕ ΣΕΝΑ εχω ισχυριστή.οτι αν αξίζει καποιος παει μπροστα.και εχω πη μαλιστα (στον georges αν θυμαμαι καλα) οτι εχω δή πολους ΤΕΙ να εχουν προκόψει και να εχουν υπαλληλους πολους ΑΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ και κανεις δεν διαφωνει.

το πρόβλημα ειναι οτι πολλοι των ΤΕΙ ,με το που ξεκινα μια συζήτηση,ακομα και με ασχετο θεμα,οι των ΤΕΙ επιτίθενται και αρχιζουν τα γνωστα ,για το ΤΕΕ κλπ.

και εδω το θεμα ξεκίνησε οταν εβαλα ποιοι εχουν δικαιωματα στα τοπογραφικά.οχι σαν αντιπαραθεση ΑΕΙ-ΤΕΙ.

και αρχισαν πάλι οι των εργων υποδομης να λενε οτι εχουν δικαιωμα κλπ κλπ

την στιγμη που ξεκαθαρα το δικαιωμα στα τοπογραφικα ο νομοθετης το δινει στους Τοπογραφους ΤΕ και οχι στους Εργων υποδομης ΤΕ.ετσι μια αντιπαραθεση ειδικοτητων την καναμε παλι αντιπαραθεση ΑΕΙ-ΤΕΙ

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.