CHOUTOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2010 Γιατί ο γιατρός δεν εγχειρίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ και σε ιδιωτικά και σε δημόσια νοσοκομεία ανεξαρτήτως εμπειρίας? Ή μήπως ο δικηγόρος αναλαμβάνει μόνο αστικό όταν πάρει την άδεια άσκησης και για ποινικό και εμπορικό πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια ώστε να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία?
ss_sk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 @CHOUTOS Η Χειρουργική είναι ειδικότητα και την ασκεί μόνο ο...ειδικευμένος. Μάλιστα η Γενική Χειρουργική είναι η βάση (σα να λέμε ''παθολόγος'') και υπάρχουν επιπλέον εξειδικεύσεις. Στους γιατρούς λοιπόν υπάρχει σαφέστατη διάκριση πεδίου. Για τους δικηγόρους δεν ξέρω...
CHOUTOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δηλαδή εμείς θεωρούμαστε ανειδίκευτοι, κάτι σαν τον απόφοιτο ιατρικής αλλά πριν την ειδικότητα? Αυτό με τις ειδικότητες στους γιατρούς γίνεται γιατί μιλάμε για τεράστιο γνωστικό πεδίο καμία σχέση θεωρώ με το δικό μας. Δεν μπορείς να πεις στον ουρολόγο να χειρουργήσει κήλη. Θεωρείς όμως ότι ο Δομοστατικός Πολιτικός Μηχανικός έχει τέτοια διαφορά από τον Υδραυλικό όση ο Ουρολόγος από το Γενικό Χειρούργο? Όσο για τους δικηγόρους είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν έχουν κανέναν περιορισμό.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Όπως έχουν οι γιατροί ειδικότητες έχουν και οι μηχανικοί ειδικότητες. Το θέμα της αλληλοεπικάλυψης των δικαιωμάτων μεταξύ των ειδικοτήτων των μηχανικών είναι άλλο θέμα για συζήτηση. Για να καταλάβεις τη διαφορά σου εξήγησα ότι ο 35άρης γιατρός με το που τελειώνει την ειδικότητα του έχει τα ίδια δικαιώματα με τον 45άρη και τον 55άρη. Δηλαδή σε έναν 30άρη ταλαντούχο αρχιτέκτονα τι θα πεις; Aστο αυτό , δεν έχεις ταλέντο ή γνώσεις να το σχεδιάσει ο Τομπάζης ή ο Καλατράβα; Mε αυτή τη λογική οι νέοι θα μείνουν συνέχεια υπάλληλοι των παλιών. Όχι ότι δε συμβαίνει αυτό σήμερα αλλά τουλάχιστον σου δίνεται η ευκαιρία. Ούτως ή άλλως οι νέοι μηχανικοί παίρνουν δουλειές μέχρι εκεί που νομίζουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν.Τις πιο μεγάλες δουλειές τις παίρνουν τα μεγάλα μελετητικά γραφεία.Δεν πρόκειται να υπογράψω στατικά για ουρανοξύστη ή κάποιο μεγάλο δημόσιο κτήριο αν δεν έχω την κατάλληλη πείρα.
Electrical MSc Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Σέβομαι τον κόπο του καθενός αλλά κάποια στιγμή αυτή η διαμάχη θα πρέπει να κλείσει οριστικά. Η πολιτεία θα πρέπει να πάρει θέση/
CHOUTOS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Αρχηγέ χωρίς να θέλω να ανάψω τα αίματα ώρα που είναι εσύ χρωστάς μια απάντηση επί προσωπικού (δεσ το post σου Νο136 στο παρόν θέμα). Μη γράφει ο καθένας ότι του κατέβει εδώ μέσα.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Η δίκαιη λύση είναι κάπου στη μέση για να μην αισθάνεται κανείς αδικημένος. Αλλά χρειάζεται αμοιβέες υποχωρήσεις και καλή θέληση. Αμοιβέες υποχωρήσεις δεν εννοώ να χάσουμε δικαιώματα εμείς αλλά να αποκτήσουν οι μηχανικοί Τ.Ε.Απλά την εξίσωση των Ε.Δ. τη θεωρώ άδικη για τους Π.Ε. για λόγους που έχουν χιλιοειπωθεί. Άντε να τελειώσει αυτό το θέμα γιατί τα περισσότερα προβλήματα μας είναι κοινά.
JTB Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Επαγγελματικά δικαιώματα = αμοιβές και ευκαιρίες εργασίας. Οχι δόξα και τίτλοι... Τί ακριβώς αμοιβαίο μπορεί να γίνει αν το 100% με το 0% πρέπει να συμβιβαστεί; Το μόνο αμοιβαίο που έχει γίνει, γιαυτό και διαιωνίζεται είναι τα στατικά με τα αρχιτεκτονικά μεταξύ Π.Μ. και Αρχιτεκτόνων.
stayros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Επειδή πολλοί μιλάνε για γιατρούς και χειρουργούς, οι χειρουργοί (και οι γιατροι γενικότερα) στα Νοσοκομεία έχουν βαθμίδες ανάλογα με την εμπειρία τους και αναλαμβάνουν εγχειρήσεις με βάση αυτές. Δεν πρόκειται ποτέ ο νέος να αναλάβει μόνος του εγχείρηση ενός ετοιμοθάνατου από τροχαίο αλλά ούτε ο κορυφαίος του νοσοκομείου να εγχειρήσει αμυγδαλές και κρεατάκια.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2010 Σταύρο για το δικαίωμα που σου δίνει ο νόμος μιλήσαμε. Όσο γι΄αυτό που λες εξαρτάται.Αν είναι καλός πιάνει νυστέρι και σε δύσκολες επεμβάσεις στην ειδικότητα.Αυτό εξαρτάται και από τον επιμελητή και πόσο χώρο αφήνει στον ειδικευόμενο να μάθει.Μετά το πέρας της ειδίκευσης αποκτάς όλα τα δικαιώματα. Στα δημόσια υπάρχει η διαβάθμιση γιατί έχεις να κάνεις και με πιο μεγάλα έργα. Στα ιδιωτικά δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος ιδιώτης και να σου πει θέλω να κάνω μια γέφυρα ή ένα φράγμα. JtB Γιατί έχεις 0 επαγγελματικά δικαιώματα; Οι Δομικών Έργων από όσο ξέρω υπογράφουν για οικοδομική άδεια.
Recommended Posts