Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Τουλάχιστον όταν ξεκινήσει το πλαίσιο προσόντων και ταυτόχρονα και η προπαγάνδα από τις γνωστές "σειρήνες" (πως και πως περιμένω να ακούσω για το "ενιαίο πτύχιο"), να μην τσιμπήσουμε αλλά να σκεφτούμε και να κρίνουμε σοβαρά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφου οι συνδικαλιστές σφυράνε αδιάφορα.

 

Συγνώμη, οι συνδικαλιστές θα επιμεληθούν επί των επαγγελματικών δικαιωμάτων?

Μα αυτοί είναι ντουβάρια...έτσι θα πάμε μπροστά?

Link to comment
Share on other sites

Οχι Archytas, δεν είναι ντουβάρια. Ξέρουν πολύ, μα πάρα πολύ, καλά τι κάνουν.... Αυτό που τους συμφέρει... Διαιώνιση της κατάστασης

Link to comment
Share on other sites

Αφού αυτοί έχουν καταλήξει να κατευθύνουν τα πάντα, τι ήθελες να σου πω. Αυτοί μας κυβερνάνε ουσιαστικά. Αν δεν πάρουν αυτοί απόφαση, δεν πα να χτυπιόμαστε εμείς για το δίκαιο των αιτημάτων μας... Όπως είπε και ο ερλινγ λοιπόν... μια χαρά τα ξέρουν αλλά έλα μώρε τώρα ποιός ασχολείται... άσε που θα χάσουμε και τις επιρροές μας... Ξέρω! Με έχει φάει η αισιοδοξία

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημέρα συνέδελφοι

 

μετά από πολλά χρόνια εργασίας ως ιδιωτικός υπάλληλος και ώντας

μηχανολόγος μηχανικός απο τει, (απογοητευμένος πια), αποφάσισα απο την νέα χρονιά να κάνω κάτι δικό μου και αφού ανοίξω βιβλία να ασχοληθώ με κάποια δημόσια έργα.

γνωρίζει να με βοηθήσει κάποιος βήμα προς βήμα πως να κινηθώ προκειμένου

να βγάλω μια άκρη. εως τώρα ρώτησα κάποιους συναδέλφους φίλους και δεν

γνώριζαν ούτε αυτοί.

 

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Απο την πλευρά των Αποφοίτων: ¨οταν εχεις τελιώσει μια σχολή θα πρεπει να έχεις κατα νου ότι τα επαγγλεματικα σου δικαιωματα είναι αυτα τα συγκεκριμένα που υπάρχουν.

 

Προφανώς αγνοείς το γεγονός πως βάσει μιας απλής εγκυκλίου την οποία εξέδωσε κάποτε ο Λαλιώτης τα επαγγελμάτικά μας δικαιώματα, αυτά που θεσμοθετήθηκαν από το κράτος και γνωστοποιήθηκαν με Φ.Ε.Κ. , δεν τίθονται σε εφαρμογή. Με απλά λόγια εμείς γνωρίζαμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όταν μπήκαμε στη σχολή απλά εσύ δεν ξέρεις πως αυτά καταπατώνται. Συγκεκριμένα αγαπητέ μου εγώ με τα 15 χρόνια αποδεδειγμένης εμπειρίας που έχω θα έπρεπε να υπογράφω πολυκατοικίες....κι αυτό βάσει του Φ.Ε.Κ. Ας μάθουμε να μιλάμε γι΄αυτά που γνωρίζουμε και όχι γι' αυτά που νομίζουμε μόνο!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση μέχρι πότε θα συνεχίζεται?

Πόσο βαθύ και σκοτεινό είναι ακόμα το Ελληνικό κράτος?

Γιατί το ΤΕΕ υποτιμά την νοημοσύνη των Ελλήνων?

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το κάθε κομματόσκυλο να έχει άποψη για τα επαγγελματικά και τα θέματα παιδείας???

 

Το θέμα αφορά την αντίδραση του ΤΕΕ κατά του προέδρου της Βουλής Κακλαμάνη.

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2010/ED2608/2608_DRASTHRIOTHTES.pdf

 

Η ειρωνεία είναι δε τα λένε και τα πιστεύουνε...δηλαδή πόσο καραγκιόζηδες είστε ???

ΠΟΣΟ ???

Link to comment
Share on other sites

Στις περιπτώσεις που είναι εφικτός ο διαχωρισμός τους θα ήταν αυτό το σωστό.

Σε πολλές περιπτώσεις, θα έπρεπε να υπάρχει υποχρέωση συνυπογραφής.

 

Για παράδειγμα στον ανελκυστήρα, ένα μέρος είναι μηχανολογικό και ένα άλλο μέρος ηλεκτρολογικό (πίνακας). Ομοίως και στην εγκατάσταση θέρμανσης.

 

Στα σιλό να υπογράφει ο τοπογράφος για την τοποθέτηση στο οικόπεδο, ο πολ. μηχ. για τα στατικά, ο μηχανολόγος για τους σωλήνες και τις ταινίες μεταφοράς, ο ηλεκτρολόγος για τον πίνακα των αυτοματισμών.

 

Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα. Η βάση είναι η συνεργασία των ειδικοτήτων για να βγει σωστή δουλειά.

 

Και πόσο υπολογίζεις να πάρει ο καθε μηχανικός για τη δουλειά του;

 

Ο οικοδομος για 2-3 ώρες μερεμετι ζηταει 150 ευρω. Εγω για ενα "μερεμετι" οπως το παρουσιαζεις θα παρω 500, γιατι το "μερεμετι" προϋποθετει τουλαχιστον 1 μεροκαματο σε χρονο ωσπου να συνεννοηθω με τους συναδελφους. Και αν στη συνεχεια μου επιστραφει γιατι δε συμφωνουν οι 5 συναδελφοι θα φαμε κι αλλο μεροκαματο.

Τελικα το αρτοποιειο της γειτονιας, σε επαρχία, πόσο θα κοστισει στον πελατη για τις μελετες; Τον φτανουν 5.000 ευρω;

Τα εργα στην ελλαδα ειναι μικρα, δεν μπορει να εφαρμοστει κατι τετοιο.

 

edit: Τα υπολοιπα τα σβηνω γιατι δε χρειαζεται να προστεθουν αλλες 10 σελιδες σχολια για τα λογια μου.

Link to comment
Share on other sites

nikoskourtis, αν θυμάμαι καλά το ποστ που έβαλες αφορά στις μελέτες χρονικού προγραμματισμού και των τευχών, όπου ο sdim έλεγε πως πρέπει όλες οι ειδικότητες να έχουν ποσοστό στις αμοιβές αυτές. Δεν έκανε διαχωρισμό μεταξύ ΗΜ και ΜΜ

Link to comment
Share on other sites

Η στατικη μελετη φοβερη: Τοιχιο περιμετρικα παχους 25cm με οπλισμο Φ10 ανα 10. Υπολογισμος κανενας γιατι το κτιριο με περιμετρικο τοιχειο θεωρειται ακαμπτο οποτε αν δεν εχει ιδιατεροτητες δε θελει υπολογισμο. Και σαφως δε θελει αφου και τα καστρα καποτε δεν τα υπολογιζε μηχανικος και ακομα ειναι ορθια.

 

Τοτε θα δουμε ποσα θα ζηταω εγω για μια μελετη η οποια προϋποθετει καθε βραδυ στο κρεββατι να διαβαζω τις εξεληξεις της τεχνολογιας και ποσα θα ζηταει ο πολιτικος-αρχιτεκτονας που τα βραδυα τα πινει σε ενα μπαρακι της γειτονιας, όπου κανει δημοσιες σχεσεις για να βγαλει την επομενη καμια αδεια να τα οικονομησει. Και βεβαια το διαβασμα το εχει ξεχασει προ πολλου αφου το μπετο ειναι το αριστο υλικο για ολα τα προβληματα. Ριχνεις μπετο, περνεις λεφτα, ειναι ευχαριστημενος κι ο πελατης με το καστρο του και ολα καλα.

 

ΤΟΛΜΗΡΗ η αδαημοσύνη σου...

 

Μάθε ότι η λέξη "Τεχνολογία" δεν έχει να κάνει μόνο με ηλεκτρισμό και αυτοματισμούς...

Οι Κανονισμοί σχεδιασμού βάσει υλικών όπως το Ω.Σ.-που εσύ χλευάζεις-έχουν δομηθεί και αναθεωρηθεί πολλάκις βάσει 10ετιών έρευνας και μελέτης,θεωρητικής και πειραματικής (η φύση του "μπακάλικου" ,για σέ, υλικού αυτού παρουσιάζει μεγάλες αβεβαιόητες και έλλειψη βιομηχανικού ντεντερμινισμού σε σχέση με Χάλυβα,ας πούμε,καθιστώντας έτσι επιτακτικότερη τη μελέτη του).Οι επαγγελματίες καλούνται σε εφόρου ζωής επιμόρφωση επ'αυτών.

 

Θα πρεπε να ξέρεις ότι τα κάστρα στέκονται διότι είναι ΥΠΕΡ-διαστασιολογημένα(θεαματικά ΑΚΡΙΒΗ πρακτική...)

 

Η ευθύνη ζωής και περιουσίας που φέρει ο Πολ.Μηχ. είναι ΙΣΟΒΙΑ!(το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπόλοιπους μηχανικούς,αλλά το κόστος σφάλματος του Πολ.Μηχ. είναι ασύλληπτα μεγαλύτερο-μπορεί να φθάσει -ευκολότερα και συχνότερα από τους υπόλοιπους-τη κλίμακα εκατοντάδων ζωών και εκατομμυρίων ευρώ). Θεωρώ λοιπόν δικαιολογημένο το "υψηλότερο" των αμοιβών(και σκέψου ότι είναι χαμηλότερο από αυτό των Αρχιτεκτονικών...)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.