Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Στην Ελλάδα τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι άτυπα ή μέσω φορέων κατευθύνονται σε ειδικότητες που τους συμφέρει.

Επίσης δεν είναι αρεστό να έχουν όλοι επαγγελματικά δικαιώματα γιατί μετά υπάρχει πρόβλημα εύρεσης πελάτη.

Γενικά και εν ολίγοις μόνο οι ΠΜ έχουν επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία είναι πολύ πάνω της ειδικότητάς τους (και φυσικά μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τους υπολοίπους συναδέλφους μηχανικούς).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτο που με ανυσηχει ειναι οτι ο Παναρετος με τα καινουργια Ε.Δ. θα μας δωσει τοπογραφικες εργασιες μονο για συγκοινωνιακα εργα.... (κατι που στην ουσια ειναι πιο δυσκολο αντικειμενο απο την συνταξη ενος απλου τοπογραφικου).... και θα μας κοψει τα τοπογραφικα για συμβολαια και οποια αλλη χρηση.

 

Μην ανυσηχείς γιατί δεν πρόκειται να βγούν αυτά τα ΠΔ του Πανάρετου ή ακόμα και να βγούν δεν θα εφαρμοστούν. Απλά τα έβαλε για να μην εισπράξει το πολιτικό κόστος από κανέναν.

 

Είπε τώρα: Κάτσε να βγάλω εγώ σε διαβούλευση τα ανεφάρμοστα ΠΔ για να μην γκρινιάζουν οι ΤΕΙτζίδες οτι δεν ασχολήθηκα με τα δικά τους προβλήματα αλλά και να μην με πρίξουν οι δπλωματούχοι οτι πάω να τους εξισώσω με τα ΤΕΙ και άστους να τσακώνονται μεταξύ τους και να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα.

Link to comment
Share on other sites

Με όποιο τρόπο και να μοιραστεί μια πίτα που δεν φτάνει ούτε για τους μισούς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ουσιαστικό. Όσο η προσφορά μηχανικών είναι μεγάλη και η ζήτηση από την κοινωνία είναι μικρή θα υπάρχει γκρίνια.

Link to comment
Share on other sites

Κάποια περίεργα που ανακάλυψα ψάχνοντας στο μητρώο μελών ΤΕΕ:

 

"ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΜΗ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ"

 

"ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ"

 

Ως βασική ειδικότητα, "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ" και "ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ" αντίστοιχα. Υπόψιν ότι τέτοιες κατηγορίες δεν υπάρχουν όταν ψάχνεις με όνομα/ειδικότητα. Τα βρήκα τυχαία ψάχνοντας και είναι και οι δυο εγγραφές συναδέλφων "φρέσκων" (μεγάλο 6ψηφιο Α.Μ.) που σημαίνει ότι μάλλον κάτι άλλαξε πρόσφατα στο θέμα.

Δηλαδή πρακτικά μπορεί να σου πει το ΤΕΕ τι ακριβώς δικαιούσαι να κάνεις.

Άραγε αυτοί έχουν αναγράψει όλον αυτόν τον "σιδηρόδρομο" στηα σφραγίδα τους; (Δεν τολμάω να ρωτήσω καν για το αν τηρούν τους περιορισμούς στα επαγγελματικά δικαιώματα που τους απονεμήθηκαν...)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω έτσι εγγράφονται όσοι δεν έχουν αναγνωρισμένα από ΔΟΑΤΑΠ ως ακαδημαϊκός αντίστοιχα τα πτυχία τους από το εξωτερικό. Πλέον θα μπορούν μέσω την αναγνώρισης επ. προσόντων της Ε.Ε. να έχουν πλήρη δικαιώματα με τα ανάλογα αντισταθμιστικά μέτρα πχ 3ετή εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πρέπει να εργαστεί σε γραφείο με άλλους μηχανικούς. Δεν το έχω ψάξει σε τόσο βάθος. Πάντως είναι 1 από τις 3 εναλλακτικές.

Link to comment
Share on other sites

Παντως φανταστειτε να βγει νομος που να περνεις δικαιωματα μελετων μονο απο εμπειρια..... θα υπογραφει και η κουτση Μαρια..... τοτε θα γελασουμεεε....!!!

Link to comment
Share on other sites

Παντως φανταστειτε να βγει νομος που να περνεις δικαιωματα μελετων μονο απο εμπειρια

 

Καλά αυτό δεν γίνεται. Στην περίπτωση που γίνεται τότε 8ώρες εξετάσεις για την αρχή. Μετά δεν με ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.