stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 @ikaros13 Όχι δεν υπάρχει καμία εξομοίωση ούτε ποιοτικά ούτε ποσοτικά. Ποιοτικά όχι γιατί μιλάει για κατασκευές/επιβλέψεις/μελέτες συγκεκριμένου επιπέδου με δυνατότητα αναβάθμισης. Που σημαίνει πως για να φτάσεις στο ανώτατο επίπεδο πρέπει να έχεις πολλά χρόνια εμπειρία. Ενώ με το δίπλωμα ξεκινάς από την κορυφή. Ποσοτικά πάλι όχι, γιατί πχ ο Ηλ/γος Μηχανικός ΤΕ έχει συγκεκριμένα δικαιώματα σε ηλεκτρολογικά, ενώ ο ΠΕ έχει απεριόριστα δικαιώματα σε ηλεκτρολογικά, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, ηλεκτρονικά, πληροφορική και τηλεπικοινωνίες. Δηλαδή ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός τε με 30 χρόνια εμπειρία πάλι θα έχει λιγότερα ΕΔ σε σχέση με ένα 25χρονο ηλεκτρολόγο μηχανικό πε. Ομοίως βέβαια και για τις άλλες ειδικότητες.
NIKOLAOSK Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Απάντηση 1 ΟΧΙ. Αν δεις καλά τι έγραψε ο CNA πριν, στο εγχειρίδιο του σχολικού προσανατολισμού όλα καλά και ωραία φαίνονταν. Αν μου έλεγαν ότι θα σπουδάσω 4 χρόνια για να έχει ο εγκαταστάτης επ. δικαιώματα και εγώ τίποτα, σιγά μην πήγαινα. Και τελικά ποιος είχε διαβάσει τα ΦΕΚ και τα ΒΔ του 1934 και του 1972 όταν ήταν 17; Όταν το κράτος επί 28 χρόνια, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ που λέει πως πρέπει να βγουν ΠΔ με ΕΔ για τους Μηχανικούς ΤΕ το αργότερο το 1986, παίζει το παιχνίδι του ΤΕΕ και καθυστερεί, τότε μόνο ο Μηχανικός ΤΕ δε φταίει. Στα χρόνια που ζούμε κανείς δεν επιλέγει σχολή με βάση το βιβλίο του σχολικού προσανατολισμού . Όλοι είναι ενημερωμένοι από το internet και από άλλες πηγές . Εκ νέου ήταν επιλογή του φοιτητή της χρονιάς εκείνης του 1986 να σπουδάσει στα ΤΕΙ . Δεν μπορείς να επιλέγεις να σπουδάσεις κάτι για επαγγελματικά δικαιώματα που θα τα αποκτήσει η σχολή αυτή στο μέλλον και να μην επιλέγεις την σχολή που τα έχει είδη κατοχυρωμένα .Δεν μπορείς να βασιστείς στη σχολή που θα και αν τα αποκτήσει τώρα και να μην επιλέγεις την σχολή του τότε που τα είχε και τα έχει ως και σήμερα. Επιλέγεις πάντοτε την σιγουριά και όχι την αμφιβολία . Επιλογή που επίσης ήταν καθαρά δική σου και μόνο δική σου τότε. Ο υπεύθυνος λοιπόν είναι ο καθένας μας για τις επιλογές μας . Το κράτος πάντα έπαιζε παιχνίδια εισβάρος του λαού .Το λάθος είναι όμως ότι ο λαός φάνηκε αφελής και όχι έξυπνος .
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Πάντως για να πω την γνώμη μου, οι απόφοιτοι μηχανικοί ΤΕΙ θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν κατωχυρωμένα επ.δικαιώματα. Δεν είναι δυνατόν 4 χρόνια σπουδών να πηγαίνουν στράφι, με την αναχή του κράτους. Να τονίσω πως έχω συνεργαστεί με παιδιά από ΤΕΙ και ήταν άψογοι επαγγελματίες και πολύ καλοί στην δουλειά τους.
cna Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 @NIKOLAOSK σωστά λες για την τωρινή κατάσταση αλλά αυτό που λες δεν ίσχυε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Μιλάς για ενημέρωση μέσω ιντερνετ όταν ακόμα και εγώ που είμαι στα 33 παρακαλούσα κάποτε να αγγίξω απλά έναν amstrad. Υπήρχε το 1992 internet στην Ελλάδα και δεν το ξέρω; Ακόμα και στη σχολή μέσα το 1995 είχαμε πρόσβαση κυρίως σε πανεπιστημιακά sites. Τότε ίσα ίσα που άρχιζε να μαθαίνει η Ελλάδα το internet. Τέλος πάντων μη λέμε και ό,τι θέλουμε και να μην γενικεύουμε. Το πρόβλημα των επ. δικαιωμάτων το διαπίστωσα όντας πλέον φοιτητής. Οι μόνες επιλογές που είχα τότε ήταν είτε να συνεχίσω είτε να διαγράψω 2 έτη σπουδών και είτε να ξαναδώσω πανελλήνιες είτε να φύγω για το εξωτερικό. Τελικά μάλλον θα έπρεπε να επιλέξω το τελευταίο γιατί εκ των πραγμάτων τα κολέγια αντιμετωπίζονταν ευνοϊκότερα από τα ΤΕΙ ούτως ή άλλως.
kostaspde Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Αν μου επιτρέπετε, εγώ επέλεξα το τμήμα στο οποίο σπουδάζω παρακινούμενος από 1-2 μηχανικούς του Πολυτεχνείου. Έγραψα καλά στις πανελλαδικές 18+, προφανώς όχι όσο χρειάζεται για τα κεντρικά πολυτεχνεία, Περνούσα σε πολλά καλά πανεπιστήμια στα οποία αν ήμουν τώρα θα απολάμβανα του "σεβασμού" που το "ΑΕΙ" συνεπάγεται, και όχι της ρετσινιάς του ΤΕΙ που με κυνηγάει τώρα. Απλά μου άρεσε το αντικείμενο και από τη στιγμή που δε μπορούσα να περάσω στη Θεσαλονίκη (ήταν η μόνη δυνατότητα λόγω οικονομικών) επέλεξα ΤΕΙ δίπλα στον τόπο κατοικίας μου. Δυστυχώς έκανα λάθος. Νόμισα ότι ακρεί το να έχεις όρεξη για να γίνεις καλός.
NIKOLAOSK Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Μιλάτε εκ μέρους όλων των παιδιών αυτή τη στιγμή ή εκ μέρους των κατασταλαγμένων γονέων τους ; Όταν μιλάω για παιδιά μιλάω για παιδιά . Διότι από την πρώτη τάξη τεχνικού λυκείου η αλλιώς ΤΕΕ μαθαίνεις για μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και έχει να κάνει με επιλογή των παιδιών και όχι των γονέων . Αυτά τα παιδιά συνεχίζουν την εκπαίδευση τους στη ίδια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . Άρα όπως καταλαβαίνεις τα παιδιά έκαναν την επιλογή από τότε και από εξαρχής και όχι οι γονείς τους . Όσων αφορά τα παιδιά του γενικού λυκείου και εάν η επιλογή της σχολής τους έγινε με επιβολή και παρακίνηση του γονέα πάλι εκ νέου δεν μας φταίει το κράτος ή τα επιμελητήρια του κράτους αλλά οι γονείς που επέβαλαν την σχολή στο παιδί τους .Άρα εκ νέου οι ευθύνες βαραίνουν εμάς και τους γονείς μας και όχι οι ύπαρξη του ΑΕΙ και οι άλλοι δημόσιοι φορείς του κράτους .
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Στα χρόνια που ζούμε κανείς δεν επιλέγει σχολή με βάση το βιβλίο του σχολικού προσανατολισμού . Όλοι είναι ενημερωμένοι από το internet και από άλλες πηγές .... Εκ νέου ήταν επιλογή του φοιτητή της χρονιάς εκείνης του 1986 να σπουδάσει στα ΤΕΙ . Από τα παραπάνω φαίνεται σε τι σύγχυση ζεις. Το 1986 μπορεί να ήταν κάποιος ενημερωμένος από το internet?! Πρωτοπόρος η Ελλάδα στο broadband από τότε φαίνεται... Εδώ εγώ το 1995 που με το 56Κ, το καρβουνιάρικο, ψαχνόμουν και πάλι δεν υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες. Και ναι, το εγχειρίδιο του ΣΕΠ ήταν η μόνη πηγή πληροφόρησης. Το κράτος μας χρωστάει ΕΔ. Δεν υπάρχει μα μου σου του. Μας τα χρωστάει δεκαετείες τώρα και τελικά μας δίνει 2 αντίδια. Και πάλι μερικοί διαμαρτύρονται. Τι να πω... Ας βγάλει το ΤΕΕ διάταγμα να μας εξορίσετε να ησυχάσετε.
Topap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Για συγνώμη βρε παιδιά. Τι σχέση έχει τώρα εάν είχαμε ή όχι internet πριν μπούμε σε μια σχολή? Με την ίδια λογική μπορούν να πουν και οι ΑΤΜ, ΜΜ, ΗΜ ότι εάν είχαν internet θα μαθαίνανε ότι ο ΠΜ «υπογράφει τα πάντα» και θα κάνανε άλλη επιλογή. Συγνώμη κιόλας, αλλά όταν επέλεξα σε τι σχολή θέλω να περάσω, πήγα μίλησα με διάφορους μηχανικούς και έβγαλα τα συμπεράσματα μου και πήρα τις αποφάσεις μου. Ναι, μπορεί να μην ήξερα ότι εάν περνούσα σε κάποιο ΤΕΙ μηχανικός δεν θα είχα πλήρη δικαιώματα, αλλά κάτι είχα υποψιαστεί... δεν θα μιλήσω για βάσεις κλπ κλπ κλπ. Αλλά ακόμα και στην τρυφερή και αθώα ηλικία των 18, καταλάβαινα ότι πρέπει να υπάρχει μια διαφορά μεταξύ τους. Για εμένα, έτσι πως έχουν τώρα τα πράγματα, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να συγχωνευτούν τα αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι πτυχιούχοι μηχανικοί να αποκτήσουν κάποια λογικά επαγγελματικά δικαιώματα.
NIKOLAOSK Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 @NIKOLAOSK σωστά λες για την τωρινή κατάσταση αλλά αυτό που λες δεν ίσχυε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Μιλάς για ενημέρωση μέσω ιντερνετ όταν ακόμα και εγώ που είμαι στα 33 παρακαλούσα κάποτε να αγγίξω απλά έναν amstrad. Υπήρχε το 1992 internet στην Ελλάδα και δεν το ξέρω; Ακόμα και στη σχολή μέσα το 1995 είχαμε πρόσβαση κυρίως σε πανεπιστημιακά sites. Τότε ίσα ίσα που άρχιζε να μαθαίνει η Ελλάδα το internet. Τέλος πάντων μη λέμε και ό,τι θέλουμε και να μην γενικεύουμε. Το πρόβλημα των επ. δικαιωμάτων το διαπίστωσα όντας πλέον φοιτητής. Οι μόνες επιλογές που είχα τότε ήταν είτε να συνεχίσω είτε να διαγράψω 2 έτη σπουδών και είτε να ξαναδώσω πανελλήνιες είτε να φύγω για το εξωτερικό. Τελικά μάλλον θα έπρεπε να επιλέξω το τελευταίο γιατί εκ των πραγμάτων τα κολέγια αντιμετωπίζονταν ευνοϊκότερα από τα ΤΕΙ ούτως ή άλλως. Ο χαρακτηρισμός των ΤΕΙ ως υποβαθμισμένα έναντι των ΑΕΙ υπήρχε πάντοτε . Θυμάμαι και επί εποχής των δύο είδη πολυτεχνείων του μικρού πολυτεχνείου και του μεγάλου . Όταν λοιπόν γνωρίζεις το ποιο είναι ανώτερο από τα δύο τότε επιλέγεις το καλύτερο που συνεπάγεται αυτομάτως και σε περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα . Άρα και το internet να μην υπήρχε εκείνη την εποχή για να ενημερωθείς τότε έπρεπε να δώσεις έμφαση στην διαφορά . Δεν αναρωτήθηκες ποτέ τότε εκείνη την εποχή τι είχαν να κερδίσουν όλοι αυτοί που σήμερα έκαναν την επιλογή του μεγάλου πολυτεχνείου και όχι του μικρού ? Γιατί να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός εκείνης της εποχής ? Ποιο ήταν το όφελος της διαφοράς εκείνης ?
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2010 Το θέμα είναι επίσημα πως ξέραμε πως θα είχαμε σοβαρά ΕΔ, ενώ δεν έχουμε τίποτα. Και το σημαντικότερο είναι πως το κράτος ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την ανάγκη να έχουμε σοβαρά ΕΔ αλλά επειδή υπάρχει η συντεχνία του ΤΕΕ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα επί 28 χρόνια. Και ας μην γελιόμαστε αν δεν ερχόταν το ΔΝΤ ούτε αυτά τα πετσοκομμένα ΠΔ δε θα βλέπαμε... @NIKOLAOSK Είπαμε το κράτος μας ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΔ. Και αφού μας τα ΧΡΩΣΤΑΕΙ θα τα πάρουμε. Εσύ αν δε θες να έχουμε, τι να πω. Κάνε μας μήνυση...
Recommended Posts