vaggelis2000 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2009 Σκέφτομαι να φτιάξω ένα εξελάκι που να διαστασιολογεί τεγίδες. Το πρόβλημα είναι τι συμβαίνει με τις γαλβανιζε??? Η επάρκεια σε έλεγχο κρίσιμης διατομή είναι εφικτό να υπολογισθεί με έλεγχο τάσεων, Von Misses κτλ.κτλ. Το θέμα είναι τι κάνουμε έναντι καμπικού και καμπτοστρεπτικού λυγισμού??? Δεκτο οτι θα κάνουμε ένα έλεγχο κατά Euler, αλλά αν πάμε (για καμπτικό - πλευρικό - καμπ/κο) με παράρτημα F, ολική εσωτερική ενέργεια παραμόρφωσης και Pcr δεν τελειώνω μέσα στο 2009. Καμία ιδέα - προτροπή - σχολιασμο?
lightname Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2009 Κάποια πραγματάκια σου διαφεύγουν, ο Mises δεν καταλαβαίνω που κολλάει, το excel θεωρώ ότι δεν αρκεί σαν γλώσσα προγραμματισμού αλλά σε κάθε περίπτωση ξεκίνα το.
palex Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 Bαγγέλη χωρίς να εχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, τι αλλες διαφορές υπαρχουν στις ψυχρής έλασης από οτι στις κατηγορίες δαιτομών 1,2,3? Οτι μεταβαλλονται τα Αeff και Weff αναλόγως των εντατικών μεγεθών καμμια άλλη πιστεύω αλλα και αυτή ειναι αρκετή για να μας κανει την ζωή δύσκολη! Οποτε κατα τα λοιπα ισχύουν τα γνωστα για την διαστασιολόγηση της διατομής, εχω φτιαξει εγω αντιστοιχο excell στνη διπλωματική μου για κατηγορίες 1,2,3,4 που απλα συμπληρώνεις ενα καρο συντελεστες που χρειαζονται και σου κανει της πραξης. Τι αλλο σκεφτεσαι να κανεις - να προσθέσεις? Τoν τροπο υπολογισμου των Aeff και Weff?
oyabun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 ... με παράρτημα F... Το παράρτημα F δεν υφίσταται πλέον, η μορφή του Ευρωκώδικα 3 έχει αλλάξει από το 2001. Πλέον ότι χρειάζεσαι είναι στο 1993-1-1. Συμπληρωματικά για κτίρια το 1993-2.
vaggelis2000 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 Κάποια πραγματάκια σου διαφεύγουν, ο Mises δεν καταλαβαίνω που κολλάει, το excel θεωρώ ότι δεν αρκεί σαν γλώσσα προγραμματισμού αλλά σε κάθε περίπτωση ξεκίνα το. Σε επίπεδο κρισιμης διατομής εικάζω οτι πρέι να γίνει έλεγχος σε. α) ορθές τάσεις. β) διατμιτικές γ) συνδυασμός των παραπάνω. επειδή οι τάσεις είναι σε δύο άξονες (κεκλιμένη τεγίδα) ίσως να χρειαστεί και κάποιο κριτίριο αστοχίας. Το excel κάνει πολύ καλή δουλειά σε εξισώσεις και αντικαταστάσεις τύπων. Σε καμία περίπτωση για μητρώα και αντιστροφές. Επειδή όμως οι κανονισμοί είναι (κυρίως) τύποι μπορείς να καταφερείς πολλά. Bαγγέλη χωρίς να εχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, τι αλλες διαφορές υπαρχουν στις ψυχρής έλασης από οτι στις κατηγορίες δαιτομών 1,2,3?Οτι μεταβαλλονται τα Αeff και Weff αναλόγως των εντατικών μεγεθών καμμια άλλη πιστεύω αλλα και αυτή ειναι αρκετή για να μας κανει την ζωή δύσκολη! Τι αλλο σκεφτεσαι να κανεις - να προσθέσεις? Τoν τροπο υπολογισμου των Aeff και Weff? Κοίτα, τώρα την ψάχνω την υπόθεση. Γενικά ούτε κατάταξη δεν μπορεις να κάνεις. (πχ, η διατομή Σ τείνει σαν συμπεριφορά σε C ή I αλλά μάλλον τίποτα από τα δύο). Σκέφτομαι κάτι σε έλεγχο τάσεων, αφού πρώτα υπολογισθεί ότι συμμετέχει όλη η διατομή. Κάπου είχα βρει μια αντίστοιχη εργασία απο εξωτερικό και θα χρησιμοποιήσω μερικά τμήματα. Έυκολα ή δύσκολα ο έλεγχος διατομής γίνεται. Το μεγάλο ερωτηματικό για μένα είναι οι έλεγχοι σε λυγισμό. Το παράρτημα F δεν υφίσταται πλέον, η μορφή του Ευρωκώδικα 3 έχει αλλάξει από το 2001. Πλέον ότι χρειάζεσαι είναι στο 1993-1-1. Συμπληρωματικά για κτίρια το 1993-2. Θα το κοιτάξω, αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι το παράρτημα F ή Ε που έχει αναλυτικούς υπολογισμούς σε λυγισμό. Προς το παρόν θα το έχω υπ όψιν...
dratsiox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2009 Χρειάζεσαι τον EC3-1-3, ο οποίος αναφέρεται στις λεπτότοιχες διατομές ψυχρής έλασης. Χρήσιμα είναι: 1.Σιδηρές κατασκευές από λεπτότοιχες διατομές ψυχρής διαμόρφωσης 2.Ελαφρές Μεταλλικές Κατασκευές
palex Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2009 1.Σιδηρές κατασκευές από λεπτότοιχες διατομές ψυχρής διαμόρφωσης Οπου στο κεφαλαιο 9 μπορείτε να διαβάσετε και την διπλωματική μου, σε περίληψη βεβαίως, βεβαίως!! Βαγγέλη τα βιομηχανικά ραφια που είχα ασχοληθεί ειναι κατηγορια 4 και για τα ραφία αυτά υπαρχει ειδικός κανονισμος που προτείνει τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος του λυγισμού. Προκειται για τον “Recommendations for the Design of Steel Static Pallet Racking and Shelving” ένας κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διαχείρισης Εμπορευμάτων, της Federation Εuropeenne de la Manutenation Section X. Εν συντομία F.E.M Code και συνοδεύεται από ένα βοηθητικό παράδειγμα, στο οποίο δίνονται επιγραμματικά κάποιες διευκρινίσεις σε λεπτά ζητήματα του κανονισμού, το 'Design Example of FEM'. τον οποίον κανονισμο και έχω να σου δώσω σε hardcopy αν θες να ασχοληθείς σε βαθος. Kατα 99% είναι αντιγραφή των αντιστοιχων αρθρων του ΕC για τις λεπτότοιχες. H βασική λογική είναι αυτη που σου εγραψα στο προηγούμενο post μου, μικρό δειγμα απο διπλωματική: (μην σε απασχολεί το θέμα του λυγισμου είναι λυμενο, το προβλημα ειναι στην εξαιρετικα επιπονη διαδικασια του υπολογισμου των ενεργών χαρακτηρηριστικών της διατομής, οχιτου μελους).
vaggelis2000 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 το 'Design Example of FEM'. τον οποίον κανονισμο και έχω να σου δώσω σε hardcopy αν θες να ασχοληθείς σε βαθος. Kατα 99% είναι αντιγραφή των αντιστοιχων αρθρων του ΕC για τις λεπτότοιχες. . Εφόσον αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο θα ήταν ευχής έργον να έχω κάποιους κανονισμούς - οδηγούς. Τόσο ο κανονισμός όσο και η εργασία σου πιστεύω οτι θα βοηθήσουν. Υ.Γ. έχω ήδη μια εργασία από εξωτερικό που υπολογίζει τα effective μεγέθη.
iovo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Κάποια πραγματάκια σου διαφεύγουν, ο Mises δεν καταλαβαίνω που κολλάει, το excel θεωρώ ότι δεν αρκεί σαν γλώσσα προγραμματισμού αλλά σε κάθε περίπτωση ξεκίνα το. Γιατί τι δεν μπορείς να κάνεις με το Excel και VBA σε αυτό το επίπεδο προγραμματισμού που ουσιαστικά είναι εφαρμογή τύπων? Εκτός αν σκέφτεσαι να λύσεις τις διαφορικές ξανά και ξανα. Χρειάζεσαι τον EC3-1-3, ο οποίος αναφέρεται στις λεπτότοιχες διατομές ψυχρής έλασης.Χρήσιμα είναι: 1.Σιδηρές κατασκευές από λεπτότοιχες διατομές ψυχρής διαμόρφωσης 2.Το βιβλίο του Μιχάλτσου από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου @vagellis: Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις από του Mιχάλτσου γιατί έχει λίγο ποιο μεθοδευμένη και απλοποιημένη την διαδικασία. Και στην συνέχεια για να εμπλουτίσεις με βάγια και ξένη βιβλιογραφία. Σκέφτεσαι να βάλεις και στοιχεία ελέγχου των πελμάτων?
lightname Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2009 'Design Example of FEM': Δεν χρειάζεται για υπολογισμό τεγίδων, μην το ψάχνεις, αναφέρεται σε ράφια. Για τα πράγματα που σου ξεφεύγουν, ενημερώθηκες από τους συναδέλφους, απλά φρόντισε να βρεις την τελευταία έκδοση του μέρους 1.3. Για το προγραμματάκι που βρήκες και που υπολογίζει εντατικά μεγέθη θεωρώ ότι καλύτερο είναι να γράψεις και ένα δικό σου. Θα σου χρειαστεί ένα προγραμματάκι που να υπολογίζει τα αδρανειακά μεγέθη όλης της διατομής (Ειδικά για Ιt, Iw). Προτείνω το shapebuilder. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις την δοκιμαστική έκδοση του Robot Millenium που λειτουργεί χωρίς περιοριοσμούς για 30 ημέρες και σε αυτές τις ημέρες να υπολογίσεις αδρανειακά μεγέθη των διατομών που σε ενδιαφέρουν. iovo, επειδή στην αρχή προσπάθησα με Εxcel να κάνω το ίδιο, διαπίστωσα ότι είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικό και δεσμευτικό. Αν χρησιμοποιηθεί VBA τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει δουλειά, ειδικά λόγω των επαναληπτικών υπολογισμών που απαιτούνται για τους συγκεκριμένους υπολογισμούς. Προσωπικά είδα το φως το αληθινό με VB.NET και Python.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα