Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το ερώτημα ειναι :

για τα εισοδήματα που θα αναλογει φορος 40% αξιζει να δουλεψει κανείς .δεδομενου οτι θα εχει και ενα 30% λειτουργικά εξοδα,οποτε απο ότι πληρώνεται θα του μενουν το 30% η να κανει κατι αλλο (τον αγροτη πχ που δεν φορολογειται-δηλαδη αντι για μελετες να φυτευω πχ καρπουζια)

  • Απαντήσεις 318
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
το ερώτημα ειναι :

για τα εισοδήματα που θα αναλογει φορος 40% αξιζει να δουλεψει κανείς .δεδομενου οτι θα εχει και ενα 30% λειτουργικά εξοδα,οποτε απο ότι πληρώνεται θα του μενουν το 30% η να κανει κατι αλλο (τον αγροτη πχ που δεν φορολογειται-δηλαδη αντι για μελετες να φυτευω πχ καρπουζια)

 

Χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας :

 

1. 40% επί του κέρδους όχι επί των εσόδων οπότε δεν ειναι 40+30+30 ... αλλά μικρή η διαφορά

 

2. Αν αυτά που του μένουν είναι καλά τότε γιατί όχι. Το θέμα είναι ότι αυριο το πρωϊ όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται σε εταιρείες/γραφεία και τώρα φορολογούταν (συνήθως) επί του 72% των εσόδων τους με φοροαπαλλαγή δε θα παρουν άλλα 5.000 το χρόνο γιατί θα αλλάξει η φορολογία τους. Αν τα πάρουν (χα χα) τότε κανένα πρόβλημα.

 

3. Γιατί αν καλλιεργείς καρπούζια πάλι εώς 39% δε θα είναι ο φόρος ?

 

Εγώ σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι το πόσο εύκολα ακούγεται το ότι "το αφορολογητο στους "ελ. επαγγελματίες" μπορεί να γίνει ως 0 αλλά όχι στους μισθωτούς. Δηλαδή ένας ελ. επαγγελματίας όταν κλείσει το μαγαζι/γραφείο του δεν έχει τις ίδιες καταναλωτικές ανάγκες με έναν μισθωτό ? Τα παιδιά του δηλαδή θα τρώνε λιγότερο ?

Δημοσιεύτηκε

Όχι βέβαια σε καμία περίπτωση. Ό,τι εισόδημα και να έχεις, 40% φορολογία είναι όχι απλά παράλογη, δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Βάζεις το κράτος συνέταιρο για να σου δίνει τι;

 

Το ερώτημα είναι άλλο για εμένα. Σε κάθε συναλλαγή μας πληρώνουμε, ως ιδιώτες και ως επαγγελματίες. Αυτά τα κωλοχρήματα που πηγαίνουν; Ποιος τα τρώει; Γιατί σίγουρα κάποιοι τα τρώνε. Από το 1985 και μετά το μόνο πράγμα που ακούω είναι λιτότητα. Φυλακή ένας δεν μπήκε ποτέ, μία περιουσία δεν δημεύτηκε ποτέ.

Τώρα ζητάνε να πληρώσω, όλα τα κλεμμένα και τα λεφτά για τους αργόμισθους;

 

Μία λύση είναι να μην καταθέσει κανείς φορολογική δήλωση και να μην αποδώσει ΦΠΑ. Ξέρεις τι θα γίνει; Επανάσταση. Ούτε πορείες, ούτε απεργίες, τίποτα. Απλά όλοι να μην υποβάλλουμε. Να σε κυνηγήσει δεν μπορεί. Αν 1 δεν υποβάλλει τρώει πρόστιμο, αν το κάνουν 1.000.000 δεν έχουν κανένα αντίκτυπο.

 

Η οικονομία έχει πατώσει τόσο πολύ. Άμα ακούς τον πρωθυπουργό να λέει ότι με μερεμέτια δεν γίνεται τίποτα άστα. Πάει για κατεδάφιση το μαγαζί, το πρωτόκολλο περιμένουν.

Δημοσιεύτηκε

1) Ο ανώτερος συντελεστής θα μεγαλώσει. Αν γίνει πχ 50% τότε εμείς για μια δουλειά των 10.000 θα πέρνουμε στην καλύτερη 5.000 ενώ το κράτος 5.000+1900=6.900. Το μαστίγιο λείπει δηλαδή!

 

2) Αν είχα καφετέρια ή πιτσαρία που σήμαινε ότι θα δουλέψω πάνω κάτω το ίδιο και απλά θα έχω περισσότερα έσοδα δεν θα με πείραζε αυτό. Όμως για κάθε δουλειά φτύνουμε αίμα και χάνουμε τον ύπνο μας μέχρι να τελειώσει, οπότε πάμε καλύτερα για ψάρεμα ή κυνήγι και τελειώνει η υπόθεση κύριοι.

Δημοσιεύτηκε
Σε κάθε συναλλαγή μας πληρώνουμε, ως ιδιώτες και ως επαγγελματίες. Αυτά τα κωλοχρήματα που πηγαίνουν; Ποιος τα τρώει; Γιατί σίγουρα κάποιοι τα τρώνε.

οι 300 αγόρασαν καινούργιες λιμουζίνες

είναι όμως υβριδικές για να προστατεύουμε και το περιβάλλον

 

οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μέρα-νύχτα όλα τα φώτα ανοιχτά

 

χωρια τα σκάνδαλα

---------

το πρόβλημα είναι πως όσα και να μαζέψουν θα τα ξαναφάνε

Δημοσιεύτηκε

Να είστε σίγουροι ότι πάνω από ένα ποσό της τάξης των 30-35000 ευρώ ακαθάριστα έσοδα, με βάση τον λογιστικό προσδιορισμό έσοδα-έξοδα βάζεις το κράτος συνέταιρο.

Αν υπολογίσεις και τι αποδίδεις λόγω ΦΠΑ , το κράτος θα εισπράττει περισσότερα από όσα εσύ από την εργασία σου.

Τώρα το αν αξίζει ή όχι να δουλεύεις, ο καθένας το κρίνει όπως νομίζει...άποψη μου έιναι ότι το ερώτημα είναι ρητορικό , με την έννοια του τι θα πεις στον άλλον, δεν αναλαμβάνω γιατί πέρασα τις 40.000 έσοδα στη δήλωση μου?Βρες άλλον?

Αξίζει δεν αξίζει λοιπόν δεν αλλάζει κάτι.Αν και δεν έχω δει ποτέ κανέναν που φορολογείται με αυτόν τον τρόπο να λέει ότι δεν αξίζει να δουλεύει.

 

Το θέμα είναι ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο ΔΕΝ αναγνωρίζονται δαπάνες που τις κάνει κανείς για τη δουλειά του και είναι πραγματικά έξοδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μετακινήσεις και τα έξοδα αυτοκινήτου , και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται σαν έξοδο ( π.χ. ότι τιμολόγια καυσίμων δεν εκπίπτουν από το ΦΠΑ)

 

Για τις εταιρείες τώρα :υπενθυμίζω οτι στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση φορολόγησης των μερισμάτων των εταιρειών με βάση την κλίμακα..

που σημαίνει ότι είτε ως εταιρεία είτε ως ατομική επιχείρηση ένα και το αυτό ως προς τους συντελεστές - ναι μεν θα έχει 25% αλλά όταν έρθει η ώρα να "μοιράσεις" τα κέρδη θα επιβαρύνεσαι σαν φυσικό πρόσωπο τη διαφορά της κλίμακας αφαιρώντας το 25% που έχεις καταβάλει.

Το όφελος θα είναι για κάποιον που θα μπορεί ως εταιρεία να περνάει έξοδα που σαν ιδιώτης ούτε τα φανταζότανε (π.χ. leasing γραφείου - αυτοκινήτου-δώρα πελατών κλπ) . Ίσως θα έχει νόημα για πραγματικά υψηλά εισοδήματα άνω των 50-60 χιλιάδων.

 

 

Και επίσης πολύ σημαντικό θέμα και ισχυρό επιχείρημα είναι ότι στη δουλειά μας΄συχνά δεν συμπίπτουν χρονικά τα έσοδα με τα έξοδα,αυτό δηλ που υποστηρίζει και το ΤΕΕ σαν επιχείρημα.

Μπορεί να κάνεις μια επίβλεψη εκτός έδρας το 2009 και να πληρωθείς το 2010....

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ απόλυτα mech.

Για εταιρεία, πρέπει να έχεις ήδη υψηλά εισοδήματα και για να τα έχεις αυτά, το ποιο πιθανό είναι να έχεις ήδη εταιρεία, όχι βιτρίνα αλλά επειδή έχεις μεγάλες δουλειές.

 

Για offshore που ανέφερε κάποιος συνάδελφος, έχει αξία μόνο όταν έχεις μεγάλη ακίνητη περιουσία και ΠΟΛΛΑ λεφτά. Θες 2-3 offshore να κάνεις μεταφορές κεφαλαίων. Άσε που από το 2003 δεν εκπίπτει η έκδοση τιμολογίων σε offshore απ' ευθείας. Δεν συμφέρει μελετητές αλλά εμπόρους κυρίως.

 

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η κυβέρνηση γνωρίζει την αδυναμία πραγματικού ελέγχου και πάταξης της φοροδιαφυγής. Έτσι ελπίζει να βγάλει τα σπασμένα από όποιον μπορεί, και αυτός που την πατάει είναι πάντα ο μικρός. Μέχρι τώρα είχαμε ένα λογικό και δίκαιο φορολογικό, μπορούσαμε να βγάλουμε λίγα χρήματα παραπάνω, να δικαιολογήσουμε τις σπουδές και τα ξενύχτια μας. Το μόνο που θα κάνει είναι να θάψει τον μεσαίο.

 

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω, πως σε μία οικονομία που είναι κάτω από το μηδέν, αυξάνεις τη φορολογία και πας να μαζέψεις χρήματα από την αγορά. Γιατί μη μου πει κανένας ότι του μένουν να βάζει στην τράπεζα; Πως θα κινηθεί η αγορά; Η λογική λέει ότι άμα σου προαναγγείλουν ότι θα αυξηθεί ο φόρος που πληρώνεις, θα κόψεις όσο περισσότερα έξοδα μπορείς. Τι θέλουν; να βγούμε για ζητιανιά ή να βάζω δόκανα στο δρόμο για να πιάνω πελάτες;

 

Μετανάστες θα γίνουμε...

Δημοσιεύτηκε
Τώρα το αν αξίζει ή όχι να δουλεύεις, ο καθένας το κρίνει όπως νομίζει...άποψη μου έιναι ότι το ερώτημα είναι ρητορικό , με την έννοια του τι θα πεις στον άλλον, δεν αναλαμβάνω γιατί πέρασα τις 40.000 έσοδα στη δήλωση μου?Βρες άλλον?

Αξίζει δεν αξίζει λοιπόν δεν αλλάζει κάτι.Αν και δεν έχω δει ποτέ κανέναν που φορολογείται με αυτόν τον τρόπο να λέει ότι δεν αξίζει να δουλεύει.

 

Κι όμως είδα εγώ πρόσφατα... Ξαδερφός μου και συνάδελφος, μου πρότεινε να συνεχίσω εγώ μια δουλειά από τον άλλο μήνα, να κόψω εγώ το δελτίο και να πάρω εγώ την αμοιβή, γιατί θα ξεπεράσει τις 40-50000 ευρώ έσοδα και δεν τον συμφέρει. Εκεί φτάσαμε... Είναι παραλογισμός το όριο των 40 χιλ. ευρώ! Με τέτοια έσοδα δε θεωρείται "πλούσιος" πλέον κάποιος για να δικαιολογείται τέτοιος συντελεστής! Είναι δεδομένο ότι κάνει αγώνα για να τα βγάλει. Η ψαλίδα θα πρέπει επιτέλους να ανοίξει και να επιβάλλεται τέλος πάντων σε πραγματικά μεγάλα εισοδήματα όπως ας πούμε 150 ή 200 χιλιάδες ευρώ. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για "διεύρυνση της φορολογικής βάσης" και ταυτόχρονα να διατηρούμε τέτοιους συντελεστές και μάλιστα σε καιρούς τόσο δύσκολους.

Δημοσιεύτηκε

Γιατί λίγα είναι 50.000Ε ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ;

Σήμερα η πλειοψηφία της γενιάς των 700Ε δεν ξεπερνάει τα 12.000Ε έσοδα.

Ναι πάνω από τόσα , ας πληρώσεις και εφορία.

Δημοσιεύτηκε

Όχι δεν είναι λίγα.Και δεν είναι σωστό να υποτιμούμε την αξία των χρημάτων.

Μακάρι να είχα κάθε χρόνο τόσα έσοδα καθαρά.

ΟΜΩΣ 50.000 καθαρά για το κράτος είναι 40-45 στην πράξη για τον φορολογούμενο, και από αυτά έρχεται και παίρνει με βάσει την κλίμακα του 2009 13,000ευρώ φόρο περίπου με 37% ανω των 18,000(βλέπε κλίμακα μη μισθωτών , κλιμακιο φόρου 2009).

Έχεις αποδώσει και ένα 19% ΦΠΑ (9.500), το οποίο πες ότι δεν το λογαριάζουμε γιατί ποτέ δεν ήταν δικό σου , η εργασία σου και η δραστηριότητα σου όμως το έφερε στο κράτος σαν έσοδο.

Άρα δηλαδή μένεις με 45000-13,000= 32000/14= 2,300 ευρώ αντίστοιχο καθαρό μισθό μετά από φόρους.

Και μιλάμε για καθαρά έσοδα, αν δηλαδή έχεις 10.000 το χρόνο επαγγελματικές δαπάνες συν κάπου 3.000ΤΣΜΕΔΕ κλπ πάμε στο ότι έχεις κόψει δελτία παροχής υπηρεσιών 63-65000 ευρώ.

Δηλαδή για να έχω καθαρό εισόδημα 32,000 πρέπει να βρω δουλειές 65000+ΦΠΑ.Είναι εύκολο?

 

Αρχίζουν λοιπόν και μπαίνουν υπαρξιακά ερωτήματα του στυλ "αξίζει τον κόπο?"

 

Δεν είναι λίγα, αλλά δεν είσαι και πλούσιος.

ΥΓ. 10,50,100,200 όσα και αν είναι , δεν τα έκλεψα από κανέναν.Δουλεύοντας τα έβγαλα όπως και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.