Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έληξε: "Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων με Αποκεντρωμένα Συστήματα Επεξεργασίας


Recommended Posts

Ημερομηνία:Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Ώρα:7:00 μ.μ. - 9:30 μ.μ.

Τοποθεσία:Νεάρχου 23, Χανιά

 

 

Θέμα Εσπερίδας :"Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων με Αποκεντρωμένα Συστήματα Επεξεργασίας Μικρής Κλίμακας"- Ομιλητής : G. Tchobanoglou, Πανεπιστήμιο Καλιφορνίας Davis, Καλιφορνία, ΗΠΑ

 

Σκοπός Εσπερίδας:

 

Με δεδομένα την ισχύουσα νομοθεσία διαχείρισης αστικών υγρών αποβλήτων και την ανάγκη προσαρμογής της χώρας μας στην σχετική κοινοτική νομοθεσία (την Οδηγία 91/271/EC), τα αναγκαία έργα αποχέτευσης, επεξεργασίας και διάθεσης των αστικών υγρών αποβλήτων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και/ή ευρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μελέτης ή κατασκευής τους. Έτσι, μέχρι σήμερα, όλα σχεδόν τα αστικά κέντρα με ι.κ. άνω των 10.000, όπως και αυτά με ι.κ. κάτω των 2.000 (όταν ο αποδέκτης βρίσκεται σε ευαίσθητες περιοχές), διαθέτουν εγκαταστάσεις δευτεροβάθμιας ή ισοδύναμης επεξεργασίας. Από αυτά συμπεραίνεται ότι μελλοντικά θα κατασκευαστούν κυρίως μικρά έργα σε μικρούς οικισμούς (ι.κ. κάτω των 10.000), όπως και αυτά που αφορούν στην ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων εκροών των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων. Αυτά τα έργα θα πρέπει να βασίζονται σε τεχνολογίες, χαμηλού κόστους κατασκευής και λειτουργίας και φιλικές στο περιβάλλον.

 

Ο Ελληνικής καταγωγής George Tchobanoglous είναι καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος στο University of California Davis της Καλιφόρνιας με τη μεγαλύτερη βαθμίδα (Professor Emeritus). Πήρε το πτυχίο του στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του University of Pacific, το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Υγειονομική Μηχανικής του University of California Berkley και το διδακτορικό του στο τμήμα Περιβαλλοντικής Μηχανική του Stanford University.

 

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η επεξεργασία υγρών αποβλήτων, απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία, τα συστήματα διαχείρισης υγρών αποβλήτων, η διαχείριση στερεών αποβλήτων, και τα μικρά και αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 350 επιστημονικές δημοσιεύσεις καθώς και 12 βιβλία. Τα βιβλία του χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 200 πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και σε πολυάριθμα σε όλο τον κόσμο. Εργάζεται ως σύμβουλος στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο για λογαριασμό κυβερνήσεων σε θέματα επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων. Είναι ενεργό μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων και είναι πρόεδρος του Association of Environmental Engineering and Science professors. Το 2003 βραβεύτηκε με το βραβείο ‘Clarke Price Honoree’ από τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις στο τομέα περιβάλλοντος. Εξασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι είναι τεράστια μορφή (και απαντά μερικώς αε ερωτήσεις τι είναι η περιβαλλοντική μηχανική - μηχανικός περιβάλλοντος για όποιον δεν γνωρίζει)

 

Πήγα την επόμενη μέρα στην διάλεξη με παρόμοιο θέμα που έδωσε στο Πολυτεχνείο , υλικό δεν δόθηκε αλλά ενδεχομένως να μπορέσω να βρω την ίδια την παρουσίαση .Όπως και να έχει θα προσπαθήσω παντως να γράψω δύο λόγια για μερικές ενδιαφέροντες προοπτικές που συζητήθηκαν μόλις βρω λίγο χρόνο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.