tomcat Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Μήπως γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για την απόκτηση σήμανσης CE για ένα μηχάνημα εισαγωγής από χώρα εκτός Ε.Ε.?
CostasV Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Εφόσον το μηχάνημά σου δεν εμπίπτει σε άλλη διάταξη (περί παιδικών παιχνιδιών, εξοπλισμού υπο πίεση, εξοπλισμού υπο τάση, λέβητα, ιατρικού εξοπλισμού, εκρηκτικών, και μερικά άλλα που δεν θυμάμαι), και εμπίπτει στο ΠΔ 377, τότε διάβασε το παρακάτω λινκ.. http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?item_id=3425&cat_id=2005 Διαδικασία πιστοποίησης : άρθρα 8 και 9 Συνήθως, ο ευρωπαίος πελάτης ζητά από τον τρίτο κατασκευαστή να αναλάβει αυτός (ο κατασκευαστής) το κόστος της σήμανσης CE.
tomcat Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πρόκειται για φούρνο αρτοποιϊας. Μήπως γνωρίζεις σε τί τάξη μεγέθους κυμαίνεται η αμοιβή για σύνταξη τεχνικού φακέλου για CΕ? Μου έχει προταθεί μια δουλειά αλλά δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με το συγκεκριμένο θέμα.
CostasV Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ρίξε μια ματιά στα τελευταία φύλλα του http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=103 για να πάρεις μια ιδέα σχετικά με τα κριτήρια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (διότι αν δεν έκανα λάθος, δεν έχει σύνταξη φακέλου CE) Πάντως πρώτα ρώτα τον κατασκευαστή και σιγουρέψου ότι δεν έχει γίνει ΗΔΗ αυτή η δουλειά (είτε στην Ελλάδα, είτε αλλού στην ΕΕ).
teomad2 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2009 Δες και τα παρακάτω links: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/scient_typopoiisi/odigieseu/odigies edit: (διαγραφή συνδέσμου) http://ec.europa.eu/enterprise/newapproach/standardization/harmstds/reflist.html#na_directives#na_directives Σχετικά με την αμοιβή μπορεί να γνωριζουν κατι στο ΤΕΕ Αποφεύγετε την παράθεση εμπορικών, προσωπικών, διαφημστικών συνδέσεων, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητες CostasV 1
geros1982 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2010 Καλησπέρα, έχω μια απορία. Η Σήμανση CE μπορεί να γίνει και ως αυτοπιστοποίηση ή είναι απαραίτητο να απευθυνθώ σε κάποιον από τους κοινοποιημένους φορείς? Δηλαδή, εαν κάποιος κατασκευαστης διαθέτει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να κάνει μόνος του τα τεστάκια που χρειάζονται, μπορεί να φτιάξει τον τεχνικό του φάκελο και να κάνει αυτοπιστοποίηση? Πάσα βοήθεια πολύτιμη!!
rootbreaker Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Η σήμανση CE μπορεί να γίνει και όπως λες, δηλαδή με αυτοπιστοποίηση. Εξαρτάται όμως από τη φύση του μηχανήματος που θέλεις να πάρει την πιστοποίηση. Εάν για παράδειγμα στο μηχάνημά σου υπάρχει εξοπλισμός υπό πίεση (υδραυλικά κυκλώματα ή και πνευματικά) τότε μπορεί να εμπίπτει σε κατηγορία όπου δεν μπορείς να κάνεις αυτοπιστοποίηση αλλά θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο φορέα (π.χ. TUV). Κύρια οδηγία είναι η 98/37/ΕΚ του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Μετά ανάλογα με τον τύπο του μηχανήματος υπάρχουν πιο συγκεκριμένες οδηγίες. Αν θες και μπορείς δώσε μας λίγες παραπάνω πληροφορίες.
miltos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Τι σημαίνει "αυτοπιστοποίηση"? Είναι σαν υπεύθυνη δήλωση ή περιλαμβάνει και άλλες διαδικασίες? Η γραμμή παραγωγής πρέπει να είναι πιστοποιημένη (ISO 9001 αν δεν κάνω λάθος) για να κάνεις αυτοπιστοποίηση του προιόντος?
rootbreaker Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Αυτό που εννοεί ο geros1982 με τον όρο αυτοπιστοποίηση είναι ότι δεν πρέπει να έρθει κάποιος φορέας να κάνει την πιστοποίηση. Για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, που πρέπει να έχουν σήμανση CE, απλά ο κατασκευαστής συντάσσει τεχνικό φάκελο όπου εκεί αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Επίσης μέσα στον φάκελο υπάρχει και η δήλωση πιστότητας του προϊόντος και το προϊόν παίρνει την σήμανση CE χωρίς άλλη διαδικασία. Αν έχουμε όμως ένα προϊόν που έχει εξοπλισμό υπό πίεση πέρα από ένα σημείο, ή εξοπλισμό υπό τάση τότε ενδέχεται(όχι πάντα) να χρειαστεί επιθεώρηση από ανεξάρτητο φορέα και η εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών που μοιάζουνε με αυτές που ορίζει το ISO9001. Δεν είναι όμως απαραίτητο η εταιρεία κατασκευής να έχει ISO9001. Υ.Γ. Milto δεν πιστοποιούμε την γραμμή παραγωγής κατά ISO αλλά την όλη οργάνωση του οργανισμού (επιχείρηση, εταιρεία, βιομηχανία, δήμος κτλ) ώστε να επιτυγχάνονται οι ποιοτικοί στόχοι που θέτει ο οργανισμός.
CostasV Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2010 Milto δεν πιστοποιούμε την γραμμή παραγωγής κατά ISO αλλά την όλη οργάνωση του οργανισμού (επιχείρηση, εταιρεία, βιομηχανία, δήμος κτλ) ώστε να επιτυγχάνονται οι ποιοτικοί στόχοι που θέτει ο οργανισμός. Η πιστοποίηση ενός μόνο προϊόντος, μίας μόνο εγκατάστασης (από τις πολλές που μπορεί να έχει μία εταιρεία), ή ακόμα και μίας μόνο γραμμής παραγωγής, δεν είναι σπάνιες.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα