Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρελαί ισχύος και κατηγορία χρήσεως


GeorgeS

Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω το εξής ερώτημα

 

Σε μεγάλη κτιριακή μονάδα έχω σχεδιάσει έναν κάπως σύνθετο αυτοματισμό με ρελαί ισχύος τα οποία διακόπτουν ρεύματα που πηγαίνουν σε μη γραμμικά φορτία (όχι όμως κινητήρες κλπ).

 

Η κατηγορία AC-1 ενδείκνυται κυρίως για ωμικό ή ελαφρώς επαγωγικό φορτίο (cosφ>0.95). Οι κατηγορίες AC-2, 3, 4 αφορούν περισσότερο κινητήρες. Στη περίπτωσή μου όπου το φορτίο είναι π.χ. μεγάλες μονάδες υπολογιστικών συστημάτων ή ακόμα και συστήματα UPS ποιά κατηγορία ενδείκνυται ? μιλάμε για ικανότητα διακοπής ρευμάτων της τάξης των 120-130Α. Οι χειρισμοί επίσης θα είναι μικροί (σε αριθμό) σχετικά στη διάρκεια λειτουργία της εγκατάστασης.

 

 

Εγώ νομίζω ότι AC-1 μια χαρά είναι αλλά επειδή πιθανόν να υπάρχουν αρμονικές λόγω τροφοδοτικών δεν είμαι σίγουρος, όπως επίσης δεν είμαι σίγουρος και για την επιστρεφόμενη τάση κατά την απόζευξη του κυκλώματος.

 

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.