Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Άδεια για τέντα σε κινητή καντίνα


Χρύσα Π

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Δεν είμαι μηχανικός, όμως θα ήθελα τη συμβολή σας. Εχω μια κινητή κρεπερί (καντίνα) σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο. Έχει πάρει άδεια λειτουργίας και δουλεύουμε κανονικά εδώ και τέσσερα χρόνια. Φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε μια κατασκευή τέντας, η οποία δε θα εφάπτεται πουθενά στο "πάτωμα", αλλά θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να στηρίζεται εξ'ολοκλήρου, πάνω στο όχημα, καθώς και 2 καποτίνες (κυκλικές τέντες) που θα "αγκαλιάζουν" δύο καναπέδες στον ίδιο πάντα ιδιόκτητο χώρο.

Την Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της, αλλά όπως ήταν φυσικό σταμάτησαν, από καταγγελίες κάποιων "καλοθελητών" γειτόνων... Στην Αστυνομία, που μας πήγαν μας είπαν ότι χρειάζεται από την πολεοδομία ένα χάρτι (βάση του αρ.22 του ΓΟΚ 85) που να λέει ότι δεν χρειάζεται να έχω άδεια για την κατασκευή τέντας!!!

Σήμερα, λοιπόν, που πήγα στην πολεοδομία μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου δώσουν τέτοιο χαρτί, γιατί πρόκειται για κινητή καντίνα. Παρ'όλα αυτά εγώ έκανα δύο αιτήσεις: Μια που να ζητάω γραπτώς αυτά που αφορούν στο άρθρο 22 και μια για το ότι η πολεοδομία θα πρέπει να μου δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να μου χορηγήσει καμία τέτοιου είδους άδεια. Διερωτάμαι, τα περίπτερα από που παίρνουν άδεια για τις τέντες τους? Τι θα πρέπει να κάνω, ώστε να αποφύγω περαιτέρω μπελάδες? Η κατασκευή κοστίζει αρκετά χρήματα και δε γίνεται να χάσω άλλο χρόνο, καθότι οι βροχές έχουν ήδη αρχίσει και πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί η κατασκευή, για να συνεχίσει η άρτια λειτουργία του μαγαζιού.!! Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα πολύ.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,

Φιλικά

Χρύσα Πατεράκη

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πρέπει να κάνω, ώστε να αποφύγω περαιτέρω μπελάδες?

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι ν' απευθυνθείτε σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σας.

Για τις περιπτώσεις που δεν απαιτείται άδεια, εκδίδεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Οπότε (ό,τι και να σας απαντήσουν), θα χρειαστείτε την έγκριση της πολεοδομίας για να προβείτε στις εργασίες που θέλετε.

Link to comment
Share on other sites

Aυτό ακριβώς της απάντησε η πολεοδομία ,ότι η καντίνα δε θεωρείται ακίνητο επειδή έχει ρόδες , άρα δεν είναι αρμόδια η πολεοδομία.

Μπερδεμένη ιστορία , κάνε και μια ερώτηση στη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας σου ,γιατί νομίζω ότι άδειες για τροχοβίλες και κάτι τέτοια βγαίνουν από εκεί.

Ή εναλλακτικά πάρε ένα χαρτί από την πολεοδομία που να γράφει ότι η ίδια δεν είναι αρμόδια.Για να πάρεις γραπτή απάντηση πρέπει να κάνεις γραπτή αίτηση και να εξηγείς τι ζητάς.

..........και να τους πιέσεις λίγο .

Link to comment
Share on other sites

Παρ'όλα αυτά εγώ έκανα δύο αιτήσεις: Μια που να ζητάω γραπτώς αυτά που αφορούν στο άρθρο 22 και μια για το ότι η πολεοδομία θα πρέπει να μου δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να μου χορηγήσει καμία τέτοιου είδους άδεια.
Σε αυτές τις γραπτές ερωτήσεις αναφέρομαι αγαπητέ συνάδελφε, για τις οποίες θα δοθούν γραπτές απαντήσεις.
Link to comment
Share on other sites

Μα για ποιο λογο να υποχρεωθει να κανει διαδικασια για κατι που δεν χρειαζεται?

Η αστυνομια δεν μπορει να τη σταματησει χωρις καποιο σημα απο την Πολεοδομια ή καποια αλλη αρχη.

Αν καποιος θελει να κανει καταγγελια στην Πολεοδομια, (που φυσικα θα ειναι και επωνυμη) μπορει να κανει (φυσικα αυτο αποκλειει αυτοματα περιπου το 75% των καλοθελητων που μονο ανωνυμα κανουν καταγγελιες). Αφου λοιπον παρει στα χερια της η Πολεοδομια την καταγγελια και αφου δεν ειναι αρμοδια θα απαντησει (σε αυτη την περιπτωση ειναι υποχρεωμενη να το κανει γραπτως και να το κοινοποιησει στους ενδιαφερομενους) οτι δεν ειναι αρμοδια. Με αυτο το χαρτι δεν θα τον ξαναενοχλησει κανεις. Επισης, μπορει στη συνεχεια να κανει μια ωραιοτατη μηνυση ή να στειλει ενα εξωδικο στον καλοθελητη για ψευδη καταμηνυση.

Link to comment
Share on other sites

δεν έχεις δίκιο η αστυνομία έχει υποχρέωση να καλέσει την Πολεοδομία για αυτοψία

και το ΙΚΑ

 

επιλπέον δεν είμαι και τόσο σίγουρη για το θέμα της τέντας στο εάν χρειάζεται οικοδομική άδεια ή όχι

και στο εάν επιτρεπεται σε οικόπεδο χωρίς κτίσμα

 

η υπόθεση δεν είναι απλή κάποιος πρέπει να τη διερευνήσει, άρα πρέπει να απευθυνθεί σε μηχανικό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.