tassos Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 02:28 μμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 02:28 μμ καλησπερα σε ολους. ξερει κανεις που μπορω να βρω καποια οικοδομη που να θεμελιωνεται με πασαλους; η αν ειναι δυνατον καποιο site που να το αναλυει
panos Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 04:06 μμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 04:06 μμ τι ακριβώς εννοείς? θεμελίωση ή αντιστήριξη γιατι γράφεις πασσαλοδοκοί.
Chris_71 Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 06:45 μμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 06:45 μμ Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει? Θεωρία ή πράξη (κατασκευή)? Έχω έργο στο Ληξούρι όπου θεμελειώνω με φρεατοπασσάλους και δεν μπορώ να βρω περισσότερες από 3 αξιόπιστες εταιρείες για την υπεργολαβία!!! Σε θεωρητικό επίπεδο, ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω.
Μουστάκας Β. Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 07:14 μμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2008 at 07:14 μμ αφού μιλάει για θεμελίωση μάλλον αναφέρεσε σε φρεατοπασσάλους. εαν μιλάς για τη πράξη δεν νομίζω οτι θα αντιμετοπίσεις πρόβλημα στην ανεύρεση εταιρείας κατασκευής τέτοιων πασσάλων. υπάρχουν αρκετές πλέον στη πιάτσα! γίνε πιο συγκεκριμένος και ισως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για το στάδιο της κατασκευής.
tassos Δημοσιεύτηκε April 4, 2008 at 07:13 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 4, 2008 at 07:13 πμ κανω μια εργασια για θεμελιωσεις και ενυσχιση εδαφους με διαφορεσ τεχνικες και ψαχνω υλικο (θεωριτικο-κατασκευαστικο-φωτογραφιες-μεθοδους-κ.τ.λ.)
acnt Δημοσιεύτηκε September 4, 2008 at 10:15 πμ Δημοσιεύτηκε September 4, 2008 at 10:15 πμ Τελικά, οι πασσαλοδοκοί ή φρεατοπάσσαλοι μπορουν να χρησιμοποιηθούν και ως μέσο θεμελίωσης και ως μέσο αντιστήριξης;;;
Μουστάκας Β. Δημοσιεύτηκε September 4, 2008 at 10:24 πμ Δημοσιεύτηκε September 4, 2008 at 10:24 πμ εγώ είχα την εντύπωση οτι είναι για θεμελίωση αλλά τελικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέσον αντιστήριξης. ενα απο τα ξεδέλφια μου που δουλεύει ως χειριστής μηχανήματος που ανοίγει φρεάτια για πασσάλους σε μεγάλη τεχνική εταιρεία μου ανέφερε οτι τώρα δουλεύει σε ενα εργοτάξιο που εχουν μια πλαγιά ενος βουνού και για να την στηρίξουν και να μην ολισθήσει κάνουνε ενα κάναβο απο πασσάλους στη πλαγιά. φυσικά μιλάμε για μεγάλο αριθμό πασσάλων επίσης παρατηρώντας τη φωτογραφία με το φράγμα θυμήθηκα αυτό που μας έλεγαν για τη κουρτίνα απο φρεατοπασσάλους κάτω απο το φρά;γμα που βοηθάει και στη στεγάνωση της περιοχής ( αυξάνουν τη διαδρομή που έχει το νερό να διανύσει για να διαφύγει). Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
ilias Δημοσιεύτηκε September 4, 2008 at 12:23 μμ Δημοσιεύτηκε September 4, 2008 at 12:23 μμ Οι πάσσαλοι γενικά μπορούν χρησιμοποιηθούν τόσο για θεμελίωση όσο και για κατασκευή έργου αντιστήριξης των πρανών εκσκαφής. Για θεμελίωση προσπαθούμε με τη βοήθειά τους να φτάσουμε την μύτη του πασσάλου σε στρώμα εδάφους με ικανοποιητικά χαρακτηριστικά αντοχής, έτσι ώστε με τη βοήθειά τους να μεταβιβαστούν τα φορτία και οι εντάσεις της όλης κατασκευής σε καλό έδαφος μιας και το υπερκείμενο του καλού εδάφους είναι ακατάλληλο προς θεμελίωση. Για αντιστήριξη οι πάσσαλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω διαφόρων τεχνικών, όπως αυτή των αλληλοτεμνόμενων φρεατοπασσάλων που προβλέπει κατασκευή εναλλάξ οπλισμένου-άοπλου φρεατοπασσάλου ή την κατασκευή απλού διαφράγματος με πασσάλους οι οποίοι δεν θα τέμνονται. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούνται προεντεταμένα αγκύρια που συνισφαίρουν ενεργά και ουσιαστικά στην όλη αντιστήριξη. Η κατασκευή αλληλοτεμνόνενων φρεατοπασσάλων εκτός των άλλων εξασφαλίζει και ένα είδος στεγανότητας αφού δημιουργεί ένα κλειστό διάφραγμα με μηδενικά κενά.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα