Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση οικοπέδου σε οικισμό <2000 τεμνόμενου από όριο τομέων


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αντιμετωπίζω μια περίπτωση ιδιάζουσα και θέλω τη βοήθειά σας.

Οικόπεδο εντός οικισμού <2000, σχήματος ορθογωνίου # εμβαδού 2839τμ με πρόσωπο 50,45μ σε κοινόχρηστη οδό, τέμνεται στο μέσο περίπου και παραλλήλως ας πούμε της οδού από το όριο το οποίο διαχωρίζει το συνεκτικό τμήμα του οικισμού από το αραιοδομημένο.

Το πρόσωπο εμπίπτει στο αραιοδομημένο τμήμα του οικισμού και το βάθος του στο συνεκτικό.

Εντός του αραιοδομημένου εμπίπτει εμβαδό 1213τμ και στο πυκνό 1627τμ.

Αρτιότητα συνεκτικού : 1000τμ.

" αραιοδομημένου: 1500τμ.

 

 

Από τον πελάτη μου, ζητείται η κατάτμηση του οικοπέδου σε 2 οικόπεδα με πρόσωπο φυσικά το 1/2 του υφιστάμενου προσώπου.

Με ποιά αρτιότητα θα κατατμήσω????

Τα φώτα σας παρακαλώ

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχει ειπωθεί κατ' επανάληψη, η όδευση των τομέων ενός οικισμού καθορίζεται συνήθως από τοπογραφικά στοιχεία (σπίτια, αποθήκες, διασταυρώσεις κλπ). Στην περίπτωσή σου, δεν καταλαβαίνω πως προσδιορίζεται, στο συγκεκριμένο σημείο, η θέση της συγκεκριμένης κορυφής μέσα στη μέση, περίπου, του ακινήτου και δεν τοποθετείται πχ στο δρόμο ή αλλού.

 

Αν η απόδοση της θέσης του ορίου των τομέων είναι σωστή, τότε το θέμα εστιάζεται στο εάν ο κοινόχρηστος δρόμος αποτελεί τμήμα του οδικού δικτύου του συνεκτικού τμήματος του οικισμού ή όχι. Δηλαδή, εάν, τα υπόλοιπα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στο δρόμο (βόρεια και νότια του εξεταζόμενου) και περιλαμβάνονται στο συνεκτικό τμήμα, θεωρούνται ως άρτια και οικοδομήσιμα με τα όρια αρτιότητας του συνεκτικού. Αν ΝΑΙ, τότε το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την (μοναδική) περίπτωση του εξεταζόμενου. Νομίζω ότι πρέπει να συμβουλευτείς και το τοπογραφικό τμήμα (ή τον τοπογράφο) της πολεοδομίας της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια ΜΑΚΑΡ ούτε κι εγώ έχω ξαναδεί τέτοιο "κουλό" όριο. Θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το δρόμο που θα ήταν και το φυσιολογικό. Αλλά ας όψετε η ηλι@*@τα κάποιων.

Για του λόγου το αληθές αναρτώ και το απόσπασμα των ορίων του οικισμού.

Όπως φαίνεται και δεξιά και αριστερά (βόρεια και νότια) τα οικόπεδα ανήκουν στο αραιοδομημένο τμήμα του οικισμού. Αν ισχύει αυτό τότε έχω αρτιότητα 1500τμ και στην ουσία το μόνο που έχω να κάνω είναι σύσταση καθέτου.

post-19640-131887228678_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ομολογουμένως είναι ανεξήγητη η τοποθέτηση της κορυφής 10 του τομέα μέσα στο ακίνητο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ένα τοπογραφικό στοιχείο. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι την εποχή του καθορισμού του ορίου και των τομέων η τότε ηγεσία της κοινότητας "δεν πήγαινε" τον ιδιοκτήτη.

 

Από το δεύτερο διάγραμμα, επιβεβαιώνεσαι για το ότι όλος ο δρόμος περιλαμβάνεται στο αραιοδομημένο και, επομένως, αποκλείεται η σκέψη που έκανα. Φαίνεται ότι η λύση που προτείνεις είναι η πλέον κατάλληλη για την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.