Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτικός δρόμος και άδεια


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

έχω εναν πελάτη, ο οποίος έχει χτίσει μέ άδεια σε ένα κληροτεμάχιο το οποίο έχει πρόσωπο σε δρόμο που χαρακτηρίζεται στο τοπογραφικό αδείας(άλλου μηχανικού) ως "Αγροτικός δρόμος". Ο δρόμος δεν εμφανίζεται στη διανομή όμως. Τώρα θέλει να του κάνω οριοθέτηση. Πρέπει να πάρω απάντηση από το δήμο αν είναι χαρακτηρισμένος δρόμος; Διότι αν εφαρμόσω τα όρια που φαίνονται στη διανομή, ο άνθρωπος πρεπει να φράξει το μισό δρόμο. Χαρτί πως τον έχει θέσει σε κοινή χρήση δεν έχει, ούτε έχει γίνει όμως και κάτι τέτοιο.

Πως είναι δυνατόν να έχτισε ο τύπος; Το κληροτεμάχιο είναι 2.250 και είναι εκτός σχεδίου και εντός ζώνης.

Link to comment
Share on other sites

Αφού είναι εντός ζώνης στα 2 στρεμματα και τυφλός να είναι είναι αρτιος και οικοδομήσιμος. ( Ο αγρός όχι ο ιδιοκτήτης), εφόσον είναι πριν το 1977.

Θα ψάξεις να δεις αν υπάρχει καμία μεταβολή η συπληρωματική διανομή. Αν όχι γνώμη μου πάντα είναι ότι αν ο δρόμος είναι κανονικά διαμορφωμένος και εξυπηρετεί άλλες ιδιοκτησίες, συντάσεις μια δουλεία διόδου για να μην χάσεις το εμβαδόν και αφήνεις τον δρόμο ανοιχτό.

Τώρα βέβαια αυτό ειναι απόφαση του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Αφού το γήπεδο σου είναι εντός ζώνης καλώς έβγαλε την άδεια και δεν υπήρχε απαίτηση για πρόσωπο. Αν ο δρόμος δεν προβλέπεται στο χάρτη της διανομής, απλά δεν υφίσταται....Μάλλον κάποιοι προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση τους είχαν δημιουργήσει τον δρόμο. Εσύ πρέπει να χαράξεις τα όρια βάσει της διανομής και δεν σε ενδιαφέρει ο δρόμος. Κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον πελάτη σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.