Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά απο χθες το βράδυ έχω φάει τον τόπο να καταλάβω την διαφορά αυτών των δύο και δεν μπορώ να το καταλάβω. Δηλαδή τελειώνοντας το πανεπηστήμιο τι μπορώ να κάνω αν ανοιξω ένα τεχνικό γραφειο και τι αν κάνω μια δικιά μου κατασκευαστική?Αν ανοίξω γραφείο δεν μπορώ να παίρνω έργα?Με τον όρο έναρξη επαγγέλματος εννοούμε ανοιγω εταιρία ή ανοιγω γραφείο?

 

Να ευχαριστήσω τη myri που μου επισήμανε τη διαφορά γιατί νόμιζα ότι ανοιγωντας τεχνικό γραφείο μπορείς να παίρνεις και έργα κατασκευής:):)

Δημοσιεύτηκε

Από την ερώτηση που κάνεις φαίνεται η πανασχετοσύνη σου :smile: Μη με παρεξηγήσεις κι εγώ έτσι ήμουν πριν 5 χρόνια.

Λοιπόν η απάντηση είναι ότι είτε τεχνικό γραφείο ανοίξεις είτε τεχνική εταιρία (η διαφορά είναι μόνο στα λόγια) αν δεν έχεις γερά κονέ made in father ούτε έργα θα πάρεις, ούτε μελέτες.

Άσε που για να ολοκληρωθούν αυτά τα δύο χρειάζονται 100000000 γνώσεις που δε σου τις παρέχει το Πανεπιστήμιο.

Όταν κάνεις έναρξη επαγγέλματος θεωρητικά μπορείς να υπογράφεις τοπογραφικά αδειών-συμβολαίων και να κόβεις δελτίο παροχής υπηρεσιών σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Δημοσιεύτηκε

Απο αυτό "made in father" είμαι οκ, ο πατέρας πολλά χρόνια στη δουλειά, και μερικά και εγώ σαν βοηθός...οπότε το κομμάτι της δουλειάς το ψιλοέχουμε, τα διαδικαστικά ψάχνω μιας και τον τελευταίο καιρό,κοιτάω τις επιλογές μου μόλις ορκιστώ

Παρόλαυτά όμως πια είναι η διαφορά?

Δημοσιεύτηκε

Φίλε και συνάδελφε Julius Caesar,

 

συγνώμη που και πάλι θα διαφωνήσω με σένα,

δεν είναι απαραίτητο ( αλλά σίγουρα βοηθάει) να έχεις κονέ made in father.

 

λυπάμε πολύ που θα το πω αλλά στην δική μου περίπτωση κανένας πέλάτης μου δεν προήλθε από τον πατέρα μου, και κυρίως δεν ήταν αυτός που έκανε πελάτη του γραφείου μου το Πολεμικό Ναυτικό.αυτό πρόκειται για μία προσωπική γνωριμία με προσωπικό κόπο και κόστος στον να γίνουν πελάτες του γραφείου μου.

 

 

όσον αφορά τις γνώσεις που αναφέρεις πιστεύω ένα μέρος αυτών πιστεύω τις απέκτησα στο αρχιτεκτονικό γραφείο που δούλεψα και η μηχανικός για τον οποίο δούλευα με έπαιρνε μαζί του στο εργοτάξια 2-3 φορές την εβδομάδα.

 

 

Τέλος σε αυτό που αναφέρεις : "Όταν κάνεις έναρξη επαγγέλματος θεωρητικά μπορείς να υπογράφεις τοπογραφικά αδειών-συμβολαίων και να κόβεις δελτίο παροχής υπηρεσιών σαν ελεύθερος επαγγελματίας. " συμφωνώ απόλυτα...έτσι είναι μέχρι να δικτυωθείς...

 

αυτά προς το παρών

 

Χάρης

Δημοσιεύτηκε

Κοίτα μπορείς και αλλιώς να δικτυωθείς αν τρέχεις για τον άλλον και γνωρίζεις από αρχιτέκτονες μέχρι και υδραυλικούς. π.χ. εγώ που τρέχω το απόγευμα σε τεχνικά γραφεία για να παραδώσω ή να πάρω μελέτες και έτσι γνωρίζω κόσμο. Το πρωί πάω στα έργα και έχω γνωρίσει αρκετούς υδραυλικούς.

Δημοσιεύτηκε

Ίσως μας μπέρδεψε λίγο ο Καίσαρ με τα "κονέ". Το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό. Χθες απο μια άλλη συζήτηση κατάλαβα ότι κάνοντας έναρξη επαγγέλματος σαν νέος επιστήμονας και δημιουργώντας γραφείο παλιότερα δεν μπορούσες να πάρεις την επιδότηση αν σκόπευες να λειτουργήσεις σαν εργολάβος(στην καινούρια επιδότηση επιτρέπεται αν κατάλαβα καλά βέβαια).Και εκεί είναι που δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά. Γιατί αν κάνω έναρξή επαγγέλματος σαν νέος επιστήμονας θα μπορώ μόνο να κάνω μελέτη και επίβλεψή και όχι κατασκευή. Ποια είναι η διαφορά?

Σορυ παιδιά αν δεν έγινα κατανοητός αλλά πρώτη φορά ψάχνομαι με διαδικαστικά τέτοιου είδους

Δημοσιεύτηκε

Αν κάνεις έναρξη θα μπορείς να κάνεις μελέτες-επιβλέψεις-κατασκευές ιδιωτικών έργων και μελέτες ή επιβλέψεις δημοσίων έργων σύμφωνα πάντα με τους περιορισμούς της κείμενης νομοθεσίας (έτη από την κτήση πτυχίου κλπ.). Οι περιορισμοί στις επιδοτήσεις υπήρχαν (δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον) μιας και όλα τα προγράμματα είναι copyrighted in EU. Επειδή λοιπόν στο EU κάνουν στοχευμένες παρεμβάσεις (ο κλάδος της καθαρής παροχής υπηρεσιών όπως είναι οι μελέτες σε σχέση με την κατασκευή που υπάρχει και εμπορικό όφελος "πονάει" περισσότερο) απέκλειαν παλαιότερα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν και στην κατασκευή. Πλέον όλα αυτά έχουν υποστεί το απαραίτητο ρεκτιφιέ τροποποιώντας αυτές τις απαγορεύσεις.

Δημοσιεύτηκε

George T. τη διάβασες την προκύρηξη; (σχετικά με το αν περιλαμβάνει και δραστηριότητα εργολαβου)

 

cna μη μου τον μπερδεύεις, πες τα πιο αναλυτικά

----------

για να κάνει κανείς

μελέτες-επιβλέψεις ιδιωτικών έργων πρέπει να είσαι μηχανικός και η νομοθεσία καθορίζει τι επιτρέπεται να μελετάς και να επιβλέπεις

 

για να είσαι κατασκευαστής-εργολάβος, επίσης για ιδιωτικά έργα, δεν υπάρχει περιορισμός από τη νομοθεσία , όποιος γουστάρει κάνει τον εργολάβο

 

για να μπορείς να ασκείς τις παραπάνω δραστηριότητες θες ξεχωριστό κωδικο από την εφορία

  • έναν για μελέτη-επίβλεψη + ΑΠΥ + σφραγίδα
  • και διαφορετικό για εργολάβο + ΤΠΥ + διαφορετική σφραγίδα ή διαφοροποιημένη σφραγίδα

Δημοσιεύτηκε

Η βασική διαφορά μεταξύ τεχνικού γραφείου και τεχνικής εταιρείας είναι ότι το μεν τεχνικό γραφείο είναι ο χώρος που στεγάζεται η ατομική επιχείρηση ενός μηχανικού ή κατ' επέκταση περισσότεροι με ατομική δραστηριότητα του καθ' ενός, ενώ η τεχνική εταιρεία περιλαμβάνει 2 ή και περισσότερους εταίρους (μηχανικούς η μη) με κοινά βιβλία και συγκεκριμένα ποσοστά επί της εταιρείας. Φορολογικό είναι το θέμα, οι δραστηριότητες μπορεί να είναι οι ίδιες. Μια διαφορά στα δημόσια έργα όπου απαιτούνται >1 πτυχία, που και πάλι μπορούν να συσταθούν κοινοπραξίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.