Μετάβαση στο περιεχόμενο

ελάχιστο μήκος προσώπου στα εντός οικισμού


Recommended Posts

Εντος οριοθετημενου παραδοσιακου οικισμου προ του 1923, βρισκεται οικοπεδο εμβαδου περιπου 1500 τ.μ. που προυπαρχει ως εχει του ετους 1985.

Το οικοπεδο εχει μηκος προσωπου μονο 2,50 μ. σε δρομο πλατους 3,00 μ. - εχοντας αριστερα και δεξια του προσωπου του παλαια κτισματα και διαμορφωμενο οικιστικο ιστο.

Το βαθος του οικοπεδου ειναι περιπου 50,00 μ. και φαρδαινει αποτομα οσο πηγαινουμε προς τα μεσα φτανοντας στο πισω οριο περιπου τα 40,00 μ. (κατι σαν τριγωνο ας πουμε)

 

Το ερωτηματα ειναι:

 

1)υπαρχει περιορισμος στην οικοδομησιμοτητα λογω του μικρου προσωπου του οικοπεδου (δεν αναφερεται μηκος προσωπου στο ΠΔ για τα εντος οικισμου, αλλα υπαρχει η απαιτηση προσωπου 5,00 μ κατα το ΓΟΚ μεταγενεστερα)

 

2)υπαρχει περιορισμος στην οικοδομησιμοτητα λογω του πλατους του δρομου (πιστευω πως οχι αφου ειναι εντος παραδοσιακου οικισμου με διαμορφωμενο οικιστικο ιστο)

Link to comment
Share on other sites

Καποια αποψη επι του θεματος ;;;; Δεν εχει ξανατυχει σε καποιον ;;;;;;

Η' απλως να θεωρησω οτι δεν υπαρχει προβλημα με την οικοδομησιμοτητα ;;;;

Δηλαδη ακομα π.χ. και με 50 εκατ. προσωπο θα ηταν οικοδομησιμο ;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε e-e-k

οι παραδοσιακοί οικισμοί έχουν συνήθως ειδικούς όρους δόμησης

στους περισσότερους αναφέρεται για προυφιστάμενα του 68 άρτια και οικοδομήσιμα ως έχουν,επίσης δεν ισχύει ελάχιστο πλάτος κοινόχρηστου χώρου 4μ

σε κάθε περίπτωση ρώτησε την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, δεν ισχύουν παντού τα ίδια.

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Συνεχιζοντας το θεμα σας διευκρινιζω οτι, δεν αναφερεται στο ΦΕΚ της κηρυξης του οικισμου ως παραδοσιακου - κατα το 1998, τιποτα σχετικα με το προσωπο των οικοπεδων. Γινεται φυσικα αναφορα στο παραπανω ΦΕΚ για το ΠΔ του 1985, το οποιο ομως επισης δεν αναφερει πουθενα ελαχιστο απαιτουμενο μηκος προσωπου οικοπεδων.

 

Απλα φοβαμαι μηπως μου διαφευγει καποια αλλη διαταξη που με δεσμευει ως προς το ελαχιστο μηκος προσωπου των οικοπεδων εντος οικισμου.

 

Και σας ξαναθετω το ιδιο ερωτημα: ακομα και με 50 εκατ. μηκος προσωπου θα ηταν οικοδομησιμο ενα τετοιο οικοπεδο - ισα ισα να περασει ενα αδυνατος ανθρωπος ;;;;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αναφέρεσαι στο ΠΔ του 85? (προφανώς εννοείς το 181Δ).

Οι παραδοσιακοί οικισμοί του κράτους διέπονται από τους όρους του ΠΔ του 1978.

Εκεί υπάρχει απαίτηση προσώπου. Αν δεν εισαι στις Κυκλάδες ή κάπου αλλού που να υπάρχει ιδιαίτερο ΦΕΚ που να διέπει τους όρους δόμησης ... τότε οι όροι καθορίζονται με το ανωτέρω ΦΕΚ του 1978.

Τα ξαναλέμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.