Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διχασμό προκαλούν οι ημιυπαίθριοι


Engineer

Recommended Posts

Οι πολίτες με συντριπτική πλειοψηφία τάσσονται κατά της αυθαίρετης δόμησης, ενώ διχάζονται ως προς το ζήτημα της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων . Επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν, ότι το κράτος δεν πρέπει να αναγνωρίζει την αυθαίρετη δόμηση με κανέναν τρόπο.

 

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), σχεδόν επτά στους δέκα θεωρεί, ότι για το πρόβλημα των αυθαιρέτων στη χώρα μας φταίει το κράτος, τρεις στους είκοσι υποστηρίζουν ότι φταίνε οι πολίτες, δυο στους τριάντα οι κατασκευαστές και ένας στους είκοσι από κοινού κράτος-πολίτες και κατασκευαστές.

 

Εντυπωσιακό είναι, ότι εννιά στους δέκα πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση του ΤΕΕ για την ίδρυση σώματος ελεγκτών μηχανικών, οι οποίοι θα αναλάβουν με συνεχείς ελέγχους να καταπολεμήσουν την αυθαίρετη δόμηση.

 

Σχεδόν εννιά στους δέκα θεωρούν, ότι η πολεοδομική νομοθεσία είναι εξαιρετικά περίπλοκη και αντιφατική, γεγονός που κάνει την αυθαιρεσία στη δόμηση γενικευμένη και σχεδόν αναπόφευκτη.

 

Οκτώ στους δέκα συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν πως η αυθαίρετη δόμηση συνιστά παρανομία και πρέπει να τιμωρείται ανεξάρτητα από το κοινωνικό κόστος, ενώ ένας στους δυο πιστεύει ότι η αυθαίρετη δόμηση δίνει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από το κράτος.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γνώμες αυτές δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά μεταξύ γυναικών και ανδρών, αλλά ούτε μεταξύ προσώπων διαφορετικής ηλικίας, διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης, τον τόπο κατοικίας ή την πολιτική τοποθέτηση.

 

Πηγή: Κέρδος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.