Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναστέλλεται για έξι μήνες ο νόμος για τους ημιυπαίθριους χώρους


ZaXoYs

Recommended Posts

Την αναστολή για έξι μήνες του νόμου Σουφλιά για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

 

«Αναστέλλουμε για έξι μήνες τον υφιστάμενο νόμο Σουφλιά. Στους έξι μήνες θα επανεξετάσουμε το θέμα και θα το δούμε σε πιο ολοκληρωμένη βάση», είπε η κυρία Μπιρμπίλη, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου.

 

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει νόμο για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων, με στόχο την άντληση εσόδων ύψους 1,2 δισ. ευρώ περίπου.

 

H ίδια διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία κύρωση για όσους τους έχουν τακτοποιήσει, διευκρινίζοντας ότι για αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση.

 

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα «παγώσουν» οι αιτήσεις για τακτοποίηση ημιυπαίθριων οι οποίες έχουν υποβληθεί στις πολεοδομίες και εκκρεμούν.

 

Οι πολίτες που έχουν ήδη πληρώσει το παράβολο στις πολεοδομίες και η σχετική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, θα χρειαστεί να περιμένουν την ανακοίνωση, μετά από έξι μήνες, των νέων μέτρων, είπε η κ. Μπιρμπίλη.

 

Κάλεσε, ταυτόχρονα, τους πολίτες να μην δηλώσουν στο μεσοδιάστημα, ημιυπαίθριους χώρους.

 

Όσον αφορά στην οικοδομική δραστηριότητα στο μεσοδιάστημα θα ισχύει το παλαιό καθεστώς: «Ο νόμος Σουφλιά είχε μόνον εισπρακτικό χαρακτήρα και όχι πολεοδομική λογική» κατέληξε.

 

Για το ρυθμιστικό, η κα Μπιρμπίλη είπε ότι θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας η οποία θα συνεργαστεί στενά με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

 

«Δεν θέλουμε να ακυρώσουμε το έργο που έχει ήδη γίνει, θέλουμε να χτίσουμε σε αυτό, βάσει των δικών μας πολιτικών κατευθύνσεων» είπε.

 

Για τις ευρισκόμενες σε εξέλιξη επεκτάσεις της Αττικής οδού, η κα Μπιρμπίλη υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί οι κυκλοφοριακοί όγκοι να καθορίζουν τους οδικούς άξονες και οι οδικοί άξονες δεν μπορούν να καθορίζουν το μέλλον της πόλης. Πρώτα σχεδιάζουμε το μέλλον της Αθήνας και μετά τους οδικούς άξονες.»

 

Η ίδια ενημέρωσε ότι πραγματοποιείται διαβούλευση για τα καμένα στην Αττική, τοποθετώντας τη διάρκεια της σε πέντε ημέρες, για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη κατάθεση νομοσχεδίου για την αποτροπή καταπατήσεων σε αυτές τις εκτάσεις.

 

«Το νομοσχέδιο για τις καμένες εκτάσεις στην Αττική θα είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την υπόλοιπη Ελλάδα» διευκρίνισε.

 

Τέλος, έκανε την εκτίμηση ότι το κείμενο στο οποίο κατέληξε το Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ «δεν είναι όσο φιλόδοξο θα επιθυμούσαμε, αλλά είναι αρκετά φιλόδοξο για να πάμε στην Κοπεγχάγη».

 

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι επίκειται διμερής συνάντηση με τη Βουλγαρία για διασυνοριακά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη διαχείριση υδάτων.

 

Πηγή:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1066693&lngDtrID=251

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.