Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Γεια σας.

Είμαι νέα στο forum και δεν είμαι δυστυχώς μηχανικός. Ψάχνω να βρω μια άκρη σε προσωπική μου υπόθεση.

 

Έχει ο πατέρας μου 2 οικόπεδα σε επαρχιακή πόλη. Στο ένα έχουμε χτίσει και το πατρικό μου σπίτι. Έχει γίνει και προσκύρωση στο ένα οικόπεδο από ιδιοκτησία του Δήμου. Έγινε πράξη εφορμογής από το Δήμο η οποία έχει εγκριθεί από τη Νομαρχία. Στην πράξη αυτή όμως αναγράφηκε το όνομα του ως ιδιοκτήτη χωρίς να έχει προσκομίσει τίτλους ιδιοκτησίας.

 

Ψάχνωντας τους τίτλους ιδιοκτησίας στο υποθηκοφυλάκειο και διαπιστώνω ότι ο πατέρας μου είναι ακτήμων!!!! Δηλαδή δεν έχουμε συμβόλαια να προσκομίσουμε. Έχει μόνο ιδιωτικά συμφωνητικά.

 

Για να κάνουμε συμβόλαια, ζήτησε ο συμβολαιογράφος χαρτί από το Δήμο ότι δεν χρωστάμε σε γη και χρήμα. Όμως σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής χρωστάμε 20.000,00 €, οπότε δε μπορεί ο Δήμος να μας δώσει το χαρτί. Ο συμβολαιογράφος δεν μπορεί να κάνει συμβόλαια και έχω βρεθεί σε αδιέξοδο.

 

Απευθύνθηκα σε πολιτικό μηχανικό που είχε μετρήσει τα οικόπεδα και ψάχνει να βρει άκρη. Δεν ξέρω αν βέβαια πρέπει να απευθυνθώ σε τοπογράφο μηχανικό.

 

Το μέτρησε το οικόπεδο ο πολιτικός μηχανικός και το έβγαλε 50 τ.μ. λιγότερο από έναν τοπογράφο που έβαλα αργότερα να το ξαναμετρήσει. Πως να του πω ότι έκανε λάθος και ότι πήρα άλλο μηχανικό να μετρήσει??? Απλά ο πολιτικός μηχανικός είναι ντόπιος και έχει γνωστούς σε Δήμο και Πολοεοδομία ενώ ο τοπογράφος είναι εκτός πόλης.

 

Έχετε ανάλογη περίπτωση χειριστεί????

Link to comment
Share on other sites

litsar

σε ευχαριστούμε πριν απο όλα που απευθύνεσαι στο φόρουμ μας

το ερώτημα -θέμα που έχεις θέσει έχει δύο σκέλη

το τεχνικό και το νομικό

για το τεχνικό μέρος

διαφορές αυτής της τάξης δεν διακαιολογούνται,όμως αναφέρεσαι στο αρχικό η στο τελικό οικόπεδο?

αν έχει κάνει λάθος κάποιος απο τους δύο συναδέλφους όχι μόνο να το πείς αλλά να ζητήσεις και ανασύνταξη του τοπογραφικού τουλάχιστον, τα στοιχεία της πράξης με ποιόν συμφωνούν???

για το νομικό μέρος (στο βαθμό που ένας μηχανικός μπορεί να πάρει θέση)

σε αρχική φάση ζητείται απο τους ιδιοκτήτες να προσκομίσουν τίτλους,εσείς τι δώσατε τότε η απλά είστε φερόμενοι ιδιοκτήτες

το οικόπεδο πως βρέθηκε σε σας (συμβόλαιο,προσύμφωνο???)

η πράξη εφαρμογής μας γράφετε εγκρίθηκε απο την νομαρχία κυρώθηκε? μεταγράφηκε?

απο τα παραπάνω τα οποία σας γράφω μόνο γιά αρχή εκτός του μηχανικού/ων είναι απαραίτητο να αναθέσετε το νομικό μέρος σε δικηγόρο για να ξεκαθαρίσετε ορισμένα σημεία της υπόθεσης αλλά και να έχετε την νομική υποστήριξη και συμβουλή που κρίνεται με βάση όσα γράφετε απαραίτητη

τα ξαναλέμε

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...ήθελα να απευθυνθώ σε ειδικούς και προτίμησα το forum σας.

 

Ο πολιτικός μηχανικός μου λέει ότι το ένα αρχικό οικόπεδο δεν είναι 250 τ.μ. (τόσα λέει όμως η διαθήκη του παππού μου, για την οποία δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τους θείους μου και μεταβίβαση στον πατέρα μου) αλλά 200 τ.μ. Με αποτέλεσματο συνολικά οικόπεδα να είναι 50 τ.μ. λιγότερο. Το εμβαδόν την προσκύρωσης το βγάζουν ίδιο και οι 2 μηχανικοί και ο Δήμος. Ο Δήμος γράφει και αυτός λιγότερα 50 τ.μ. το αρχικό οικόπεδο. Αλλά στη διαθήκη του παππού μου γράφει ξεκάθαρα 250 τ.μ. Αυτοί δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίχτηκαν στο δήμο και το βάζουν 200 τ.μ.

 

Αν το πω στον πολιτικό μηχανικό δεν θα παρεξηγηθεί και θα μου πει να πάω στον άλλον??? Δεν θέλω να πάω στον άλλον γιατί όπως σου είπα είναι ξένος και δεν γνωρίζει υπαλλήλους...

 

Εμείς δεν προκομίσαμε τίποτα στο Δήμο και μας βάλανε σαν ιδιοκτήτες...

 

Το οικόπεδο των 250 τ.μ. το έδωσε ο παπούς στους θείους μου με τη διαθήκη. Αυτοί όμως δεν κάνανε ποτέ αποδοχή κληρονομιάς. Ο πατέρας μου τους πλήρωσε και το πήρε χωρίς όμως κανένα έγγραφο!!!!!

 

Το δεύτερο οικόπεδο το αγόρασε ο πατέρας μου με ιδιωτικό συμφωνητικό...

 

Η πράξη εφαρμογής πρέπει να τροποποιηθεί για να αλλάξουμε τα στοιχεία.Δεν ξέρω τι σημαίνει κύρωση και μετεγγραφή που μου λες...Μπορείς να μου εξηγήσεις??

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μάλλον ο παππούς δεν ήταν τοπογράφος για να δώσει με ακρίβεια τη θέση και τις διαστάσεις του οικοπέδου που άφησε (εκτός αν κάνω λάθος) και ασχολήθηκαν δυο διαφορετικοί συνάδελφοι με την υπόθεση σας καλό θα ήταν να τους εμπιστευτείτε. Μέσω ενός φόρουμ και χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης σας -συμβόλαια, αποτυπώσεις, την Π.Ε. - πώς νομίζετε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Link to comment
Share on other sites

Απλά ρωτάω αν έχει τύχει σε κάποιον ανάλογη περίπτωση...

 

Και όσον αφορά τον παππού όχι δεν ήταν τοπογράφος...Αλλά και οι 2 μηχανικοί έχουν μετρήσει και έχουν βγάλει διαφορά 50 τ.μ. Ποιον λοιπόν να εμπιστευθώ από τους δύο???

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο οικόπεδο το αγόρασε ο πατέρας μου με ιδιωτικό συμφωνητικό...

Η πράξη εφαρμογής πρέπει να τροποποιηθεί για να αλλάξουμε τα στοιχεία.Δεν ξέρω τι σημαίνει κύρωση και μετεγγραφή που μου λες...Μπορείς να μου εξηγήσεις??

 

Απλοποιημένα

Κύρωση:υπογραφή Νομάρχη,οριστικοποίηση της Π.Ε.

Μεταγραφή:να γίνει αντίγραφο στο υποθηκοφυλάκειο.

 

Όσο για το ιδιωτικό συμφωνητικό,θα σε στενοχωρήσω αλλά πλέον χρειάζεσαι ΚΑΙ συμβ/φο,εκτός από μηχανικό και δικηγόρο.Που τον έχεις,οπότε θα σου τα εξηγήσει κ καλύτερα έχοντας στα χέρια του τα έγγραφα που αναφέρει ο φίλτατος kasvan

 

Δεν αποκλείω κ την περίπτωση ο πατέρας σου να έπεσε θύμα απάτης.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.