Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή εισφοράς σε Γή , σε χρήμα


Recommended Posts

Έχω ιδιοκτησία Β κατοικίας αρχικού εμβαδού 573 τ.μ ,απο αυτό ρυμοτομούνται από τις δύο πλευρές του οικοπέδου για κοινόχρηστο χώρο 116,80 τ.μ και 125 τ.μ είναι δεσμευμένα και δίδονται στην όμορη ιδιοκτησία ,ετσι τελικά στο οικόπεδο απομένουν 331 τ.μ

Επίσης μειώνεται η πρόσοψη απο 20 μ. σε 10 και εντός της οικοδομικής γραμμής στα 7,5 με αποτέλεσμα το οικόπεδο να είναι μακρόστενο.

Η όμορη ιδιοκτησία γωνιακή συνολικού εμβαδού 1060 τ.μ ,ρυμοτομείται κατα 217 τ.μ μείον 125 τ.μ στην ουσία δηλαδή μόνο κατά 92 τ.μ , προκύπτει τελικά με εμβαδόν 968 τ.μ και οφείλη 35 τ.μ σε χρήμα.

Τι μπορώ να κάνω ? Έκανα ένσταση και ζητούσα να μειωθεί το δεσμευμένο τμήμα κατα το ήμισυ και να πληρώσω σε χρήμα , η ένσταση απερρίφθη και τώρα που έγινε η νέα ανάρτηση προβληματίζομαι τί να κάνω.

Μπορείται να βοηθήσετε στο θέμα? Υπάρχει νόμος που να μπορεί να μετατραπεί η εισφορά σε γή σε εισφορά σε χρήμα?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φιλτατε..

Επειδη το θεμα σου δεν ειναι πολυ απλο, καθως πρεπει να γνωριζουμε πολλα περισσοτερα στοιχεια, οπωςγια παραδειγμα ιδοκτησιες το 1982, καλο ειναι να απευθυνθεις σε εναν μηχανικο της περιοχης σου ο οποιος θα δει και θα αξιολογησει την περιπτωση σου..

 

Η εισφορα σε γη μετατρεπεται σε χρημα μονο οταν δεν μπορει να σου παρει γη με τετοιον τροπο ωστε να μπορει να την αξιοποιησει, ειτε για τη δημιουργια κοινοχρηστου χωρου ειτε για να την δωσει σε καποιον αλλο..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι μειώνεται η ιδιοκτήσια σας είναι απολύτως λογικό διότι προ της ΠΕ είχατε ένα χωράφι ενώ μετά αποκτάτε οικόπεδο καθώς και η περιοχή κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

 

Όλα αυτά βέβαια χωρίς κανένα στοιχείο όπως συμβόλαια, τοπογραφικά, σχέδιο πόλης, αναρτήσεις της ΠΕ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε με όλα τα ανωτέρω στοιχεία σε έναν μηχανικό της περιοχής σας κατά προτίμηση Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.