Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Κόκκινο» στις νέες οικοδομικές άδειες στα καμένα της ΝΑ Αττικής


Engineer

Recommended Posts

Σαφάρι για τον δορυφορικό εντοπισμό νέων αυθαιρέτων και άμεση κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων εντός των αναδασωτέων περιοχών με τη συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας που θα υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τις καμένες περιοχές της Αττικής που θα καταθέσει στη βουλή η κυβέρνηση στις 5 Νοεμβρίου.

 

Πρόκειται για ένα δίχτυ προστασίας που θα καλύψει μια έκταση περίπου 270.000 στρεμμάτων, για την οποία μένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κήρυξής της ως αναδασωτέα για να αποτυπωθεί, ποια τμήματα είναι δασικά. Εξ αυτών 204.000 στρέμματα αφορούν τα καμένα της Δυτικής Αττικής, 39.000 στρέμματα την περιοχή των Βιλίων και 26.000 στρέμματα την Δυτική Αττική.

 

Το σχέδιο νόμου παρουσίασε χθες η κυρία Μπιρμπίλη ενώπιον δήμων, δασικών φορέων, επιστημόνων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, με τους οποίους θα ξεκινήσει ολιγοήμερη διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή με την κατάθεση προτάσεων.

 

το σχέδιο Νόμου προς διαβούλευση εδώ.

 

Οι φορείς που συμμετείχαν στην παρουσίαση του νομοσχεδίου χαρακτηρίζουν ως θετικό βήμα την πρόταση της κυβέρνησης για τα καμένα, τονίζοντας ότι «η νέα υπουργός διαπνέεται από περιβαλλοντικές αντιλήψεις και με διάθεση να αλλάξει πολλά στο υπουργείο, προς όφελος των δασών και του περιβάλλοντος».

 

Οι δασολόγοι εκτιμούν μάλιστα ότι με εξαίρεση τους αισιόδοξους χρόνους κύρωσης των δασικών χαρτών, το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, επικροτώντας την απόσυρση του «δασοκτόνου» νόμου του 2003 που έδινε μια «χαλαρή» ερμηνεία για τον ορισμό του δάσους. Η ερμηνεία αυτή είχε γίνει η αφορμή για να παγώσει η κύρωση των δασικών χαρτών και μάλιστα σε περιοχές που δέχονται μεγάλες οικιστικές πιέσεις όπως είναι για παράδειγμα η Αττική και η Χαλκιδική.

 

Πηγή και όλο το άρθρο: http://papanotas.wordpress.com/2009/10/27/perivallon/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.