Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρητής ΔΕΗ για μέση τάση


x_user

Recommended Posts

είναι δυνατό σε μετρητή ΔΕΗ που έχει δυνατότητα τηλεμέτρησης, να διαβάσω τους παλμούς και να γνωρίζω τα πλήρη στοιχεία που καταγράφει?

εαν ναι, τότε:

1) ποιά η απαιτούμενη συνδεσμολογία?

2) τι λογισμικό απαιτείται?

Link to comment
Share on other sites

Ούτως η άλλως για οποιαδήποτε επέμβαση θα χρειαστεί η άδεια της ΔΕΗ. Και η συνδεσμολογία θα εξαρτάται από το είδος του συγκεκριμένου μετρητή. Οπότε η απάντηση στο ερώτημά σου, μόνο στη ΔΕΗ που σας εξυπηρετεί μπορεί να αναζητηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι πριν διαμορφωθεί το σήμα της μέτρησης για την αποστολή του, θα είναι δυνατή η αποστολή του (με την μορφή παλμών, όπου κάθε παλμός μπορεί να είναι π.χ 100 kWh) σε κάποια έξοδο.

Εκτός και αν είναι όλο το μετρητικό σύστημα υπό μέση τάση. Μπαταρίες για την τροφοδοσία του μετρητικού συστήματος, όμως, δεν θα έχει;

 

Δεν ξέρω. Ρωτώ.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα σεμινάριο που είχα κάνει παλιά είχα μάθει ότι αυτό που αναφέρεις είναι εφικτό και ότι η ΔΕΗ έχει δρομολογήσει την αλλαγή όλων των μετρητών με νέους που θα κάνουν σχεδόν real time καταμέτρηση . πρώτα στην βιομηχανία αλλά μακροπρόθεσμα ( καλά, για την ΔΕΗ μιλάμε) και στα οικιακά

Αυτό εξυπηρετεί τον σκοπό της να κάνει προγράμματα λογαριασμών « όπως είναι στα κινητά »

Να πριμοδοτεί π.χ. τις ώρες μη αιχμής την κατανάλωση και να τιμωρεί τις ώρες αιχμής .

Oι μετρητές αυτοί έχουν έξοδο παλμών ειδικά για να την χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής αλλά πρέπει να το ζητήσεις για να στο δώσει, όπως και τα χαρακτηριστικά (π.χ. 1 παλμό 1 sec στα 5 Vac ανα KWh).

Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες αλλά αυτός που μας τα έλεγε φαινόταν να γνώριζε και το παιχνίδι παιζόταν με τους προμηθευτές .

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν από τη ΔΕΗ κατάφερα να βγάλω κάποια άκρη (ΔΜΠ: Διεύθυνση Μεγάλων Πελατών) από όπου η πληροφόρηση είναι ότι χρειάζεται να τοποθετηθεί ένα καλώδιο 5x1 από το μετρητή μέχρι το σημείο που θα τοποθετηθεί ο μηχανισμός ανάγνωσης (Η/Υ, BMS, software κλπ)

1 καλωδιο χρησιμοποιείται για την ενέργεια, 1 για την άεργο, 1 για τα 15min (χρονισμός), γείωση, επιστροφή. - Εγώ θα χρησιμοποιήσω ή Li-YcY ή Belden.

Όταν η καλωδίωση είναι έτοιμη, πρέπει να καλέσω τη ΔΕΗ για να κάνει τη σύνδεση στο μετρητή.

 

Τώρα πρέπει να βρώ λογισμικό το οποίο και να μπορεί να κάνει γραφήματα κλπ.

 

Και φυσικά η όλη ιστορία γίνεται για:

1) έλεγχο της κατανάλωσης

2) έλεγχο του φορτίου, peaks κλπ

3) καλύτερο χρονοπρογραμματισμό/ετεροχρονισμό μεγάλων φορτίων

Link to comment
Share on other sites

αυτές τις μετρήσεις μπορείς να τις πάρεις και από την πλευρά της χαμηλής (εκτός και αν έχεις φορτία μέσης) τοποθετώντας στα πεδία χαμηλής μετρητές με έξοδο παλμού ή δεδομένων. Οι περισσότερες εταιρίες που παράγουν μετρητές έχουν και το αντίστοιχο λογισμικό καταγραφών και ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων. Επιπλέον υπάρχουν μετρητές με δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας (load shedding/demand limiting).

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το σήμα περνά μέσα από τον Μ/Σ; Πώς;

 

αν ρώτησες εμένα, δεν χρησιμοποιούμε τον μετρητή της ΔΕΗ αλλά καινούργιους για τους διακόπτες χαμηλής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.