myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Φυσικό γρανίτη δεν προτείνω πουθενά σε χώρο κατοικίας λόγω του ραδονίου και της ακτινοβολίας. θεωρώ πως στο σπίτι μας έχουμε πολύ πιο επικίνδυνα υλικά από το ραδόνιο του πάγκου της κουζίνας πχ όλα τα ντουλάπια είναι φτιαγμένα από mdf είναι δυνατόν να μην εκκλύονται επικίνδυνα αέρια από τις κόλλες αυτών των υλικών και το πρόβλημα να είναι ο γρανίτης νομίζω πως είναι απλά ένα επιχείρημα που προβάλλεται σε υπερβολικό βαθμό από τους ανταγωνιστές του προιόντος
Agrammatos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας!!! Διαφωτιστικές! Ποιος να τρέχει να συντηρεί το κοριαν βρε παιδιά? Χαλαζία θα βάλω παρόλο που δε με ενθουσιαζουν τα κρυσταλάκια που κάνει μέσα το υλικο....Ετσι και αλλιως δε μπορούμε να τα εχουμε ολα σε αυτη τη ζωη, παντοτε εε?
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Ετσι και αλλιως δε μπορούμε να τα εχουμε ολα σε αυτη τη ζωη, παντοτε εε? φυσικά εσύ το ξέρεις καλύτερα επιλέγουμε με συνέπειες
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Μyri , o γρανίτης εκπέμπει ραδιενέργεια αλλά σε μικρότερα ποσοστά απο το επιτρεπόμενο όριο.Προσωπικά δε θα ήθελα κάτι τέτοιο στο σπίτι μου. Παραθέτω κείμενο από επιστημονική εργασία από το τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. http://www.geo.auth.gr/miner2005/papers/paper_14.pdf Όπως διαπιστώθηκε, 13 από τα εξεταζόμενα δείγματα παρουσιάζουν τιμές ετήσιας ισοδύναμης δόσης μεγαλύτερες από 0,6 mSv y-1, που είναι το ανεκτό όριο, ενώ 6 από αυτά έχουν δείκτη ενεργότητας μεγαλύτερο της μονάδας. Ένα γρήγορο συμπέρασμα λοιπόν θα ήταν ότι αυτά τα δείγματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οικοδομικά υλικά επειδή κρίνονται επιβλαβή για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Mιλάμε για φυσικό γρανίτη και όχι για τεχνητό.Στην τελική ας βάλει ο καθένας ότι του αρέσει.Πολιτικός μηχανικός είμαι και όχι έμπορος υλικών.Απλά οφείλω να ενημερώσω.
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 φυσικά πρέπει να το λάβουμε υπ'όψη μας (γι' αυτό κάνουμε και τη συζήτηση και σε ευχαριστούμε και για την παράθεση της εργασίας) αυτό που τονίζω είναι πως υπάρχουν υλικά πολύ περισσότερο επικίνδυνα και ευρέως διαδεδομένα
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Φυσικά παλιότερα με τον αμίαντο νόμιζαν ότι βρήκανε το φτηνό υλικό για πολλές χρήσεις. Προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις και για άλλα ινώδη υλικά , π.χ. πετροβάμβακα αλλά οι εταιρείες που το προμηθεύονται βεβαιώνουν ότι είναι βιοδιασπώμενος.
avrachem Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 ο τεχνογρανίτης δεν προσβάλλεται από πυκνό θειικό ή νιτρικό οξύ, δεν έχει πόρους, αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για να τον χαράξεις πρέπει πραγματικά να το θέλεις και εχέι πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με το corian (προσωπική εμπειρία) το μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι ότι θα έχεις αρμούς σε περίπτωση που επιθυμείς πλάτη ή κάποια πιο πολύπλοκη σύνθεση
wlanas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2010 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως κατασκευάζεται ο τεχνογρανίτης? ευχαριστώ
KarPan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Καλησπέρα σας. Φέρνω ξανά στο προσκήνιο αυτή την συζήτηση γιατί αυτή την περίοδο φτιάχνουμε την κουζίνα και έχω μπερδευτεί από πολύ έως πάρα πολύ με τις επιλογές που υπάρχουν αλλά και τις γνώμες που παίζουν. Σε αυτό που θέλω επιχειρήματα είναι το εξής: Γιατί να βάλω corian και να μην βάλω χαλαζία και αμφίδρομα. Τον γρανίτη τον έχω αποκλείσει. Επίσης έχω αποκλείσει λύσεις βακελίτη κλπ. Είμασταν στο τσακ για το corian έως ότου είχαμε μια συζήτηση με έναν επαγγελματία και μας είπε να αποφύγουμε το corian παρά των πλεονεκτημάτων του (έλλειψη αρμών, συντηρισιμότητα, υγιεινή κλπ) γιατί σε ~5 χρόνια θα θέλουμε καινούρια κουζίνα (χάνει το χρώμα του εύκολα και καταλήγει να φαίνεται πλαστικό, είναι ευαίσθητο σε χαρακιές κλπ). Η αλήθεια είναι ότι για το μόνο υλικό που δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό είναι ο χαλαζίας. Περιμένω να μην μπερδευτώ και αλλό μετά τις πιθανές απαντήσεις σας Ευχαριστώ!
myri Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Είμασταν στο τσακ για το corian έως ότου είχαμε μια συζήτηση με έναν επαγγελματία και μας είπε να αποφύγουμε το corian παρά των πλεονεκτημάτων του (έλλειψη αρμών, συντηρισιμότητα, υγιεινή κλπ) γιατί σε ~5 χρόνια θα θέλουμε καινούρια κουζίνα (χάνει το χρώμα του εύκολα και καταλήγει να φαίνεται πλαστικό, είναι ευαίσθητο σε χαρακιές κλπ). η αλήθεια είναι πως είδα χτες ένα νιπτήρα σε καφετέρια και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση το μαγαζί είναι 2ετίας αλλά σίγουρα δεν το περιποιούνται ενώ θα μπορούσε να είναι τύπου corian και όχι το αυθεντικό
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα