KarPan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 η αλήθεια είναι πως είδα χτες ένα νιπτήρα σε καφετέρια και ήταν σε πολύ κακή κατάστασητο μαγαζί είναι 2ετίας αλλά σίγουρα δεν το περιποιούνται ενώ θα μπορούσε να είναι τύπου corian και όχι το αυθεντικό Ξέχασα να αναφέρω ότι μίλησα με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Dupont (η Αμερικάνικη εταιρία που παράγει το Corian) στην Ελλάδα και μου είπε ότι για κουζίνα καλύτερα να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα του Corian. Ειλικρινά είμαι πολύ μπερδεμένος γιατί για ένα υλικό που είναι state of the art (Corian) και προτιμάται στους πλέον απαιτητικούς χώρους (Νοσοκομεία, μικροβιολογικά εργαστήρια κλπ) και συν τοις άλλοις είναι ακριβό, δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη προσέγγιση. Δεν θέλω να δώσω μια περιουσία και να χρειαστεί σε λίγα χρόνια να την ξαναδώσω.
goalroufas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Εγώ έχω δουλέψει πολύ το Corian σε μαγαζιά. Είναι πραγματικά πολύ καλό υλικό και για μένα πιο "εμφανίσημο". Και τα δύο υλικά:χαλαζίας και corian είναι ευπαθή στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις για την κουζίνα σου είναι δίπλα από την ηλεκτρική κουζίνα(εκεί δηλαδή που μπορεί να αφήσεις κάποια κατσαρόλα) να βάλεις 3 βέργες inox χωνευτές στο corian οι οποίες θα προεξέχουν ελάχιστα απάνω, οπότε και θα μπορείς να ακουμπάς οποιαδήποτε κατσαρόλα κτλ και για όσο θες χωρίς φόβο. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή αν σε μπέρδεψα. Θα βρω ίσως φωτογραφία και θα την ανεβάσω αν θες.
myri Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 άλλη η χρήση στο νοσοκομείο και άλλη στην κουζίνα κατ' εμέ δεν υπάρχει το αντίκρισμα στην ποιότητα που θα απαιτούσα για την τιμή του όταν κάτι είναι τόσο ακριβό απαιτώ να έχει και τις αντίστοιχες ιδιότητες που χρειάζομαι αυτό με τις ράβδους δεν το σινιστώ διότι η ράβδος όγω υλικού μεταφέρει τη θερμότητα στο υλικό καλύτερα να χρησιμοποιούμε κλασσικά υλικά πχ ξύλο ------ πρόσφατα έπεσε στα χερια μου φυλλάδιο τενογρανίτη που βεβαιώνει την αντοχή του στη θερμότητα βάβαια αν δεν το χρησιμοποιήσεις δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος
KarPan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Εγώ έχω δουλέψει πολύ το Corian σε μαγαζιά.......Θα βρω ίσως φωτογραφία και θα την ανεβάσω αν θες. Σε ευχαριστώ πολύ για την παράθεση της εμπειρίας σου. Οι ενδοιασμοί μου ωστόσο δεν αφορούν στην αντοχή του υλικού στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα όπως πολύ σωστά είπες με την τοποθέτηση βεργών inox (είτε στατικά σε κάποιο σημείο του πάγκου, είτε δυναμικά σε κάποιο αποσπώμενο κομμάτι corian). Αφορούν στην μεσό(μάκρο)πρόθεσμη αντοχή και διατήρηση της ποιότητας αυτού που βλέπεις την στιγμή της αγοράς/τοποθέτησης. άλλη η χρήση στο νοσοκομείο και άλλη στην κουζίνα......βάβαια αν δεν το χρησιμοποιήσεις δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ωστόσο, για το corian το ξέρεις αυτό αντικειμενικά της στιγμή της αγοράς. Είναι το βασικό του "μειονέκτημα" και δεν το κρύβουν ακόμα και οι επίσημοι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι. Αυτό που ενδεχομένως κρύβουν είναι η συμπεριφορά του σε συνάρτηση με τον χρόνο και με μια μέση χρήση (όχι ακραίες καταστάσεις). Σε αυτό το ερώτημα ψάχνω απάντηση.
myri Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 μόνο από έναν χρόνιο χρήστη θα έχεις μια σωστή απάντηση
slalom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Η αλήθεια είναι ότι για το μόνο υλικό που δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό είναι ο χαλαζίας. Δεν είναι ακριβώς χαλαζίας έχει και ρητίνες μέσα, τέτοιο έβαλα στην κουζίνα μου. Πολύ σκληρό υλικό, αντέχει στις θερμοκρασίες στα οξέα, δε χαρασσεται, αρμούς εβαλε δύο αλλά σε σημεία που δε φαίνονται. Αρνητικό η τιμή του
Evan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 το corian που το έχω δει σε σπίτι τοποθετημένο εδώ και 2-3 χρόνια με νορμάλ χρήση νοικοκυριού δεν έχει πάθει τίποτα. Θα το συνιστούσα αν κάποιος μπορεί να το πληρώσει
spy1551 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Eγώ το έβαλα στην κουζίνα μου που έφτιαξα εδώ και 1,5 χρόνο και δεν το έχω μετανιώσει. Πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα και μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα από τη χρήση.
gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 ....Αρνητικό η τιμή του Πόσο περιπου το μετρο; Για την δικη σου κουζινα αν θυμάσαι πόσο κόστισε; Σε σχέση με κοριαν είναι πιο ακριβό;
slalom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 1200€ τα 5 μέτρα μήκους περίπου, με τοποθέτηση και τις τρύπες νεροχύτη έστίες. Η κάθε πλάκα έχει διαστάσεις 3,0x1.4m αν θες να υπολογίσεις κομμάτια και αρμούς. Για το κόριαν δε γνωρίζω (φαντάζομαι δεν είναι φτηνό), προτίμησα απλά το πιο ανθεκτικό
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα