spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Μyri , o γρανίτης εκπέμπει ραδιενέργεια αλλά σε μικρότερα ποσοστά απο το επιτρεπόμενο όριο.Προσωπικά δε θα ήθελα κάτι τέτοιο στο σπίτι μου. Παραθέτω κείμενο από επιστημονική εργασία από το τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. http://www.geo.auth.gr/miner2005/papers/paper_14.pdf Όπως διαπιστώθηκε, 13 από τα εξεταζόμενα δείγματα παρουσιάζουν τιμές ετήσιας ισοδύναμης δόσης μεγαλύτερες από 0,6 mSv y-1, που είναι το ανεκτό όριο, ενώ 6 από αυτά έχουν δείκτη ενεργότητας μεγαλύτερο της μονάδας. Ένα γρήγορο συμπέρασμα λοιπόν θα ήταν ότι αυτά τα δείγματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οικοδομικά υλικά επειδή κρίνονται επιβλαβή για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Mιλάμε για φυσικό γρανίτη και όχι για τεχνητό.Στην τελική ας βάλει ο καθένας ότι του αρέσει.Πολιτικός μηχανικός είμαι και όχι έμπορος υλικών.Απλά οφείλω να ενημερώσω.
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Ποια υλικα ειναι αποδεδειγμενο οτι είναι επικινδυνα για την υγεια των κατοικουντων? ειδικα η αναφορα σε υλικα ευρεως διαδεδομενα,θα εχει ιδαιτερο ενδιαφερον.
ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Ξεκίνα με τον αμίαντο αν και τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί πάρα πολύ!
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 ο αμιαντος πραγματι ειναι το πλεον γνωστο υλικο οσον αφορα την επικινδυνοτητα του. ατοφιο αμιαντο σε οικοδομικα υλικα ειναι λιγο δυσκολο πλεον να βρουμε. ομως ως ποσοστο της ολικης συστασης ενος υλικου,μηπως υφισταται?
CostasV Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Κλασσική ερώτηση. Και η απάντηση που μου αρέσει είναι ότι δεν υπάρχουν υλικά τοξικά, αλλά συγκεντρώσεις τοξικές για ΚΑΘΕ υλικό (ακόμη και για το αθώο νεράκι του Θεού, και ακόμη και για τον υδράργυρο ή οποιοδήποτε άλλο θεωρούμε ως άκρως τοξικό). Υπάρχει βέβαια μία λιστα με επικίνδυνα υλικά για τις μεταφορές γνωστή και ως λίστα ADR. Αλλά δεν έχει σχέση με δομικά υλικά.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2009 Κώστα , γενικά έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Όπως έγραψα και στο άλλο thread προσωπικά διατηρώ μια επιφύλαξη και για τον πετροβάμβακα.Έχει καλές ιδιότητες σε θερμομόνωση , ηχομόνωση και πυρασφάλεια αλλά έχει παρόμοια δομή όπως ο αμίαντος , δηλαδή είναι ινώδες.Σε συνέδριο της Fibran είχα ακούσει από εκπρόσωπο τους ότι έχουν πιστοποιητικό από Ιάπωνες γιατρούς ότι είναι βιοδιασπώμενο.Εν κατακλείδι προσωπικά θα το απέκλεια σαν λύση για εσωτερική θερμομόνωση και ίσως το δεχόμουν για ενδιάμεση (τύπου σάντουιτς σε διπλή δρομική τοιχοποιία) και για εξωτερική θα εξέταζα την αδυναμία του στην υγρασία.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα