Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Τα έγγραφα που το επεξηγούν που μπορώ να τα αναζητήσω? Γιατί εκείνο του 1989 που είχα δει στο συγκεκριμένο topic δε μου έδινε να καταλάβω ότι η δόμηση δεν υπολογίζεται αθροιστικά!

 

Edited by Pavlos33
  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα παρακαλώ την άποψή σας στην εξής περίπτωση:

Γεωτεμάχιο μεγαλύτερο των 4στρ κείται εν μέρει εντός οικισμού (700τμ. στο διάσπαρτο, με αρτιότητα 1000) και εν μέρει εκτός σχεδίου (3350τ.μ.). Το εντός τμήμα, είναι 700τ.μ., δηλ λιγότερο από την αρτιότητα και ενώ έχει τις προϋποθέσεις για παρέκκλιση, δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Το συνολικό όμως τεμάχιο (εντός+εκτός) είναι προ του 1970 (με δικαστική απόφαση) και θα μπορούσε (ίσως μετά την οριστικοποίηση της ιστορίας με το ΣτΕ, κλπ) να είναι άρτιο ως εκτός σχεδίου.

Η άποψη της πολεοδομίας είναι ότι δεν μπορεί να είναι άρτιο διότι, εφ όσον το εκτός σχεδίου τμήμα είναι μικρότερο από 4στρ, δεν ισχύει η αρτιότητα.

Εγω σκέφτομαι όμως ότι αυτό ήταν 4στρ, πριν θεσπιστούν τα νέα όρια οικισμών το 1985 και αυτή η θέσπιση του στερεί το δικαίωμα που είχε πριν το 1985, χωρίς να του δίνει δυνατότητα αρτιότητας/οικοδομησιμότητας ως εντός οικισμού, λόγω έλειψης δρόμου. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την άποψή σας επί του θέματος

ευχαριστώ πολύ

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με την άποψη της ΥΔΟΜ. Έχει συζητηθεί το θέμα πολλά χρόνια πριν. Έχεις ακίνητο με δυο διαφορετικούς τομείς πολεοδομικού καθεστώτος. Το εντός οικισμού τμήμα (μη οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης προσώπου σε δρόμο) και το εκτός οικισμού (μη άρτιο/μη οικοδομήσιμο καθώς δεν διαθέτει το εμβαδόν αρτιότητας και στερείται προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο). Για το εντός οικισμού τμήμα η ισχύουσα νομοθεσία σου λέει για κύρωση κοινοχρήστων χώρων . 

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι αυτού του είδους τα γεωτεμάχια αντιμετωπίζονται αδίκως ως μη άρτια από την κείμενη νομοθεσία, καθώς η θέση τους ως εφαπτόμενα από το όριο του οικισμού τους στερεί την αρτιότητα. Ίσως οι γκουρού του ΣτΕ να μπορούσαν να δώσουν λύση εδώ.😄

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.