axoul Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις, είχα μια σύγχυση στο μυαλό μου σε αυτό το θέμα. Κάτι τελευταίο, ο ιδιοκτήτης του Α+Β θα μπορούσε να μεταβιβάσει σε κάποιον 3ον π.χ. το τμήμα Α(εντός οικισμού) και σε κάποιον 4ον το τμήμαΒ(εκτός σχεδίου) ?
MAKAP Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Βεβαίως, έχοντας ένα τδ στο οποίο προσδιορίζονται τα 2 τμήματα και αναφέρονται όλα τα σχετικά με αρτιότητα και οικοδομησιμότητα.
axoul Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 ακόμη κι αν το εκτός σχεδίου είναι άρτιο κατά παρέκκλιση?
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Σωστη ερωτηση..Αν δεν εχει προσωπο σε δρομο?? Γτ αν πουλησεις το κομματι το εκτος, ειναι σαν να κανεις κατατμηση ετσι??? Αρα πρεπει να ειναι ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ αρτιο και οικοδομησιμο?? Σωστα??
MAKAP Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Μεταβιβάζεται και το μη άρτιο και το μη οικοδομήσιμο και εσύ ρωτάς εάν μεταβιβάζεται το άρτιο κατά παρέκκλιση; Οι μεταβιβάσεις ακινήτων δεν έχουν, πάντοτε, ως αντικειμενικό στόχο την οικιστική εκμετάλλευσή τους. Μπορεί να θέλεις να αγοράσεις ένα κομμάτι γης, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, απλά, για να φυτεύσεις πατάτες ή/και λαχανικά, που είναι και στη σκέψη πολλών αυτή την εποχή. ΥΓ Γράφαμε ταυτόχρονα με τον terry. Ελπίζω να μην εννοείς, πραγματικά, αυτά που έγραψες.
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Αν μεταβιβασει ενα τμημα του οικοπεδου δεν μιλαμε για κατατμηση??
MAKAP Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Η ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί (βλέπε #57).
axoul Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 terry εκεί θέλω να καταλήξω. ο συνάδελφος ΜΑΚΑΡ μου εξήγησε ότι δεν έγινε κατάτμηση επειδή έτυχε να τέμνεται από το όριο του οικισμού, αλλά είναι 1 ακίνητο με 2 πολεοδομικά καθεστώτα. όμως τελικά , αν κατάλαβα καλά, λέει ότι μπορούν να μεταβιβασθούν ανεξάρτητα σε 3ον , χωρίς να ύπάρχει αρτιότητα κατ'ανάγκη. Μάλλον τα χω κάνει σαλάτα στο μυαλό μου, γιατί αφού δεν κατατμήθηκαν από το όριο του οικισμού σε άρτιο και άρτιο κατά παρέκκλιση, πως μπορώ εγώ εκ των υστέρων να τα κόψω με υπαίτια κατάτμηση σε άρτιο και άρτιο κατά παρέκκλιση?
MAKAP Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 όμως τελικά , αν κατάλαβα καλά, λέει ότι μπορούν να μεταβιβασθούν ανεξάρτητα σε 3ον , χωρίς να ύπάρχει αρτιότητα κατ'ανάγκη. Μάλλον τα χω κάνει σαλάτα στο μυαλό μου, γιατί αφού δεν κατατμήθηκαν από το όριο του οικισμού σε άρτιο και άρτιο κατά παρέκκλιση, πως μπορώ εγώ εκ των υστέρων να τα κόψω με υπαίτια κατάτμηση σε άρτιο και άρτιο κατά πρέκκλιση? Ομολογώ ότι ... παραδίνομαι ... Τέτοια σύγχυση εννοιών, δεν την περίμενα ... Σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις τα μηνύματά μου. Ανέλυσα, λεπτομερώς, το θέμα που συζητούσαμε και, επί πλέον, είπα ότι θεωρητικά, μπορεί να μεταβιβαστεί και μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο τμήμα. Αυτό, άλλωστε, καλείται να δηλώσει ο μηχανικός με τη δήλωση του ν. 651/77. Σίγουρα, τα έχεις κάνει σαλάτα ... Προσπάθησε να αποδεσμεύσεις όσα γράφτηκαν για το συγκεκριμένο θέμα από τα υπόλοιπα που είναι γενικά και αφορούν στη μεταβίβαση ενός οποιουδήποτε κομματιού γης είτε για καλλιέργεια είτε για οικοδόμηση.
axoul Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2010 ΜΑΚΑΡ μην γελάσεις, αλλά θα τα ξεδιαλύνω αν μου απαντήσεις σε αυτό το τελευταίο: Μπορεί ο ιδιοκτήτης του ενιαίου ακινήτου Α+Β που τέμνεται από το όριο του οικισμού να μεταβιβάσει το Α(εντός οικισμού-έστω άρτιο κατά κανόνα) σε κάποιον Χ& το Β(εκτός σχεδίου-έστω άρτιο κατά παρέκκλιση) σε κάποιον Υ? Αν πάντως αυτό γίνεται αλλά δεν ονομάζεται κατάτμηση, τότε παραδίνομαι.Δεν θα ξέρω τι σημαίνει κατάτμηση.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα