Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια του 1992, θεώρηση για ρεύμα σήμερα


Recommended Posts

Σε άδεια του 1992 για κατοικία η οποία είχε ολοκληρωμένο τον φέροντα οργανισμό της απο τότε και στην οποια πραγματοποιήσαμε σήμερα τα τελειώματα.. μου ζητούνε τεχνική έκθεση του τότε μηχανολόγου μηχανικού για την βεβαίωση περαίωσης των μηχανολογικών βάσει σχεδίων. Οι αμοιβές επίβλεψης πληρωθηκαν το 2009 μόνο για την επίβλεψη Πολιτικού Μηχανικού (εμένα), χωρίς να ελεγχθούν οι αμοιβές επίβλεψης του μηχανολόγου. Τον μηχανολόγο της εποχής δεν τον βρίσκουμε με τίποτα... Καμμιά ιδέα, πέρα από την αναθεώρηση γι αλλαγή επιβλέποντος μηχανολόγου μηχανικού??? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τώρα μόλις είχα μιά περίπτωση με άδεια του 1989 , ισχύει ότι ισχύει και σήμερα .

Δηλαδή επιβλέψεις με τα σημερινά .

Αν δεν υπάρχει θέμα με την επίβλεψη του μηχανολόγου , που δεν νομίζω ότι μπορείς να το παρακάμψεις , οι επιλογές είναι δύο .

Η αλλαγή επιβλέποντος , η παραλαβή του έργου από την πολεοδομία με αυτοψία .

Κοιτά τι σε πονάει λιγότερο και αποφασίζεις .

Νομίζω όμως ότι και η αλλαγή επειβλέποντος θέλει αυτοψία , η τουλάχιστον φωτογραφίες .

Link to comment
Share on other sites

Η παραλαβή του έργου από την Πολεοδομία πως γίνεται? Υπάρχει κάποιος νόμος για αυτό? Η περίπτωσή μου αφορά την υπεύθυνη δήλωση του μηχανολόγου μηχανικού που δεν έχω ότι "όλα εκτελέστηκαν βάσει σχεδίων μπλα μπλα μπλα..." Όλα τα άλλα δικαιολογητικά τα έχω, δηλ υπευθ. δήλωση Πολιτικού Μηχανικού, Ιδιοκτητών, Υδραυλικού... Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά τα λέει ο BAS αν και υπάρχει η περίπτωση ο μηχανολόγος να έχει πληρωθεί μελέτη και επίβλεψη και το μόνο που χρειάζεται είναι η Υ.Δ. οπότε δεν μπαίνει θέμα αμοιβών, αλλά να ευρεθεί ο μηχανολόγος.

 

Παραλαβή έργου από πολεοδομία γίνεται με αίτηση του ιδοκτήτη, αλλά θα πρέπει να έχουν πληρωθεί οι αμοιβές και οι κρατήσεις όλων των μηχανικών και φυσικά να είναι το κτίριο πιστό αντίγραφο της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς "πιστό αντίγραφο" δεν καναμε καθότι χάλασε το φωτοτυπικό... Στο κάτω κάτω ποιος θέλει την πολεοδομία έξω απτην οικοδομή του για τον οποιοδήποτε λόγο? Δηλαδή στην παραλαβή από την πολεοδομία γίνεται πάντα έλεγχος? Υπάρχει εμπειρία σε αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.