Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα!

Είμαι νέος συνάδελφος και προσπαθώ να κάνω την πρώτη μου ουσιαστικά μελέτη.

Μεταξύ άλλων μου έχει προκύψει η απορία, που όσο κ αν έψαξα, απάντηση στον ΕΑΚ τουλάχιστον δε βρήκα.

Σε ένα υπόγειο, με περιμετρικά τοιχώματα, από τι ποσοστό ανοιγμάτων και άνω πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ακλόνητες τις στηρίξεις του διαφράγματος της οροφής του υπογείου?

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να με κατατοπίσει?

Δημοσιεύτηκε

ΕΚΩΣ 14.3.1 σχόλια:

... τοιχώματα με συνολικό μήκος ίσο τουλάχιστον με το 80% της περιμέτρου...

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με Θαλεια, αλλά να προσέξεις τα ανοίγματα να μήν είναι διατεταγμενα στη μια πλευρά της κάτοψης γιατί μπορεί να έχεις στρεπτική μετακίνηση του διαφράγματος.

Δημοσιεύτηκε
Δες μετατοπίσεις και ιδιομορφές. Αν είναι ουσιαστικά αμετάθετο το υπόγειο τότε δεν συμμετέχει

Βέβαια για να το δεις αυτό πρέπει να έχεις περιλάβει στο μοντέλο και τα περιμετρικά τοιχώματα υπογείου, οπότε αν κανεις αναλυτικό μοντέλο (επιφανειακα πεπερασμένα) γιατί να μη το χρησιμοποιήσεις; :)

Δημοσιεύτηκε

Πόσοι τα έχουν τα έρμα τα πεπερασμένα? Κι εγώ που τα έχω στο STRAD τζάμπα τα πλήρωσα αφού 9 στις 10 απόπειρες ξεμένει το μηχάνημα από μνήμη σύμφωνα με το μνμ που βγάζει!!! Και μιλάμε για 4GB RAM!!! :evil:

Δημοσιεύτηκε

Ομοίως για τα πεπερασμένα και με το Next! :)

Όταν προσομοιώνω ένα κτίριο με υπόγειο τις θεωρώ το διάφραγμα της οροφής υπογείου αμετάθετο και δεν περιλαμβάνω στο μοντέλο το τοιχώματα, αλλά μόνο τα κατακόρυφα στοιχεία που συνεχίζουν στο ισόγειο. Εκτός βέβαια αν έχω πολλά ανοίγματα ή είναι τα περισσότερα είναι σε μία πλευρά.

Δημοσιεύτηκε

προσοχη και στο ανοιγμα του γκαραζ αν εχεις.

εκει αν ειναι σημαντικο ποσοστο του ανοιγματος στην πλευρα,μην βαλεις στηριξεις.

(fespa)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.