Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στήριξη πρόσθετων μεταλλικών κατασκευών


 

Recommended Posts

Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πώς μπορούν να αναρτηθούν/στηριχθούν κατοικίες (με μεταλλικό σκελετό και πλήρωση από τσιμεντοσανίδα και υαλοστάσια), οι οποίες θα εξέχουν 5-7 μέτρα, από έναν τοίχο/διάδρομο. Θα ήθελα πληροφορίες τόσο για τους κόμβους ή ό,τι άλλο χρειαστεί για την ανάρτηση/στήριξη, όσο και για το είδος του τοίχου (πχ. πλάτος, υλικό κλπ, προτιμάται να έχει μεταλλικό σκελετό και πλήρωση ίσως με διπλή τσιμεντοσανίδα με θερμομόνωση). Οι κατοικίες θα είναι πρόσθετες κατασκευές και δε θα είναι κτισμένες στον τοίχο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θες να αναρτήσεις κατοικίες (οι οποίες θα εξέχουν 5-7 μέτρα) από τοίχο;

Μάλλον πρέπει να εξηγήσεις τι εννοείς.

Link to comment
Share on other sites

Η ιδέα του κτηρίου είναι να υπάρχει ένας διάδρομος (καθαρό πλάτος 2,6 μέτρα, ύψος 20 μέτρα) που θα φιλοξενεί τις κατακόρυφες κινήσεις (σκάλες και ασανσέρ) και πάνω στους τοίχους του διαδρόμου να αναρτώνται κατοικίες, που θα είναι μεταλλικές κατασκευές, (με διαμόρφωση γκαρσονιέρας ή δυαριού) όποτε χρειάζονται και θα αποσύρονται όταν δεν υπάρχει κάποιος ένοικος. Το πλάτος της κάθε κατοικίας (δηλαδή θα εξέχει από τον τοίχο) απο 5 μέχρι 7 μέτρα. Ψάχνω τρόπους για την επαρκή στήριξη αυτών των κατασκευών απο τον τοίχο καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις του τοίχου (πλάτος κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη αλλα αυτα γινονται μονο στα παραμυθια και στο Ντουμπαι...

 

Αν μιλαμε για κατι που δεν θα κατασκευαστει ποτε γτ να μπεις στην διαδικασια του πως θα κατασκευαστει ολο αυτο..???

Link to comment
Share on other sites

Kατσε να καταλαβω...Εισαι φοιτητης Αρχιτεκτονικης...Σου ηρθε μια "τρελη" (με την καλη εννοια) ιδεα και θες να την επιλυσεις Στατικα??? Με τι γνωσεις???Δλδ θες κατι που να στεκεται ορθιο??? και θες να ξερεις κ ακριβως πως θα το κανεις???

 

Αυτο που ζητας, με εκτιμηση δικη μου οτι ειναι μη εφαρμοσιμο, ειναι εργασια 5 μηνων για 5 συναδελφους πολιτικους μηχανικους...

 

Αλλο να πεις οτι εχω αυτην την ιδεα και την παρουσιαζω ως κατι προτοτυπο σε μια μακετα κτλ και αλλο να πεις οτι κανω στατικη μελετη για ολο αυτο..

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς γι αυτό το λόγο δουλεύω αυτό το θέμα όλο το εξάμηνο και προσπαθώ να το επιλύσω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στατικά. Ξέρω ότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απλα θα σχεδιάσω χωρίς κάποια "πρακτικά" δεδομένα. Σέβομαι την άποψή σου και συμφωνώ εν μέρει, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να το ψάξω.

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος εδώ δε ζητάει στατική μελέτη. Ζητάει να βρει έναν τρόπο να στηρίξει αυτό που έχει ή θέλει να σχεδιάσει. Ζητάει μια άποψη, μια ιδέα, έστω και πολύ γενικά.

 

@nicksp: Πρέπει να ανεβάσεις καμιά κάτοψη, καμιά τομή για να σε βοηθήσουμε, αν είναι δυνατόν αυτό βέβαια στα πλαίσια μιας κουβέντας και μερικών ιδεών που μπορεί να πέσουν στο τραπέζι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.