Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατάτμηση αγροτεμαχίου


Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα...

ανεβάζω εδώ μια ερώτηση ελπίζοντας ότι μπορείτε να με διαφωτίσετε.

ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αγροτεμάχιο. Το συνολικό γήπεδο είναι 8500m2 περίπου αλλά εγώ ενδιαφέρομαι μόνο για τα 4060m2. Το αγροτεμάχιο έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους ο ένας είναι κεντρική είσοδος του χωριού (δημοτικός δρόμος προυφιστάμενος του 1923) και ο άλλος περιφερειακός(επαρχιακή όδός), και οι δύο χαρακτηρισμένοι από την νομαρχία (σύμφωνα με το μεσίτη), και οι δύο προσόψεις πάνω από 25 m έκαστη. Προσέλαβα λοιπόν ένα δικηγόρο (ειδικευμένο στις αγοραπωλησίες γης) να ψάξει άν μπορεί να γίνει η κατάτμηση, και άρχισε ο Γολγοθάς. Ο δικηγόρος μίλησε σε ένα δικό του μηχανικό εδώ στην Αθήνα ο οποίος του είπε (έχοντας μόνο το συμβόλαιο όχι τοπογραφικό) ότι δεν κατατμήται ("δεν πα να έχει 80 δρόμους" ήταν τα λόγια του δικηγόρου), ο μεσίτης και ο μηχανικός της περιοχής (που έχει κάνει το τοπογραφικό του οικοπέδου) λένε ότι το γήπεδο μπορεί να κοπεί. Κι εγώ βρίσκομαι στη μέση. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον δικηγόρο, ούτε τον μεσίτη ούτε κανέναν από τους δύο μηχανικούς οπότε δεν τίθεται θέμα ποιον να εμπιστευτώ...επίσης μου έκανε εντύπωση ότι ο δικηγόρος, όταν προσφέρθηκε ο μεσίτης να του στείλει το τοπογραφικό του δικού του μηχανικού αρνήθηκε να το δεχτει!

Έχει κανείς ιδέα πώς να κινηθώ; το αγροτεμάχιο μου αρέσει πολύ και δεν θα ήθελα να το χάσω αλλά απο την άλλη θα το ξεχρεώνω 25 χρόνια οπότε δεν μπορώ να πετάξω τα χρήματα μου αλόγιστα...

Πώς μπορώ να μάθω αν τελικά κόβεται ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιό Νομό βρίσκεται το αγροτεμάχιο?Έχει σημασία η ερώτηση.......αν βρίσκεται σε ΖΟΕ Αττικής ή Θεσσαλονίκης ΔΕΝ κατατέμνεται ας έχει κ 150 δρόμους.........

 

Επίσης,αν παίζει τέτοια περίπτωση (ΖΟΕ),μήπως ο μεσίτης πάει να σου το φορμάρει ''εξ' αδιαιρέτου''?Πρόσεξέ το αυτο......

Link to comment
Share on other sites

ο μεσιτης λέει ότι είναι αγροτεμάχιο , ΟΧΙ κληροτεμάχιο...αυτό πρέπει να το λεέι στο συμβόλαιο;;; πώς μπορώ να το μάθω;;; (σημειωτέων φίλε ευχαριστώ για την άμεση απόκριση)

Link to comment
Share on other sites

Τότε,αφού δεν είναι σε ΖΟΕ κ δεν είναι ούτε κληροτεμάχιο (θα το λέει στο συμβόλαιο αν είναι ειδάλλως πρόκειται ια εγκληματία συμβ/φο),αν δεν συντρέχουν κάποιοι ειδικοί όροι δόμησης που καθορίζουν αρτιότητα για την εν λόγω περιοχή κ εφ' όσον κ οι 2 προσόψεις είναι σε χαρακτηρισμένους κοινόχρηστους δρόμους τουλάχιστον 45 μέτρα κ βάθος 50,ΜΠΟΡΕΙ να γίνει η κατάτμηση κ να είναι οικοδομήσιμα κ τα 2 γήπεδα που θα προκύψουν.

 

Αν έχεις την καλοσύνη για να ανταποδώσεις την καλή πράξη,μάθε κ πες μας για ποιό λόγο γνωμοδοτήθηκε από το συνάδελφο ότι δεν μπορεί να γίνει.

 

Επίσης,κάνε κ εσύ καλά τη δουλειά σου στα παιδάκια ως καθηγητής!:D

 

edit:Θα ήταν καλό να επισύναπτες κ ένα τοπογραφικό......

Link to comment
Share on other sites

Φίλε zavi

Τελικά ο δικηγόρος είχε δίκιο, έφαγα 3 μέρες ψάχνοντας το και είναι κληροτεμάχιο το οποίο ο μηχανικός στην περιοχή εκεί μαζί με την συμβολαιογράφο είχαν "αποχαρακτηρίσει" !!! Στο συμβόλαιο το ανέφεραν ώς "πρώην κληροτεμάχιο" και νυν αγροτεμάχιο προκειμένου να μπορέσει να κατατμηθεί...Ευτυχώς η Κυρία Ασπασία Μιμούση, τοπογράφος από την Ιστιαία, μου άνοιξε τα μάτια (να την ευχαριστήσω και απο εδώ αν δεν σας πειράζει). Πάντως η βοήθεια σας ήταν που με έσπρωξε να το ψάξω πιο ενεργά και ευχαριστώ για αυτό.

Όσο για την δουλειά μου, είμαι καθηγητής από επιλογή όχι απο ανάγκη οπότε μην το φοβάσε :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.