Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήμερα ο σταυρός, αύριο το σφυροδρέπανο;


Julius Caesar

Recommended Posts

Ακριβώς όπως αρχίζετε πλέον και το βλέπετε , καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί τέτοια θέματα να κρίνονται από δικαστήρια , καθότι οι πεποιθήσεις δεν υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο .

Γιά μένα λοιπόν θα φαινόταν λογικό να μην υπάρχουν θρησκευτικά η άλλα σύμβολα σε δημόσιους χώρους , αλλά θα έπρεπε να υποχρεώνονται οι μετανάστες να αποδέχονται ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ισχυρότερα από οποιεσδήποτε θρησκευτικές η άλλες δοξασίες και οποιαδήποτε παράβαση τους να τιμωρείται αυστηρότατα και αν κάποιος προπαγανδίζει εναντίον αυτής της άποψης επειδή είναι θρησκευτικός λειτουργός να τιμωρείται ακόμα πιό αυστηρά .

 

Δηλαδή αν δεχθούμε σαν υπερβολικό παράδειγμα , ότι ανακαλύπτουμε μιά φυλή στην κορυφή ενός βουνού και μέρος της θρησκείας τους είναι οι ανθρωποθυσίες και κάποιοι από αυτούς μεταναστεύουν στην Ευρώπη , θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν τις ανθρωποθυσίες επειδή είναι μέρος της κουλτούρας τους ?

 

Αρα η απόφαση του ΕΔΑΔ ήταν άστοχη γιατί ήταν αποσπασματική , όπως συμβαίνει συχνά με τις δικαστικές αποφάσεις , κρίνοντας και από τις εδ'ω αποφάσεις του στε .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από την "Ελευθεροτυπία": http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=98269

Έχει ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης, από την ιταλική κυβέρνηση.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι σχετικό. Η UEFA κατήγγειλε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ διότι οι φίλαθλοί της είχαν ελληνικές σημαίες στις κερκίδες στον αγώνα με την Πόρτο!!!!! Η σημαία είναι εθνικό σύμβολο και η UEFA απαγορεύει τα πολιτικά σύμβολα!!!

υ.γ. Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας

Link to comment
Share on other sites

Για AΠΟΕΛ και UEFA: πρέπει να έγινε παρεξήγηση (ή εκούσια λανθασμένη καταγγελία) αφού επιτρέπονται τα εθνικά σύμβολα αλλά δεν είναι ευρέως γνωστόν πως η Κύπρος μπορεί να χρησιμοποιεί και τα ελληνικά (βάσει του Συντάγματός της). Η καταγγελία τελικά απεσύρθη.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως έτσι γίνεται..όταν οι ίδιοι αποδυναμώνουμε τα σύμβολα μας αυτά θα παθαίνουμε, τέτοιες σφαλιάρες θα τρώμε. Θα δείτε σε λίγα χρονάκια, δεν θα το βλέπετε πουθενά το αστέρι της Βεργίνας παρά μόνο στην γειτονική χώρα. Το είχε ζητήσει άλλωστε ξεκάθαρα ο Νίμιτς, να αλλάξει όνομα ο αερολιμένας και να αλλάξει όνομα το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Το δεύτερο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός, καταργώντας το τελείως.

Link to comment
Share on other sites

αλλά δεν είναι ευρέως γνωστόν πως η Κύπρος μπορεί να χρησιμοποιεί και τα ελληνικά (βάσει του Συντάγματός της).

τόσα χρόνια ήταν οι Εγγλεζοι στην Κύπρο δεν το ξέραν;;;;

 

τι στο καλό μόνο στη eurovision το θυμούνται :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κανείς να μας πει το σκεπτικό με το οποίο αποφασίσθηκε η μη ανάρτηση του Σταυρού στα σχολεία ?

Link to comment
Share on other sites

Tέλος πάντων ρε παιδιά , αφού η ΕΕ έλυσε όλα τα άλλα σοβαρά της ζητήματα :P και είναι ώρα πλέον να κριθεί η ανάρτηση ή όχι θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους , γιατί δεν θεσπίζεται από την ΕΕ υποχρεωτικό ένα σχετικό δημοψήφισμα σε κάθε χώρα και να λήξει το θέμα ?

 

Ομορφα και δημοκρατικά.

 

Σας είπα , εγώ της θρησκείας δεν είμαι αλλά αυτή η έξωθεν παρέμβαση στα ήθη , έθιμα και πεποιθήσεις ενός λαού δεν μου αρέσει καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.