Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κτισμάτων σε οικόπεδο εξ-αδιαιρέτου


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

έχω έρθει αντιμέτωπη με το εξης ζήτημα. Υπάρχει ενα οικόπεδο το οποίο μοιράζονται εξ αδιαρέτου 2 ιδιοκτήτες. Το οικόπεδο ειναι συνολικά 300τμ, ο ένας ιδιοκτητης κατέχει τα 170μ και ο αλλος τα υπόλοιπα 130. Και οι δύο έχουν κτισει απο ένα υπόγειο κτίσμα στα οικόπεδα τους.Τα δύο αυτά κτίσματα ειναι αυθαίρετα και έχουν κτιστεί περίπου το '60.

Ο ένας ιδιοκτήτης διαμένει κανονικα στο κτισμα του ενώ ο άλλος το έχει παρατησει. Ο πρώτος θέλει να κτίσει πάνω απο το υπόγειο κτισμα του και για να γίνει αυτο μου είπαν απο την πολεοδομία οτι πρεπει ολα τα κτίσματα στο οικοπεδο των 300τμ να νομιμοποιηθούν μια και αυτο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο μονο απο 300τμ και άνω. Το θέμα ειναι όμως οτι ο άλλος ιδιοκτήτης δε θέλει να μπει στη διαδικασία νομιμοποίησης του δικού του ακίνητου ούτε να πουλήσει το κομμάτι του στον πρώτο με αποτέλεσμα αυτος να μην μπορει να κτίσει.

Η οποιαδήποτε βοήθεια σας, αν έχετε αντιμετωπισει κατι παρόμοιο, και η γνώμη σας θα μου είναι πολυτιμη μιας και ειμαι νέα μηχανικος.

 

Ευχαριστώ πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Ωχ έπεσες στην χειρότερη περίπτωση όλων των ΠΜ. Για να χτίσει αυτός πρέπει και ο άλλος να συμφωνήσει αλλιώς δεν χτίζει. Γι' αυτό η πολεοδομία σου είπε ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλα τα ακίνητα αλλά δεν σου είπε ότι πρέπει να πέσει και υπογραφή και από τους 2. Πάντως περίμενε περισσότερο κατατοπιστική απάντηση από τη δικιά μου. Αν θες τη γνώμη μου άστη τη συγκεκριμένη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.