ak2 Δημοσιεύτηκε April 7, 2008 at 07:09 μμ Δημοσιεύτηκε April 7, 2008 at 07:09 μμ Καλησπερα συναδελφοι. Με αφορμη οτι μου ηρθε η πρωτη μου προσθηκη θα ηθελα να με συνβουλευσετε για καποιο καλο βιβλιο σχετικα με προσθηκες.....και βαση της εμπειριας 5 λογια για το πως κηνουμαστε σε αδεια-προσθηκης..(βασικο στο στατικο αν μπορουμε να αφαιρεσουμε υποστηλωματα στο κτιριο.ΑΔΕΙΑ του 80) ευχαριστω υ.γ:Επειδη ο πελατης μου θελει να χτισει και πανω στους προβολους τι θα προτιναται ενισχυση των προβολων με μεταλικα η απο οπλ/μενο σκυρ/εμα δοκαρια?????????
acnt Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 09:09 πμ Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 09:09 πμ Βιβλίο δεν έχω να σου προτείνω δυστυχώς... Σε περιπτώσεις προσθήκης πρέπει πρώτα απ'όλα να κάνεις αρχιτεκτονική και στάτική αποτύπωση ώστε να δείς αν συμφωνεί η άδεια με την πράξη. Παίρνεις καρώτα και προσδιορίζεις τις αντοχές του μπετού και αν θές δείγματα απο τις αναμονές για να δείς τί stahll έχει η οικοδομή. Αλήθεια αναμονές έχει; Σε τί κατάσταση είναι; Κατασκευαστικά η οικοδομή "σηκώνει" προσθήκη; Δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τον ίδιο ξυλότυπο. Μπορείς να μεγαλώσεις τα ανοίγματα των δοκών αλλά θυμίσου πως αυτό θα επιβαρύνει περισσότερο κάποια υφιστάμενα υποστυλώματα. Θελει να χτίσει πάνω σε προβόλους; Δεν θα το συνιστούσα... Ενίσχυση με στοιχεία απο ΟΣ δεν κάνεις έυκολα (εκτος αν κάνεις 4 κολώνες με 4 δοκάρια). Καλύτερα αν κάνετε κάτι τέτοιο, να γίνει με μεταλλικά υποστυλώματα. Αυτά προς το παρόν. Εάν προχωρήσεις και βρείς δυσκολίες ξαναποστάρισε.
panos Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 10:13 πμ Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 10:13 πμ Δεν ξέρω αν συμφωνούν οι συνάδελφοι αλλά οι προσθήκες είναι η χειρότερη αγγαροδουλειά που μπορεί να σου τύχει. Δες το ενδεχόμενο μήπως μπορείς να φτιάξεις καινούριο σκελετό απο οπλισμένο σκυρόδεμα που θα περιβάλλει το υπάρχον και πάνω εκεί να κατασκευαστεί η προσθήκη. Αλήθεια, ποσον χρόνων είναι η οικοδομή?
dimitris_N Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 10:51 πμ Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 10:51 πμ Επιπρόσθετα των συμβουλών του συναδέλφου acnt.... Έλεγξε την πρώτη άδεια αν είχε πρόβλεψη ορόφου. Θα χρειαστείς έλεγχο επάρκειας του κτιρίου με στατική επίλυση της υπάρχουσας κατάστασης με με τη χρήση των τότε ισχυόντων κανονισμών, δηλ. τον Ε.Α.Κ. 1959 και του Ε.Κ.Ω.Σ. 1954 ενώ ο έλεγχος επάρκειας με την προσθήκη του ορόφου με τον Ε.Α.Κ. 1959 και τον Ν.Ε.Κ.Ω.Σ. Όσο για την ενίσχυση του κτιρίου μπορείς ανάλογα με την περίπτωση σου, είτε να κάνεις ενίσχυση υποστυλωμάτων με μανδύες είτε προσθήκη τοιχωμάτων περιμετρικά - εσωτερικά με τον ανάλογο κόστος.
sundance Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 12:29 μμ Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 12:29 μμ για το τι ακριβως οπλισμους εχει η κατασκευη πως θα το ερευνησεις?
ak2 Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 12:32 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 12:32 μμ Η αδεια ειναι του 80' . Ναι υπαρχει προβλεψη οροφου.Μιλαμε για μια μονοκατοικια με ισογειο , υπογειο και τωρα οι ανθρωποι θελουν να προσθεσουν τον οροφο. Εγω στατικη μελετη πρπει να κανω η θεωρω δεδομενη την υπαρχουσα(λογο προβλεψης)??????? υ.γ 1Αναμονες εχει τον 60 εκ περιπου
acnt Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 01:47 μμ Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 01:47 μμ Εφόσων ο αντισεισμικός εχει αλλάξει και εφόσων απ'όσα καταλαβαίνω θα αλλάξουν και οι τοιχοπληρώσεις, ναι, πρέπει να κάνεις μελετη στατικής επάρκειας. Ποιό πρόγραμμα έχεις; Οι αναμονές συνιστούν ενα πρόβλημα... Τουλάχιστο είναι σε καλή κατάσταση;
erling Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 02:16 μμ Δημοσιεύτηκε April 8, 2008 at 02:16 μμ Αν το υπάρχον έχει μελετηθεί με το τροποποιημένο άρθρο 12 και εφόσον η μελέτη προβλέπει την προσθήκη, ο ΕΑΚ δεν απαιτεί να κάνεις αντισεισμικό έλεγχο του υπάρχοντος.
ak2 Δημοσιεύτηκε April 9, 2008 at 06:20 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 9, 2008 at 06:20 πμ τΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FESPA. Οι αναμονες σαφως εξωτεριια εχουν σκουρια αλλα φαινονται σε καλη κατασταση γενικοτερα. Erling στις μελετες της εποχης εκεινης δεν φαινεται αν εχει μελετηθει με το τροποποιημενο αρθρο 12 αλλα ναι η μελετη εχει προβλεψη οροφου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα