Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Ενεργειακό τζάκι ποιότητα


stp2008

Recommended Posts

Δεν διαφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λες. Αν πρόσεξες, είπα, από

την αρχή, ότι, με καλή σχεδίαση, θα δουλέψει.

 

Είμαστε σε θέματα ιδιωτών αλλά, πιστεύω ότι, μπορώ να σου απαντήσω

(οι συντονιστές τι λένε; ) ...

 

- Η είσοδος νωπού αέρα (σε όλα τα συστήματα καύσεως) αφορά τον αέρα

που χρειάζεται για αυτή, καθ' αυτή, την καύση - από την χημική αντίδραση -

(και για την ψύξη του χώρου αλλά αυτό είναι άσχετο με το παρόν θέμα)

Πάντως, δεν αποκλείω να είναι έτσι όπως το λες... "πατέντες" έχω δει πολλές,

όπως επίσης... και εμπόρους που προσπαθούν να με πείσουν ότι δουλεύουν ή,

αν θες, ότι δουλεύουν σωστά.

 

- Ο "θερμαστής" ήταν σχήμα λόγου και εννοούσα ότι πρέπει να το ταϊζεις, ενώ με

το πετρέλαιο έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.

 

- Στα αστικά κέντρα... πολιτισμένων χωρών, τα τζάκια με ξύλα απλά

απαγορεύονται. Αν σου αρέσει να βλέπεις την φωτιά, βάζεις αερίου.

Γιατί... άραγε;;; (ρητορική η ερώτηση)

 

- Για την τιμή (με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τελευταίες τιμές):

Η ποιότητα του μαντεμιού είναι αυτή που μετρά το υπόλοιπο κόστος είναι το

design και... πόσο νοίκι πληρώνει η έκθεση. Προσοχή, μιλώ για αγορά εστίας

και όχι τοποθετημένη με επένδυση. Άμα ψάξεις την αγορά θα βρεις αυτά που λέω.

Αν θες, μπιχλιμπίδια, τα πληρώνεις παραπάνω. 4-5 χιλιάρικα... είναι απλά κλοπή.

Δεν έχω πρόβλημα εάν είναι ελληνικό ή βουλγάρικο αλλά μιλώ για...

δυτικώτερα της Ιταλίας. Διαφημίσεις... δεν κάνω και δεν είναι μόνον ένα μαγαζί. :)

 

- ΄Οσο για να το δω για να το καταλάβω.... βλέπω... το δικό μου. :)

Έχω τοποθετήσει και μερικά ακόμη σε άλλες κατασκευές.

 

Είναι όντως πολύ καλό και φυσικά τέτοιο να βάλεις στο δικό σου σπίτι.

Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την θεωρία.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

είμαι νέο μέλος, ευχαριστώ για τον χώρο αυτό οπου μπορώ να αναρτήσω μια απορία μου. Ελπίζω να είμαι στο σωστό σημείο του φόρουμ.

Αγόρασα και εγω ένα ενεργειακό τζακι νερού (καλοριφερ), και μολις το έφεραν και εγκατέστησαν την καμινάδα. τα 2 πρώτα μετρα έβαλε ο τζακάς σπιραλ (για να ακουμπήσει στην γωνία επρεπε να εχει μια μικρή κλίση) και τα 2 επόμενα ακαμπτο ινοξ και ολο αυτό μέσα σε τσιμεντένια μπλόκ. Τώρα όμως διάβαζα πως σε τέτοια τζακια δεν βαζεις σπιραλ γιατι τρυπάει ή κρατάει πολλα κατακαθια. Μήπως πρέπει να το αλλάξω τώρα έστω πρίν μπει η επένδυση γιατι αργότερα θα ειναι μεγαλύτερη φασαρία?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Αφροξυλάνθη, μικρό το κακό. Όλοι οι τζακάδες σπειράλ βάζουν (ακόμη και αλουμινένιο) και κανένα τζάκι τους δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον έτσι λένε οι ίδιοι.

 

Τώρα, μια που ρωτάς σε φόρουμ μηχανικών, μόνο ανοξείδωτη καπνοδόχος είναι αποδεκτή, όχι σπειράλ. Κι αυτή, μέχρι κάποια θερμοκρασία...

Link to comment
Share on other sites

Η καύση του ξύλου απέχει παρασάγγας από την τέλεια καύση. Αποτέλεσμα: η παραγωγή CO πολύ πάνω από τα επιτρεπτό όριο. Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του να δημιουργήσει πρόβλημα καθώς τα θερμά καυσαέρια ανεβαίνουν προς τα πάνω, μέσα στην καμινάδα και οδηγούνται στην ατμόσφαιρα.

 

Εάν χρησιμοποιήσουμε την καμινάδα ή την πλάτη της εστίας ως εναλλάκτη για να θερμαίνουμε τον αέρα των δωματίων, έχουμε κάνει το δεύτερο βήμα για να φέρουμε το CO στους κατοικήσιμους χώρους.

 

 

 

Γιατι παραπλανειτε τον κοσμο? Θελω να μου απαντησεις στο εξης- ποιο πρωτο βημα εχει γινει? ως προς τι? Ως προς την γενικη μολυνση του πλανητη τα ορυκτα καυσιμα ειναι το προβλημα. Η καυση του ξυλου εστω και ατελης δεν διαταρασει τον κυκλο του ανθρακα (αν δεν ειναι ετσι εξηγησε πως ειναι) ακομη και η σηψη του αν δεν τα καψουμε. (υδρογονανθρακες κτλ) ειτε ετσι ειτε αλλιως αυτο το ξυλο, το καθε ξυλο, ο ανθρακας του, στην ατμοσφαιρα δεν θα καταληξει? Ναι η οχι?. Πρεπει να απαντησεις σ αυτα.

2. Εαν δωσουμε αερα αγαπητε υπαρχει πιεση στο κλειστο κυκλωμα κ η ενδεχομενη διαροη ειναι προς τον θαλαμο καυσης η την καμιναδα κ οχι προς τ χωρο! Δεν εχεις δικαιωμα εσυ επειδη δεν σ αρεσει πχ το τζακι να λες οτι να ναι.

Πρεπει να απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

Ρε Στελάρα -με το συμπάθιο- μη τρελαίνεσαι! Σιγά μην παραπλανήσουμε τον κόσμο! :)

 

- Όντως, τα ξύλα (βιομάζα) είναι ανανεώσιμη" πηγή ενέργειας (αν και δεν έχει για όλους). Αλλά έχει χαμηλή θερμογόνο δύναμη, η δε καύση στο -καλύτερο- τζάκι πόρρω απέχει από το να είναι "τέλεια".

- Έχεις δίκιο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το σωστό και το πρέπον είναι να μην επικοινωνούν τα δύο κυκλώματα, αυτό λέγεται διαρροή και κακοτεχνία, άσχετα αν με καταθλιπτικό ανεμιστήρα αντιμετωπίζεται (εφόσον ο ανεμιστήρας λειτουργεί).

 

Δεν είμαστε κατά του τζακιού. Κι εγώ έχω στο σπίτι μου, προχθές έψηνα κάστανα στα παιδιά...

 

Edit: Για την τιμή των ξύλων είχες δίκιο...

Link to comment
Share on other sites

To πρώτο και δεύτερο βήμα αναφέρονται στο ...

...να φέρουμε το CO στους κατοικήσιμους χώρους

 

Εαν δωσουμε αερα αγαπητε υπαρχει πιεση στο κλειστο κυκλωμα κ η ενδεχομενη διαροη ειναι προς τον θαλαμο καυσης η την καμιναδα κ οχι προς τ χωρο!

Αυτό που έχω δει (σε φιλικό σπίτι), είναι ότι μυρίζει καμένο ξύλο στα δωμάτια όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας και αναγκάζεται ο φίλος να κλείνει τον ανεμιστήρα.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που το θυμήθηκα, η μηχανική των ρευστών είναι άτιμο πράγμα... Υπάρχει και το φαινόμενο Venturi που αφήνει πολλά ερωτηματικά για το εάν ένα καταθλιπτικό σύστημα έχει σε όλα τα σημεία του χαμηλότερη πίεση από το περιβάλλον.

Τέλος πάντων, φιλολογίες. Η ουσία είναι ότι δεν νοείται εναλλάκτης κανενός είδους στον οποίο να υπάρχει διαρροή μεταξύ των δύο ρευστών...

Link to comment
Share on other sites

Costasv εξ αρχης καταλαβα οτι αναφερεσαι στην τοπικη επιβαρυνση μιας γειτονιας, συνοικιας, πολης κτλ κ εχεις δικιο κ ειναι ετσι. Πιο <καθαρα> να τα λες. Πιο συγκεκριμενα γιατι ο καθ ενας καταλαβαινει οτι θελει.

Κ εχετε την εντυπωση οτι οι καυστηρες δουλευουν σωστα? Αν ηταν στο σαλονι μας παντως αλλη γνωμη θα ειχαμε..

Εχει γεμισει ο τοπος απο σαβουρες εστιες και μαλιστα κ επωνυμες, αυτο δεν σημαινει οτι φταιει το τζακι. Τα προβληματα στην Ελλαδα στ τζακια ξεκινησαν μετα απο τρεις συγκυριες. 1. Συγχρονα κουφωματα που σφραγιζουν (πολυ κακο) 2. μαντεμενιες εστιες 3. αυξηση ζητησης στ τζακια με αποτελεσμα να χωθουν ολοι οσοι μπορουν στ επαγγελμα. Αυτος ο συνδιασμος φταιει.

Αναροφηση για να γινει ειναι ακραιο κ απιθανο, θα το ειχαν ανακαλυψει οι αρχαιοι μας σοφοι προγονοι αν ηταν τοσο απλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Κατ' αρχήν, καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον ιστότοπό σας!

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρήκα αυτό το φόρουμ για να μου δώσουν συμβουλές γι' αυτό που ψάχνω άνθρωποι αρμόδιοι και επαγγελματίες.

Ανακαινίζω παλιό πετρόχτιστο σπίτι σε ορεινή περιοχή της Κρήτης. Είμαι γενικά ως άνθρωπος υπέρ των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και εν πολλοίς κατά του πετρελαίου, κυρίως μετά τις τελευταίες εκτοξεύσεις των τιμών του. Ενδιαφέρομαι να βάλω στο σπίτι αυτό τζάκι με καλοριφέρ, δηλαδή το ίδιο το τζάκι να ζεσταίνει κάποιο "μπόιλερ"; από το οποίο μετά να διοχετεύεται το ζεστό νερό στα σώματα στο υπόλοιπο σπίτι. Ψάχνω στο ίντερνετ να βρω τι υπάρχει... αλλά η ανασφάλειά μου αφορά τα εξής:

1. Θα καταφέρω να έχω επαρκή θέρμανση στα υπόλοιπα δωμάτια;

2. Σε περίπτωση βλάβης θα είναι εύκολη η αντικατάσταση είτε του μπόιλερ είτε τέλος πάντων άλλων μηχανικών μερών που ίσως χρειαστούν αντικατάσταση; (αφού θα είναι χτισμένο το τζάκι γύρω γύρω;)

3. Θα μπορώ να το χρησιμοποιώ εάν το επιθυμώ για bbq (μπάρμπεκιου) ;

3. Υπάρχει κάποιος ειδικός ανάμεσά σας είτε κάποιος που έχει ήδη τοποθετήσει ανάλογο τζάκι ώστε να υπάρχει μια κρίση, κάποιο σχόλιο;;

Απ' ότι έχω δει στο ίντερνετ, αυτή η κατασκευή δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική, αλλά αξίζει τον κόπο αν είναι να θερμαίνω μόνο με αυτό το σπίτι μου χωρίς συνδρομή πετρελαίου κλπ. Άλλωστε, έχω τόνους ξύλα που προέρχονται από το κλάδεμα των δέντρων μας κλπ. οπότε προτιμώ να τα χρησιμοποιήσω αντί πετρελαίου. Ο σύζυγός μου μού λέει ότι δεν είναι δοκιμασμένα συστήματα κ πιθανώς να μην είναι αξιόπιστα. Τι θα πρέπει να προσέξω;;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Ελπίζω σε απάντηση... :)

Link to comment
Share on other sites

Κυρία Παππά εάν το τζάκι που θα αγοράσετε έχει τα ανάλογα πιστοποιητικά δεν υπάρχει λόγος να το φοβάστε .Επίσης σε αυτό που αναφέρετε για μπόιλερ που θα ζεσταίνετε το νερό για να πάει μετά στα σώματα δεν είναι απαραίτητο .όσον αφορά τώρα τα ασφαλιστικά της εστίας αυτά ναι μπορούν να είναι δίπλα από αυτήν εάν υπάρχει κάποιο μέρος να τοποθετηθούν .τώρα όσον αφορά αυτά που πρέπει να προσέξετε κατά την γνώμη μου είναι τα εξής :

1) Η εστία να έχει ανεξάρτητο σύστημα σερπαντίνας νερού με θερμική ασφάλεια που μόλις ξεπεραστεί η θερμοκρασία των 95ο να ανοίγει και να την ψύχη.

2)Ενα δεύτερο ασφαλιστικό μεμβράνης που να ανοίγει το ίδιο κύκλωμα της σερπαντίνας σε περίπτωση που ξεπεράσει τα bar που αντέχει το τζάκι σας

3)καλό θα ήταν να υπάρχει σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας στο θάλαμο καύσης με κλαπέτο που ελέγχετε ηλεκτρονικά (πολλές εταιρίες το έχουν)

4) Άλλη μία δικλίδα ασφαλείας είναι αυτό το σύστημα ελέγχου που από το οποίο τροφοδοτούμε και τον κυκλοφορητή με ρεύμα να το έχουμε ασφαλίσει με κάποια ειδικά τροφοδοτικά (σαν τα ups) τα οποία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να έχουμε 2-3 ώρες ακόμα ρεύμα να καούν με ασφάλεια τα ξύλα μας.

 

Εδώ θα ήθελα να πω ότι αυτά που αναφέρω στην 1 και τη 2 παράγραφο μπορείτε να τα παρακάμψετε εάν το σύστημα σας δεν θα συνδεθεί και με κάποιον λέβητα π.χ πετρελαίου και να βάλετε μόνο ένα ανοικτό δοχείο διαστολής .

Ελπίζω να σας κάλυψα και αν υπάρχει κάποιος άλλος φίλος να μας πει την γνώμη του πολύ θα ήθελα να την ακούσω.

 

Εντιτ: Συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. Manolis gon

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.