Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Βοήθεια για ανακαίνιση


Antonius

Recommended Posts

Γειά σας, είμαι καινούριος στο forum, μόλις πρίν λίγα λεπτά σας βρήκα πάνω που έψαχνα πληροφορίες για γυψοσανίδες και ηχομονωτικά υλικά, προτίμησα να ποστάρω σε αυτό το ήδη υπάρχον topic μιας και είναι σχετικό με αυτό που αναζητώ και ακόμα να μη σπαταλήσω χώρο για ένα ακόμα παρόμοιο topic. Αντώνη με λένε και μένω στην Αθήνα (ν.π.), δεν είμαι επαγγελματίας, απλά έχω μεράκι και προσπαθώ ότι μπορώ να καταφέρω να φτιάχνω μόνος. Στην ουσία, πρόκειται να κάνω μια μικρή ανακαίνιση στο σπίτι και θα εκτιμούσα αν μου δίνατε κάποιες απαντήσεις σε μερικά ερωτήματα. Ένα δωμάτιο 3Χ7 το οποίο θέλω να χωρίσω σε 2 μέρη, και ένα μικρό αλλά πρακτικό μπάνιο που θέλω να φτιάξω σε ένα άλλο δωμάτιο 12 τετραγωνικών (3Χ4). Απορίες, το μεγάλο δωμάτιο (3Χ7) το χωρίζω με γυψοσανίδες και μονωτικό στη μέση, με alfablock, με τούβλο? Και τί ηχομονωτικό να χρησιμοποιήσω? Το μπανάκι στο άλλο δωμάτιο μπορώ επίσης να το φτιάξω με γυψοσανίδα, με alfablock, με φιμέ τζαμοκατασκευή? Τι είναι πιο εύκολο, γρήγορο και κατάλληλο όσο αφορά και την υγρασία που θα αναπτύσεται μέσα? Το μπάνιο θα προσπαθήσω να το περιορίσω σε 2 τετραγωνικά όσο είναι αυτό δυνατόν βάζοντας μέσα τα απαραίτητα 'ντουζιέρα-νιπτήρας-λεκάνη', εσωτερικά στο μπάνιο θα μπούν και πλακάκια λογικά. Αν μπορείτε να μου δώσετε και πληροφορίες για το πού να προμηθευτώ τα υλικά απο θέμα κόστους και εξυπηρέτησης θα ήταν ευχής έργο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ζητώ την κατανόηση σας για τυχόν λάθος που μπορεί να έχω κάνει στο μέρος που πόσταρα....

Link to comment
Share on other sites

@Antonius

 

Δυστυχώς αμελήσατε να ψάξετε λίγο περισσότερο στο φόρουμ. Θα διαπιστώνατε ότι εργασίες σαν αυτές που επιθυμείτε απαιτούν άδεια (τη λεγόμενη μικρής κλίμακας ενώ αν το μπάνιο είναι πρόσθετο και όχι μεταφορά υπάρχοντος μπορεί και να ζητηθεί νέα ''κανονική'' άδεια λόγω αλλαγής στα υδραυλικά/αποχετευτικά) και άρα τα όσα ρωτάτε είναι δουλειά του μηχανικού που θα την αναλάβει. Είναι αυτονόητο λοιπόν πως απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν.

 

υ.γ. τονίζω στα υπόλοιπα αγαπητά μέλη πως η απάντηση που έδωσα είναι επαρκής...αν υπάρξουν απαντήσεις του ''γνωστού τύπου'' θα μπει κι άλλο ''χρώμα στη ζωή μας''. Μερσί!

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που χρειάζετε κανονική άδεια θέλετε να σας βοηθήσουμε να παρανομήσετε με λίγα λόγια ,λυπάμαι δεν είναι αυτός ο σκοπός του συγκεκριμένου δικτυακού τόπου

 

Έχουμε άλλη αντίληψη περι φιλότιμου προφανώς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.