Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές και Πληρότητα


Recommended Posts

irini, δεν είναι δύσκολα τα πράγματα.

Σου έχει δώσει κάποια χρήματα. Κάποια έχεις καταθέσει ήδη στην ΕΤΕ αλλά χωρίς να καταβάλλεις τον ΦΕΜ.

Για αυτά τα χρήματα θα του κόψεις απόδειξη και θα καταβάλεις τον ΦΕΜ και για τα υπόλοιπα θα του κόψεις το 2010 καταβάλλοντας τον αντίστοιχο ΦΕΜ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι, αλλα το ΦΕΜ και το ΑΠΥ δεν θα επρεπε να τα ειχα πληρωσει και κοψει μεσα σε ενα διαστημα 1 μηνος απο την ημερα που κατεθεσα την προκαταβολη στην Εθνικη? Το χρονικο διαστημα αυτο εχει περασει...

Link to comment
Share on other sites

Οταν κατεθεσα την αδεια πληρωσα καποιες συγκεκριμενες αμοιβες (Αρχιτεκτονικα, Περιβαλλων Χωρο, Πυροπροστασια, Τοπογραφικο, Χρονικο Προγραμματισμο κα Τευχη προυπολογισμου). Οταν ειναι να περασω τον ελεγχο των φοροτεχνικων, θα πληρωσω ολα τα υπολοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία λοιπόν , αν θες να κάνεις αυτή την εξυπηρέτηση στον πελάτη σου , μπορείς να πληρώσεις τώρα μόνο τα παράβολα μελετών με τα αντίστοιχα ΦΕΜ και ΤΣΜΕΔΕ και ΑΠΥ , να πάρεις την άδεια και μετά την 1-1-2010 να πας και να πληρώσεις τις επιβλέψεις. (τα χρήματα πάρτα όμως από τώρα , δεν ξέρεις τι γίνεται καμμιά φορά .. ).

 

Ομως το ΦΕΜ τις επίβλεψης θα σου επιστραφεί ένα χρόνο άργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Χμ...επειδη ειναι η πρωτη αδεια που ασχολουμαι προσωπικα εγω με τα φορολογικα, αυτο που μου λες avgoust μου ακουγεται πολυ μπερδεμενο!

Μπορω δηλαδη να βγαλω την αδεια μεσα στο 2009 και να εχω πληρωσει μονο τις μελετες?

Και ολες τις επιβλεψεις να τις πληρωσω το 2010, αφου εχει βγει η αδεια?

Και πως θα διαχωρισω το τι ΦΕΜ πρεπει να πληρωσω τωρα για τις μελετες και τι μετα με τις επιβλεψεις?

Το ΤΣΜΕΔΕ το δικο μου και του ιδιοκτητη ποτε θα το πληρωσω?

Τις εισφορες στην εφορια?

Το ΙΚΑ?

Link to comment
Share on other sites

Ακου Ιρίνι, το θέμα διαχωρίζεται και σωστό είναι.

Την μελέτη θα την πληρωθείς τώρα και μάλιστα το 2009 - αλήθεια τι έγινε με αυτή την περίπτωση που κα΄ποτε καταθέταμε φάκελο πληρώνοντας μόνο προκαταβολή, συνήθως την ελάχιστη αμοιβή που απαιτούτεν μηχανικού - spam off και κάποιος ας μου απαντήσει το παραπάνω ερώτημα.

 

Ιρίνι αν έκοψες αμοιβές τώρα ήτοι εντυπα Εθνικής τραπέζης επιβάλεται ευλογα σύντομα να κόψεις και τα ΑΠΥ. Αν η άδεια δεν βγεί τώρα όμως και βγεί το 2010 τις υπόλοιπες αμοιβές, στατικά μηχανολογικά φορολογικά ιδιοκτήτη και εισφορές τα κόβεις μετά. Αν βγεί η άδεια βέβαια τώρα - που δεν σε συμφέρει να τις καθυστερείς τώρα θα κόψεις και τα υπόλοιπα.

 

Τις αμοιβές επίβλεψεις θα τις κόψεις μετά με την περάτωση του έργου και μάλιστα πριν τη ρευματοδότηση που εξυπηρετεί και τον πελάτη σου ο οποίος δεν θέλει να είναι όλες οι αμοιβές το 2009. Και αυτό είναι το σωστό.

Αν τώρα δεν σε εξασφαλίζει και δεν αισθάνεσαι άνετη, θα κόψεις τις αμοιβές επίβλεψεις σε 2 - 3 φάσεις ανάλογα την περάτωση του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.