Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσθετος οπλισμός


 

Recommended Posts

Τα προσθετα Φ16 που φαινονται στον ξυλοτυπο,ειναι οι γνωστες 'παπιες' και τοποθετουνται στη Δ31.2 και αντιστροφα στον προβολο Π3 η εχω καταλαβει κατι λαθος?

post-573-131887198472_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι είναι δισδιαγώνια της δοκού που έχει μεγάλη διατμητική δύναμη .. (ανώ οι πάπιες είναι καμπτικός οπλισμός)

δοκίμασε να κάνεις επίλυση χωρίς το υποστύλωμα Κ5 - δεν μου φαίνεται για μεγάλο το άνοιγμα που να δικαιολογεί και ενδιάμεσο υποστύλωμα ..

Στο λέω σαν πρώτη λύση για να μην μπλέξεις με αρθρώσεις..

 

Υ.Γ αν τελικά το κάνεις θα πρότεινα το ακραίο τοίχωμα (Κ4) να έχει ένα "δόντι" 25+40 = 65 cm για καλλίτερη αγκύρωση της δοκού ..Δ31

Link to comment
Share on other sites

Δισδιαγώνιος οπλισμός. Συνήθως προκείπτει σε δοκούς μικρού μήκους με αρκετά μεγάλο ύψος. Μπορεί να ξεπεραστεί το "πρόβλημα" με ταυτόχρονη μείωση ύψους της δοκού και αύξηση του πλάτους της. Οπως βλέπεις και στην Δ29.3 έχεις το ίδιο θέμα.

Παρατηρήσεις:

-Εχεις ενα θέμα στη Δ30.3 και στην 28.1

Link to comment
Share on other sites

Τα σίδερα στις δοκούς είναι πολλά και δε χωράνε.

Πχ 11Φ12 στη Δ28.1 στο άνοιγμα κάτω και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η δοκός Δ28.1 είναι περίπου 9μ και μόνο 25/50;

Βάλε ένα λοιπό κόμβο στο μέσο της δοκού και βρες από το 3DV τη βύθιση για G και Q. Άθροισε τα βέλη και έλεγξε με το επιτρεπόμενο l/500.

Ζήτησε για την εν λόγω δοκό έλεγχο σε ρηγμάτωση με την αναλυτική μέθοδο.

Θα σου συνιστούσα να αυξήσεις τα ύψη των δοκών στα 0,60μ, τα πλάτη τόσο όσο να χωρούν τα σίδερα σε μία στρώση και να βάλεις "δόντια" στα κατακόρυφα στοιχεία όπως σου πρότειναν οι συνάδελφοι για να αγκυρωθούν τα σίδερα των δοκών. Αγκυρώσεις με διάμετρο τυμπάνου D=20Φ δε γίνονται στην πράξη.

Το Κ5 θα το κρατούσα για λόγους υπερστατικότητας, είναι και περιμετρικό πλαίσιο, έστω και με το δισδιαγώνιο των δοκών. Αν γινόταν να μετακινηθεί αριστερά προς τον Τσίπρα ίσως να εξαφανίζονταν τα προβλήματα. :lol:

Στη Δ31 θα αύξανα οπωσδήποτε το πλάτος για να χωρούν τα σίδερα και για το λόγο που είπε ο acnt. Μην ξεχνάς ότι φέρει εκτός του φορτίου της εσωτερικής πλάκας και ένα μεγάλο φορτίο από τον εξώστη.

Link to comment
Share on other sites

Ασχετο με το θεμα, αλλα ειδα κατι το οποιο δεν το γνωριζω...τι σημαινει στους συνδετηρες Σ Φ10/12/20/10? διατομη Φ10 ανα 12 εκατοστα και οι άλλοι 2 αριθμοι?

Link to comment
Share on other sites

σημαίνει .. Φ10 διάμετρο συνδετήρα .. άκρη (πύκνωση) ανά 12 εκ .. μέση ανα 20 και πάλι άκρη ανα 10 ... αλλά συνήθως οι 2 πυκνώσεις στα άκρα είναι ίδιες

δηλαδή θα δεις Φ10/12/20/12 ..

 

Επι του θέματος πάντως ... ομολογώ πως το κτίριο έχει κακή μόρφωση ... ξανα βάλτα κάτω και δες που μπορεις να βάλεις υποστυλώματα και τοιχεία ..

η δοκός Δ28 πέρα της παρατηρήσεις του Χάρη "πατάει" και στη μέση του τοιχώματος όπου ο οπλισμός είναι αραιός ...

 

Επίσης ρύθμισε το FESPA να μην βάζει Φ12 στα δοκάρια (εγώ προσωπικά τα έχω καταργήσει)

Link to comment
Share on other sites

Η μελετη είναι παλιά και δεν νομίζω να την έκανε ο ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. Απόδειξη γι'αυτό είναι κάτω αριστερά ο οπλισμίς τοιχείου 25/200 8Φ18+6Φ16+4Φ14... Τρία διαφορετικά Φ σε μια κολώνα, κατι πο έκανε η έκδοση 3 του Φεσπα.

 

Απλά ελπίζω να μην έχεις την κατασκευή ΓΙΑΝΝΗΣ Γ....

Link to comment
Share on other sites

Η μελετη ειναι οντως παλια,απλα κοιταω καποια σημεια να τα επισημανω ωστε να κανω ολες τις διορθωσεις στο τελος...thanks anyway

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.