absolute1 Δημοσιεύτηκε November 12, 2009 at 05:39 μμ Δημοσιεύτηκε November 12, 2009 at 05:39 μμ Ποια η διαφορά κανονικών πυκνωτών από τους ηλεκτρολυτικούς; Τι αυξάνει τον όγκο του πυκνωτή; Η χωρητικότητα του ή η τάση που αντέχει; Τι είναι οι υπέρ-πυκνωτές; ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
electrical_salonika Δημοσιεύτηκε November 16, 2009 at 02:46 μμ Δημοσιεύτηκε November 16, 2009 at 02:46 μμ Ποια η διαφορά κανονικών πυκνωτών από τους ηλεκτρολυτικούς;Τι αυξάνει τον όγκο του πυκνωτή; Η χωρητικότητα του ή η τάση που αντέχει; Τι είναι οι υπέρ-πυκνωτές; οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες έχουν πολικότητα +- και η χωρητικότητα τους συνήθως ξεκινα απο 1μF και φτανει αρκετές χιλιάδες μf (συνήθως 22000μf η ακόμα και 33.000μf). χαρακτηρίζονται απο την χωρητικότητα και την τάση dc που αντέχουν. ο όγκος τους είναι συνάρτηση αυτών των 2 μεγεθών. ειναι λογικο γιατι οσο αυξανει η ταση εχουμε μεγαλύτερη αποσταση των οπλισμων αρα για να πετυχουμε την ιδια χωρητικοτητα με εναν μικροτερης τασης πυκνωτη αυξανουμε την απόσταση των οπλισμών αλλα για να διατηρηθει η χωρητικότητα αυξάνεται και το μεγεθος των οπλισμων. επισης μεγαλυτερη χωρητικοτητα απαιτει μεγαλυτερους οπλισμους. αυτοι οι πυκνωτες συνηθως χρησιμοποιούνται σε τροφοδοτικά για την εξομάλυνση της τασης καθως και σε ενισχυτες A.F (audio) μεταξυ των σταδιων ενισχυσης για dc αποζευξη,φιλτρα. υπαρχουν και πυκνωτες τανταλιου με πολικοτητα αλλα σε μικρες χωρητικοτητες (μερικες δεκαδες μf). εχουν σταθεροτερη τιμη χωρητικοτητας ως προς την αλλαγη της θερμοκρασιας. μετα εχουμε πυκνωτες απο μερικα pf ως 1μf που δεν εχουν πολικοτητα. υπαρχουν σε διαφορες κατηγοριες (κεραμικοι (τυπου φακης), ΜΚΤ , multilayer). και αυτοι χρησιμοποιουνται σε τροφοδοτικα για καταπνιξη υψηλων συχνοτητων, σε ενισχυτες Α.F για dc αποξευξη,φιλτρα, και σε ενισχυτες R.F (πομποι,linear) παλι για αποξευξη αλλα επιτρεπουν την ραδιοσυχνοτητα να περασει, και σε φιλτρα R.F. οι τιμες τους ειναι της μορφης 1, 1,2, 1,8, 2,2, 2,7, 4,7, 6,8, 8,2, 10, 12, 22, 27 κτλ ετσι θα βρεις πυκνωτη 4,7nf οπως και 4,7pf αλλα και 4,7μf αλλα δε θα βρεις 5μf. η μπορει να βρεις αλλα ειναι σπανιο. τελος υπαρχουν και μεταβλητοι πυκνωτες απο μερικα pf εως μερικες χιλιαδες pf. υπαρχουν μεταβλητοι αερρόφυλοι, πυκνώφυλλοι που ειναι κατασκευασμένοι με φυλλα αλουμινίου (κινητοί και ακίνητοι οπλισμοί) και κενού (οι οπλισμοί είναι σε κενό. τους αερροφυλους αλλα και τους κενού τους χρησιμοποιούμε σε πομπους. συχνα για να αντεχουν την ταση τους αερρόφυλους τους βαζουμε σε δοχείο με λάδι.
absolute1 Δημοσιεύτηκε November 17, 2009 at 11:11 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 17, 2009 at 11:11 πμ Ευχαριστώ φίλε μου.Αυτό με τον όγκο με ενδιέφερε περισσότερο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα