Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Smart home


asxetos

Recommended Posts

Εγώ είμαι ιδιώτης που μπήκε στην περιπέτεια που λέγεται χτίσιμο σπιτιού και λόγω άριστης σχέσης με την τεχνολογία με ενδιαφέρει μια υλοποίηση smart home. Έχω κάνει αρκετή έρευνα αγοράς αλλά έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Έχω δεί λύσεις proprietary αλλά με φοβίζει το γεγονός ότι θα "παντρευτώ" μια εταιρεία. Ισχύει κάτι τέτοιο? Έχετε περιπτώσεις που κάποιος πελάτης σας έβαλε ένα σύστημα Proprietary και στο μέλλον αντιμετώπισε προβλήματα τα οποία ήταν αναγκασμένος να επιλύει μόνο με υλικά της εταιρείας την οποία είχε εγκαταστήσει? Αυτοί που τα πουλάνε με διαβεβαιώνουν ότι είναι απροβλημάτιστα αλλά δεν θεωρώ και τόσο "αθώες" τις τοποθετήσεις τους.

Από την άλλη πλευρά κατηγορούν τις υλοποιήσεις τύπου ΚΝΧ διότι λένε ότι δεν προσφέρουν λειτουργικότητα και αξιοπιστία στην οποία έχουν φτάσει τα συστήματα proprietary.

Τελικά που είναι η πραγματικότητα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.