Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέλετε να είναι μόνιμο το θέμα "Οπλισμένο Σκυρόδεμα και αντισεισμικές πατέντες"


Γιαννης-ιος

θέλετε να είναι μόνιμο θέμα ο υδραυλικός εκλυστήρας  

39 μέλη ψήφισαν

  1. 1. θέλετε να είναι μόνιμο θέμα ο υδραυλικός εκλυστήρας



Recommended Posts

Και πως θα ενημερωθείτε?.....Αν τελικά είναι αξιόλογη ή όχι η ευρεσιτεχνία. Να σας την στύλο κονσέρβα από το εξωτερικό...? pictures and new geometry at: http://www.antiseismic-systems.com/3DFigure1_Maya2009.mb

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κ. Γιάννη θα ενημερωθούμε όπως έχουμε ενημερωθεί έως τώρα. Θα μας γράψετε τις εξελίξεις! Κι εγώ είμαι υπέρ του να μην γίνει υπόμνημα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά ήταν το μόνο αξιόλογο βήμα να εκφράσω τις απόψεις μου, με αντιπαράθεση κριτικής. Άμα κλήση το θέμα βοηθάτε στο θάψιμο της ευρεσιτεχνίας. Για αυτό είχα γράψει τα παρακάτω Αρχικά καταχωρημένο από Γιαννης-ιος

Mε αυτές τις συνθήκες είμαι ο μόνος που μπορώ να πω, ένας σεισμός θα με σώσει. Οι εφημερίδες δεν γράφουν για μένα, γιατί δεν είμαι επώνυμος. Οι επώνυμοι κρύβονται όταν τους ζητώ βοήθεια, ή λένε αερολογίες που δεν στέκουν στην λογική, όπως δεν ξέρω τίποτα από στατική, και να μην ασχολούμαι με αυτά. Ας μου καταθέσουν αυτοί μία καλύτερη πρόταση, για να δικαιολογήσουν τα κονδύλια που παίρνουν για αυτό το σκοπό. Εγώ αμφισβητώ δημόσια τον Ε.Α.Κ σαν ξεπερασμένο,και είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τις απόψεις μου. Αν τα ΜΜΕ θέλουν να βοηθήσουν την έρευνα, ας μου φέρουν δημόσια έναν επιφανή αρμόδιο επιστήμονα σε διάλογο μαζί μου. Τώρα τους αμφισβητώ εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν και άλλης ειδικότητας υποστηρίζω να υπάρχει το συγκεκριμένο θέμα στο υποφόρουμ για το σκυρόδεμα (ωστέ να ενημερώνετε όποιος θέλει , ΑΝ όμως υπάρχουν "νέα") ,όχι όμως να γίνει υπόμνημα

 

edit : Συνάδελφε rigid όχι δεν έχω αντιληφθεί περι τίνος πρόκειται και πιθανώς και να μην μπορώ λόγω ειδικότητας ή να χρειάζεται χρόνος που δεν μπορώ να διαθέσω,ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Να ενημερώνεται πάνω σε τι πράγμα ο κόσμος και πρέπει να είναι το γούστο του Γιάννη στο σκυρόδεμα?

 

Έχεις αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται? Σίγουρα όχι.

 

Εδώ οι πολιτικοί μηχανικοί δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος της αντι-επιστημονικότητας της πρότασης από αυτά που διαβάζω.

 

Παρολ' αυτά ο Γιάννης είναι κομμάτι του Φόρουμ και δικαιωματικά έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας κυρίως για τις φοβερές προσομοιώσεις του.

 

Το θέμα του κάποια στιγμή, όταν το αποφασίσει η διαχείριση, προς σεβασμό καταρχήν στην κοινή επιστημονική λογική που κατ' ελάχιστο όλοι την έχουμε, πρέπει να φύγει από το σκυρόδεμα και να μεταφερθεί εδώ, στο χώρο της κουβέντας.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννης-Ιος , μέσα από αυτό το forum βρήκατε ένα βήμα για να παρουσιάσετε την μέθοδό σας.

 

Πλέον , μετά από αρκετό καιρό και ανταλλαγές απόψεων , η συζήτηση έχει εκφυλιστεί σε ανακύκλωση των ιδίων απόψεων.

 

Αν θέλετε να κάνετε ευρύτερα γνωστή τη μέθοδό σας και τις απόψεις σας επί του αντισεισμικού σχεδιασμού κατασκευών στον χώρο των μηχανικών , θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ίδιες μεθόδους που επί σειρά ετών ακολουθούν όλοι οι μηχανικοί ανά τον κόσμο για την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών.

 

Υπάρχουν έντυπα του κλάδου , (ενδεικτικά : έντυπο ΤΕΕ , έντυπο ΣΠΜΕ ), ημερίδες και συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος στα οποία μπορείτε να υποβάλλετε μια ολοκληρωμένη μελέτη-πρόταση ή μια επιστημονική ανακοίνωση όπου και θα τύχετε επώνυμης κριτικής και αξιολόγησης.

 

Ενημερώσεις του τύπου "επικοινώνησα με τον τάδε και μου απάντησε αρνητικά" δεν προσφέρουν κάτι στα μέλη του forum και στην κοινότητα των μηχανικών , ούτε και στην ουσία της συζήτησης , αντιθέτως την μετατρέπουν σε ένα είδος προσωπικού ημερολογίου το οποίο δεν είναι μέσα στις προθέσεις αυτού του forum .

 

Επίσης δεν είναι σε καμμία περίπτωση σκοπός του forum η συστηματική προβολή της άποψης ή της ευρεσιτεχνία κάποιου μέλους .

 

Εαν υπάρξει στο μέλλον μια σημαντική εξέλιξη ως προς την τεκμηρίωση της μεθόδου σας , αρκεί να την γράψετε και το θέμα θα επανέλθει "στον αφρό" , όπως συμβαίνει με κάθε νέα δημοσίευση στο forum.

 

Τέλος σας υπενθυμίζω ότι το michanikos.gr είναι forum και όχι blog.

 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει μόνιμο το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλά να μην είναι μόνιμο θέμα το καταλαβαίνω. Αλλά να μου κλίνεται και το θέμα, αυτό δεν το περίμενα. Σας απάντησα στα πάντα, δεν μου απαντήσατε σε τίποτα. Δεν παίζω με τις λέξεις για αυτό και θα σας πω και την δική μου γνώμη. Για αφελείς δεν σας έχω. Αλλά πολλές ήταν οι φορές που μου δώσατε την αίσθηση ότι κάνω μάθημα σε δημοτικό. Δεν αμφισβητώ την επιστημονική σας ιδιότητα, αλλά πολύ νωρίς κατάλαβα, ότι καταλάβατε τι γίνετε, και προσπαθήσατε να με κάνετε μικρό, γιατί εσθανόσαστε λίγοι. Πρώτη φορά κλίνουν ένα θέμα με 19000 επισκέψεις Αυτό λέει πολλά για μένα. Και να ξέρετε και κάτι άλλο. Οι επώνυμοι που καλούσα και δεν βγαίναν είναι εδώ μέσα. Και τα άλλα φόρουμ πολλά. Το νέο μου φόρουμ το michanikos με μπλε gr του Χάρη.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη, αντί να μας αποκαλείς "λίγους" θα έπρεπε να μας πεις ένα "ευχαριστώ" που φιλοξενήσαμε την ιδέα σου.

Για τους λόγους που κλείδωσα το θέμα με καλύπτει απόλυτα το κείμενο του avgoust.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με καλύπτει η απάντηση του φίλου Aggelosss1978

Παλιό μέλος

 

Ημ. Εγγραφής: Mar 2008

Επάγγελμα: Πολιτικός Μηχανικός

Μηνύματα: 247

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από Γιαννης-ιος

Mε αυτές τις συνθήκες είμαι ο μόνος που μπορώ να πω, ένας σεισμός θα με σώσει. Οι εφημερίδες δεν γράφουν για μένα, γιατί δεν είμαι επώνυμος. Οι επώνυμοι κρύβονται όταν τους ζητώ βοήθεια, ή λένε αερολογίες που δεν στέκουν στην λογική, όπως δεν ξέρω τίποτα από στατική, και να μην ασχολούμαι με αυτά. Ας μου καταθέσουν αυτοί μία καλύτερη πρόταση, για να δικαιολογήσουν τα κονδύλια που παίρνουν για αυτό το σκοπό. Εγώ αμφισβητώ δημόσια τον Ε.Α.Κ σαν ξεπερασμένο,και είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τις απόψεις μου. Αν τα ΜΜΕ θέλουν να βοηθήσουν την έρευνα, ας μου φέρουν δημόσια έναν επιφανή αρμόδιο επιστήμονα σε διάλογο μαζί μου. Τώρα τους αμφισβητώ εγώ. ______________

 

Όλα θα πάρουν το δρόμο τους όταν ωριμάσουν.Καλά κάνεις και λές την άποψη σου γιατί κάθε άποψη βοηθάει.Όμως ένας σεισμός μόνο πόνο θα φέρει σε εμάς και τους γύρω μας.Μηχανικοί δεν είναι αυτοί που φαίνονται σε ένα σεισμό, αλλά εκείνοι που δε κλείνουν τα μάτια τους σε ότι τους προβληματίζει. Γιάννης -ιος Αν ένα φόρουμ Μηχανικών δεν έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την ανάδειξη μιας διεθνούς αντισεισμικής ευρεσιτεχνίας, τότε για πέστε μου πιο είναι το κύριο θέμα του φόρουμ? Οι VIP? Που κρύβονται? Το πιο απαράδεκτο είναι ότι κλειδώσατε το θέμα πριν κλήση η δημοσκόπηση.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ λυπάμαι αλλά τα τελευταία λεγόμενά σου είναι για τριπλή κόκκινη κάρτα. Να στο πω πιο απλά; Ποιο οικονομικό μου είναι να παρεμβάλλω ελατήρια σε όλες μου τις κολώνες και να απομονώσω το κτήριο από την θεμελίωση, ακριβώς όπως κάνουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι στους ουρανοξύστες, παρά να μπλέξω με αγκύρια στο έδαφος, τσιμεντενέματα για την πάκτωσή τους σε βράχο, αναγκαστική τοποθέτηση του κλιμακοστασίου στο κέντρο (και ό,τι αυτό συνεπάγεται) και οτιδήποτε άλλο προτείνεται. Αυτό που προσπαθούμε να σου πούμε τον τελευταίο καιρό είναι ότι:

1) Είμαστε αναρμόδιοι όσον αφορά την αναγνώριση της ευρεσιτεχνίας σου.

2) Ως μη έχοντες δικά μας εργαστήρια είμαστε αναρμόδιοι στο να αποφανθούμε αν δουλεύει ή όχι.

3) Το σημαντικότερο είναι ότι ακόμα και αν λειτουργεί είναι οικονομικά ασύμφορη γιατί όλοι μας ξέρουμε πόσο κοστίζουν πραγματικά οι αγκυρώσεις, οι τανύσεις και τα ελατήρια.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.