Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Στατική αντοχή


ezdesign

Recommended Posts

Γειά σας,

Είμαι ιδιώτης και έχω ένα διώροφο σπίτι (με εξωτερική σκάλα η είσοδος στον επάνω όροφο). Το μισό ισόγειο είναι χτισμένο το 1953, μοιραζόμαστε με τα από Βορρά και Νότο διπλανά σπίτια πέτρινο τοίχο 60 εκατ., ο δε Ανατολικός τοίχος είναι και αυτός πέτρινος 50 εκατ. και ο Δυτικός μπατική τοιχοποιϊα 30 εκατ. Η πλάκα - όπως αναφέρεται στην μελέτη του μηχανικού είναι Zollnet d=14 cm.

Το άλλο μισό του ισογείου, καθώς και ο πρώτος όροφος είναι οικοδομή του 1958, με πέδιλα, κολώνες και δοκάρια και πλάκα 16 cm.

Θέλω να τα ενώσω εσωτερικά με σκάλα και έχω τις εξής απορίες :

1) Ο επάνω όροφος έχει μωσαϊκά - θα μπορούσε να αντέξει και το βάρος παρκέ και πλακιδίων;

2) Θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη στατικότητα με το άνοιγμα γιά την σκάλα; (σημειωτέον ότι μηχανικός μου συνέστησε να την ανοίξω στο χτισμένο το '58 τμήμα του ισογείου).

3) Στην περίπτωση που σκεφτόμουν το γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο (πάλι διώροφο), υπάρχει τρόπος να μη χάσω τα 60 εκατ. από τις πέτρινες μεσοτοιχίες; - το συνολικό πλάτος της πρόσοψης είναι 9,20 μ. και το βάθος του σπιτιού στο οικόπεδο 9 μ.

Σημειώστε επίσης ότι το σπίτι σε όλους τους σεισμούς συμπεριφέρθηκε άψογα, χωρίς την παραμικρή ρωγμή.

Θα εκτιμήσω τις όποιες συμβουλές σας,

Ευχαριστώ,

ΕΖ

Link to comment
Share on other sites

Όπως φυσικά θα πρέπει να καταλάβετε και από μόνος σας, τα ερωτήματά σας δεν είναι τόσο απλό να απαντηθούν από κάποιον μέσω διαδικτύου και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει τα συνολικά δεδομένα του προβλήματος!

Θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο κατά τη γνώμη μου!

Πιστέψτε με τέτοιες συμβουλές δεν είναι τόσο εύκολο να δοθούν!

Επειδή λοιπόν οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι υπεύθυνες, μιας και τα στατικά ζητήματα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, για τη δική σας ασφάλεια πάνω απ΄όλα απευθυνθείτε σε κάποιο συνάδελφο Μηχανικό ο οποίος θα εξετάσει από κοντά όλα τα δεδομένα και θα σας λύσει κάθε απορία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.