Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση - Ανταλλαγή Τμημάτων Εντός Σχεδίου


Recommended Posts

Ένας συνοικισμος διανμης (υποθέτω από το Υ. Γ.) θεωρείται ένα εγκεκριμενο Ρ. Σ. Και πολεοδομικα είναι, όλη αυτή η περιοχή, εντός σχεδίου. Ότι είναι πέρα από τα όρια αυτής της περιοχής είναι εκτός σχεδίου και πολεοδομικα, τα γήπεδα η τμήματα των, θεωρούνται εκτός σχεδίου. 

Συνηθως, τις περισσότερες φορές, οι συνοικισμοι του Υ. Γ. περιχαρακωνονται από δρόμους και τα οικόπεδα δεν είναι σε επαφή (δεν εφάπτονται) με τα "γήπεδα".

Edited by nbr
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνήθως περιμετρικά των διανομών της τοπογραφικής υπηρεσίας του τέως Υπουργείου Γεωργίας έχουν γίνει απο το 1985 και μετα επεκτάσεις. Τα γεωτεμάχια μεταξύ ορίων διανομών και ορίων οικισμού θεωρούνται οικόπεδα (εντός οριοθέτησης)

Οι διανομές των συνοικισμών (συνήθως σε κλίμακα 1/1000) ακολούθησαν τις διανομές αγροκτημάτων (συνήθως σε κίμακα 1/5000). Πράδειγμα διανομή αγροκτήματος 1929 διανομή συνοικισμού 1962. Σπανια τα όρια ταυτίζονται. Οι λόγοι προφανείς (ακρίβεια αποτύπωσης, συντεταγμένες οροσήμων, τριγωνισμοί). Για να διοθωθούν τα προβλήματα η τοπογραφική εργασία έκανε τις λεγόμενες μικροεργασίες που περιελάμβαναν προσκυρώσεις, αύξηση πλάτους περιμετρικών δρόμων, ρυμοτομήσεις και ανταλλαγές. Αυτά έχουν πλέον εκλείψει.

στο ερώτημα του συναδέλφου η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή. Οταν κάνουμε λόγο για ανταλλαγή τα αντικείμενα πρέπει να είναι και ίσης αξίας. Το τμήμα του οικοπεδου που θα δοθεί στο εκτός.....γιατί θα δοθεί ???? Τι θα ωφεληθεί το εκτός ??

Edited by ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Πολυ σωστα,

  Υπαρχει και αυτη η ρυθμιση:

νομος 4258,  αρθρο 22

7. Οικόπεδα ευρισκόμενα εντός οικοδομικών τετραγώνων σχηματισθέντων σε ρυμοτομικά σχέδια οριστικών διανομών του Υπουργείου Γεωργίας που εγκρίθηκαν πριν από το έτος 1975, θεωρούνται από το χρόνο έγκρισης των εν λόγω ρυμοτομικών σχεδίων ως οικόπεδα εντός σχεδίου, ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνονται ή όχι τα ίδια στον πίνακα διανομής. Τα οικόπεδα αυτά συμμετέχουν στον πολεοδομικό σχεδιασμό και δομούνται με τους ίδιους όρους και υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες συμμετέχουν και δομούνται και τα οικόπεδα του πίνακα διανομής. Στην περίπτωση αυτή ως προς την έννοια του οικοδομικού τετραγώνου ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 48, 49, 53 και 76 του άρθρου 2 και της παρ. 1α του άρθρου 8 του N. 4067/2012 (Ν.Ο.Κ). Γήπεδα ευρισκόμενα έναντι των οικοδομικών τετραγώνων του προηγούμενου εδαφίου δομούνται σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. 

Είναι εντελώς άλλη υπόθεση αν το "γήπεδο" που εξετάζει ο συν.  είναι σε περιοχή επέκτασης του οικισμού. 

Νομίζω πως και ο Θεοχάρης αλλά και ο Δημήτρης δίνουν την απάντηση. 

Άλλωστε ο νοκ του 2012, όπως τον παραθέτει ο Δημήτρης, έδινε καθαρά την απάντηση. 

Αλλο πράγμα το εντός και άλλο το εκτός έλεγε ένας φίλος από το παρελθόν. 

 

Ωραία η δροσουλα σήμερα. 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πράγματι η διανομή του συνοικισμού με την διανομή του αγροκτήματος έχει αλληλοκάλυψη. Τα ορόσημα του συνοικισμού που έγινε μεταγενέστερα μπαίνουν στο αγρόκτημα. Το γήπεδο που συνορεύει με το οικόπεδο δεν βρίσκεται εντός της επέκτασης του οικισμού. Η ερώτηση γίνεται διότι τα υφιστάμενα όρια που έχουν υλοποιηθεί δεν συνάδουν με τα όρια της διανομής. Είχε γίνει ανταλλαγή στα λόγια τμήματος του οικοπέδου με τμήμα του γεωτεμαχίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.