erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Άρα το ζητούμενο είναι η αγορά να μην έχει γίνει με ένα συμβόλαιο. Δηλαδή αν αγοραστούν με διαφορετικά συμβόλαια δεν απαιτεί συνένωση? Επίσης και το παραπάνω μιλάει για άρτια οικόπεδα. Δεν λέει όμως τι συμβαίνει σε μη άρτια αλλά οικοδομήσιμα όπως το ερώτημα.
acnt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Άρα το ζητούμενο είναι η αγορά να μην έχει γίνει με ένα συμβόλαιο.Σωστά! (ΔΕΝ ξέρω αν υπάρχει κάτι νεότερο το οποίο να ακυρώνει ατή την απόφαση!)Δηλαδή αν αγοραστούν με διαφορετικά συμβόλαια δεν απαιτεί συνένωση?Σωστά, όταν μιλάμε για άρτια οικόπεδα.Δεν λέει όμως τι συμβαίνει σε μη άρτια αλλά οικοδομήσιμα όπως το ερώτημα. Έχεις απόλυτο δίκιο!!! Κάποιος θα το "πιάσει" αυτό και σε καμιά 20ετία θα υπάρξει άλλη απόφαση...Πάντως αναφέρει ρητά την μία και μόνη περίπτωση στην οποία διατηρείται η αυτοτέλεια. Άρα με την εις άτοπον απαγωγή...
erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δύο διαφωνίες. 1. Πάντως αναφέρει ρητά την μία και μόνη περίπτωση Την μία ναι, την μόνη γιατί? 2. 2. Αγορά Χ αρτίων με ΕΝΑ συμβόλαιο:- Θεωρούνται πλέον ένα ακίνητο, - Θα δομηθούν ως ένα - Θα πωληθούν μεταβιβαστούν ως ένα. Μπορεί να δομηθούν ως ένα, αλλά μπορούν εκ των υστέρων να μεταβιβασθούν ως παραπάνω από ένα αν μπορεί να γίνει η κατάτμηση.
acnt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 1. Mα καθορίζει πως αναφέρεται σε άρτια μόνο ... Να το διατυπώσω αλλιώς: η απόφαση αυτή καλύπτει μία και μόνη περίπτωση κατά την οποία όμορα του ιδίου, διατηρούν την αυτοτέλεια τους κτλ κτλ. 2. Ναι! Αλλά σκέψου οτι η κατάτμηση αυτή θα δώσει νέα ιδιοκτησία με χρόνο (ημ/νια) δημιουργίας τον χρόνο κατάτμησης! Φαντάσου να έχεις 4 κατά παρέκκλιση όμορα του ιδίου, με διαφορετικά συμβόλαια, τα οποία ανά 2 κάνουν ένα κατά κανόνα... Ο ιδιοκτήτης τους διανοείσαι τί χάσιμο θα είχε αν δεν ίσχυε αυτή η απόφαση;;;
erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 1. Το ίδιο πράγμα λες, οπότε συνεχίζω να διαφωνώ 2. Μα εγώ δεν λέω αυτό. Αν θέλει να οικοδομήσει μπορεί να τα δείξει σαν ενιαίο οικόπεδο και μελλοντικά μπορεί να μεταβιβάσει τμήμα τους, κάνοντας όμως συμβόλαιο κατάτμησης (εφόσον μπορεί να γίνει κατάτμηση), διότι με την οικοδομική άδεια οικοδομής επήλθε συνένωση. Δηλαδή για την μελλοντική μεταβίβαση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα συμβόλαια αγοράς μόνο.
acnt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Φίλτατε, 1. Συμφωνούμε οτι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά-αναφέρεται ΜΟΝΟ σε άρτια; Λέει: "σε περίπτωση κτήσεως συνεχόμενων άρτιων οικοπέδων από τον αυτόν κύριο". Άρα εξετάζει μόνο τα άρτια δίχως να αγγίζει τα μη-άρτια άλλα οικοδομήσιμα. Δυστυχώς... 2. Ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε... Όχι μόνο θεωρώ πως μπορεί κάποιος να κάνει αυτό που λες, αλλά μπορεί ίσως με ένα συμβόλαιο να αγοράσει τα εν λόγω οικόπεδα και να τα κατατμήσει κατά τον Νόμο και βούληση! Αλλά για να ενδυναμώσω το ορθόν της απόφασης, ξαναλέω: Σκέψου να αγοράσεις 4 όμορα οικόπεδα άρτια κατά παρέκκλιση χωρίς να ισχύει η απόφαση αυτή... Χάνεις κι εσύ και το κράτος από την φορολογία κατά τις μεταβιβάσεις...
parist43 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 εγώ που έχω ένα αρτιο κατα παρεκλιση με πρόσωπο σε δημοτική οδό εντός σχεδίου και πίσω του ενα αρτιο τυφλό -συνεχόμενο με το πρώτο-αγορασμένα με ενα συμβόλαιο, στο οποιο έχει εκδοθεί οικ άδεια σαν ενιαίο,καί στο κτηματολόγιο το έχουν δώσει σε 3 διαφορετικούς ιδιοκτήτες(3 ΚΑΕΚ)-άσχετοι οι δύο-πραγματικός ο τρίτος, μπορώ να το διορθώσω με ένα ΚΑΕΚ -η υποχρεούμαι να το διορθωσω σε 2 ΚΑΕΚ?
θανος_ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2009 ευχαριστώ τους συναδέλφους για το ενδιαφέρον. ομολογώ ότι στα περισσότερα με βοηθήσατε ,παραμένει όμως το ερώτημα: Μη άρτια οικόπεδα αγορασμένα με διαφορετικά συμβόλαια από τον ίδιο ιδιοκτήτη πρέπει υποχρεωτικά να ενωθούν; η Εγκ. 71775/91 αναφέρεται σαφώς στη περίπτωση αρτίων οικοπέδων, και κατ εμέ κυριολεκτικά δεν εννοεί κάτι για τα μη άρτια, εκτός αν στους νομικούς έχει καθιερωθεί και ο εξ απαγωγής τρόπος ερμηνείας των νόμων που αναφέρθηκε πιο πάνω.
agios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2009 μπορώ να το διορθώσω με ένα ΚΑΕΚ -η υποχρεούμαι να το διορθωσω σε 2 ΚΑΕΚ? Πρέπει να το διορθώσεις σε ένα ακίνητο. Το γεγονός ότι έχει εκδοθεί άδεια στο ολόκληρο θα σε βοηθήσει (σε περίπτωση που ο υποθηκοφύλακας είναι περίεργος).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα