BAS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Μπορώ να σου φέρω πολλά παραδείγματα υψηλότατα αμειβόμενων ΔΥ , που παραμένουν διεφθαρμένοι . Απλά ακριβαίνει η μίζα . Επίσης όταν τι κράτος νομιμοποιεί συνέχεια αυθαιρεσίες , γιατί να μην συνεχίζουν να γίνονται . Οσο γιά τους ανεπαρκείς κατασκευαστές , από ποιό μητρώο να διαγραφούν , από το ανύπαρκτο ?
tpanag Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Όταν αγόραζαν την κατοικία αποβλέποντας στην παράνομη αξιοποίηση Η/Χ, υπογείου και σοφίτας γνώριζαν το ρίσκο της απόφασής τους. Η πλειοψηφία είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της την σκέψη πως ίσως έρθει κάποια στιγμή η ώρα που θα αναγκαστούν να επαναφέρουν τους χώρους αυτούς στην νόμιμη μορφή. Αυτή η ώρα πλησιάζει! Δεν ήρθε και η καταστροφή, απλώς θα περιοριστούν σε λιγότερα τετραγωνικά. Είναι εξωπραγματικά αυτά που περιγράφεις σαν σχέδιο. Απλά δε γίνονται. Θα ξεσπάσει λαϊκή επανάσταση τη μέρα που θα τολμήσει ο όποιος "υπεύθυνος" να το παρουσιάσει έστω και σαν πρόταση. Οι Η/Χ κλείνονται επί 26 χρόνια με την απροκάλυπτη και απαράδεκτη ανοχή της πολιτείας (είναι αδιανόητο το επίσημο κράτος να απαιτεί την ιδιωτική πρωτοβουλία ...μέσω της ρουφιανιάς για να κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει μέσω ελεγκτικών μηχανισμών και προληπτικά στην τελική για να μην ξεχνιόμαστε, κακούργηματα παραγράφονται με την έλευση 20ετίας). Η νομιμοποίηση-τακτοποίηση (πείτε τη όπως θέλετε) με συμβολικό μάλιστα τίμημα, αποτελεί μονόδρομο πλέον και αυτό είναι δεδομένο ότι θα συμβεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το 80% των ακινήτων στα αστικά κέντρα, έχουν κλεισμένους Η/Χ. Αν πεις ότι εξαναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους σε επαναφορά στη νόμιμη κατάσταση, τα μισά από αυτά καθίστανται αυτομάτως μη κατοικήσιμα (άπειρα 3άρια ή και 2άρια που θα μετατραπούν σε γκαρσονιέρες με ...μεγάλα μπαλκόνια). Ό,τι έγινε, έγινε μέχρι τώρα. Ας το πάρουμε απόφαση, ας αφήσουμε τις κορόνες περί νομιμότητας και ας βρούμε τη βέλτιστη λύση για να πάψουν να υφίστανται τέτοια φαινόμενα, από εδώ και πέρα. @BAS Συμφωνώ απολύτως. Ποτέ δεν πρόκειται να παταχθεί η διαφθορά, όσο και να αυξηθούν οι αμοιβές των "διεφθαρμένων". Η μόνη λύση είναι ελεγκτικοί μηχανισμοί και εξοντωτικές ποινές για τους δωροδοκούμενους αλλά και τους δωροδοκούντες. Δυστυχώς δεν έφαρμόζεται τίποτα από τα δυο... Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
alf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Λέω εγώ τώρα. Αν τακτοποιηθούν οι μέχρι τώρα ΗΧ (ότι έγινε ,έγινε) με το σκεπτικό του Σουφλιά και στο μέλλον θεσμοθετηθεί ένα πρόστιμο ανέγερσης για τον ΗΧ ανάλογο της τακτοποίησης και ένα διατήρησης, από την ημερομηνία που θα ανακαληφθεί, 100πλάσιο της ανέγερσης για κάθε χρόνο μετά το πρωτο δίμηνο από την πρώτη αυτοψία τότε δεν θα λυθεί το θέμα? Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης θα επαναφέρει εντός διμήνου τον ΗΧ για να γλιτώσει 300000 ευρώ πρόστιμο. Και εάν τον ξανακλείσει να μην υπάρχει το δίμηνο και να πέφτει αμέσως το πρόστιμο.
BAS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2009 Αντί γιά όλα αυτά να κάνουν ότι κάνουν με το αέριο και τους ανελκυστήρες . Ιδιωτικές εταιρείες παραλαβής των κτιρίων . Και δουλειά γιά τους μηχανικούς και τέλος η πίεση γιά αυθαιρεσίες από τους εργοδότες .
avgoust Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Ρε συνάδελφοι και αυτοψίες να γίνουν στην ρευματοδότηση και ιδιωτικές εταιρείες παραλαβής να συσταθούν και ΜΗΚΙΕ να γίνει δεν γίνεται τίποτα. Ο ημ/θριος θα κλειστεί μετά την παραλαβή. Απλό είναι.
Brasco Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Αφού ούτε και εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μία λύση για τους Η/Χ ας το δούμε διαφορετικά το ζήτημα, από άλλη σκοπιά. Γιατί είναι κάκο και βλαβερό το κλείσιμο των Η/Χ: 1. Το κλείσιμο των Η/Χ από ενεργειακής άποψης είναι κακό - κάκιστο - μόνο το καλοκαίρι. Το χειμώνα το κλείσιμο με τζάμι ενός Η/Χ ο οποίος - ιδανικά - έχει νότιο προσανατολισμό έχει μόνο ενεργειακά ωφέλη να προσδώσει. Βέβαια κατ' επέκταση κάποιος θα μπορούσε να πει να κλείνουμε τον χειμώνα με τζάμια (με γυάλινες φαρδιές περσίδες μάλλον) και όλα τα μπαλκόνια προκειμένου να εκμεταλευόμαστε την τεράστια θερμότητα του ηλίου που θα εγκλωβίζεται το πρωί και να περιορίζονται το βράδυ οι απώλειες. Τρομέρη εξοικονόμιση ενέργειας από θέρμανση! Η πολιτεία μάλλον θα επέβαλε και ίσως θα επιδοτούσε κιόλας μία τέτοια κίνηση αν δεν φοβόταν την αλλαγή χρήσης των εξωστών! 2. Το κλείσιμο των Η/Χ τους μετατρέπει σε χώρους διαμονής επιβαρύνοντας έτσι τον αστικό ιστό αυξάνοντας το πλυθησμιακό φορτίο. Αυτό δεν είναι απόλυτο. Σε μία συνήθη πολυκατοικία το εμβαδόν των Η/Χ δεν ξεπερνάει το συνολικό εμβαδόν των κοινόχρηστων χώρων που αφαιρούν τ.μ. από τον Σ.Δ. Παράλληλα ο κλειστός Η/Χ έχει κυρίως επικουρική θέση στην λειτουργία ενός διαμερίσματος. Δεν είναι και τόσο ευχάριστο να κοιμάται κάποιος σε δωμάτιο με τόσο μεγάλες θερμικές απώλειες. Άρα μήπως να αφήσουμε τους Η/Χ στην θέση τους... Ή περίπου στην θέση τους. Θα πρέπει να γίνει μία αναθεώρηση του ΓΟΚ όπου θα είναι απαραίτητοι Η/Χ σε μία κατοικία καθαρά για ενεργειακούς και οικονομικούς λόγους. Θα έχουν κατάλληλο προσανατολισμό, θέση και διαστάσεις στην κάτοψη και κινητές εξωτερικές περσίδες για το καλοκαίρι και εσωτερικό τζάμι για τον χειμώνα! Κατά την έκδοση της οικ. αδείας το κάθε κτίριο ή κατοικία θα βαθμονομείται και θα κατατάσεται σε μία ενεργειακή κλάση όπως οι ηλεκτρ. συσκευές. Από την κλάση αυτή θα εξαρτάται και η τιμή της κιλοβατώρας (διαφορετική για κάθε κατοικία). Βέβαια για να γίνονται και στην κατασκευή σωστά όλα αυτά χρειάζεται ένα ΜΗΚΙΕ όπου τα μέλη του θα ελέγχονται συνεχώς μέσα από τα έργα τους. Το σημαντικό πρόβλημα είναι οι αλλαγές χρήσεις σε υπόγεια και οι παράνομες σοφίτες. Και η μείωση του ύψους της οροφής του υπογείου δεν είναι η ορθότερη λύση. Μικρά οικόπεδα δεν μπορούν να κατεβάσουν αυτοκίνητα στο υπόγειο. Εκεί πρέπει να γίνει κάποια εξαίρεση ή να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.
avgoust Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Το σημαντικό πρόβλημα είναι οι αλλαγές χρήσεις σε υπόγεια Ολες ?? Πες ότι εγώ με την γυναίκα μου και τα 2 μου παιδιά μένω σε μια μονοκατοικία με υπόγειο. Κάποια στιγμή σέ ένα τμήμα του υπογείου φτιάχνω το περιβόητο play-room. γιατί θέλω να παίζω ντραμς και να καπνίζω χωρίς να ενοχλώ τους άλλους. 4 άτομα μέναμε και πριν 4 και τώρα. Να μου εξηγήσετε παρακαλώ με ποιον τρόπο επιβαρύνω το φυσικό , δομημένο , οτιδήποτε περιβάλλον.
tpanag Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Κάποια στιγμή σέ ένα τμήμα του υπογείου φτιάχνω το περιβόητο play-room. γιατί θέλω να παίζω ντραμς και να καπνίζω χωρίς να ενοχλώ τους άλλους. Ακριβώς για αυτό λέμε ότι μπάζει από παντού αυτή η ιστορία με το τι θεωρείται κατοικία εντός του εγκεκριμένου όγκου μιας οικοδομής και καιρός είναι να αναθεωρηθεί και ο ΓΟΚ προσεγγίζοντας επιτέλους την πραγματικότητα. Καλά άσε τους Η/Χ εκτός. Η παρανομία σε αυτούς έγκειται στο ότι έκλεισε ένας τοίχος που θα έπρεπε να είναι ανοιχτός. Ποιό είναι το κριτήριο για να θεωρηθεί όμως (παράνομη) κατοικία, ένα υπόγειο; Το σώμα του καλοριφέρ; Θέλω να έχω θέρμανση όταν μαστορεύω ή ασχολούμαι με το χόμπι μου στο υπόγειο! Θέλω να "σπάει" η υγρασία γιατί αποθηκεύω υλικά που αλλοιώνονται. Για τον ίδιο λόγο βάζω και a/c. Δεν κάνει μήπως να μαστορεύω στο υπόγειο; Γιατί θα πρέπει να ρωτήσω την πολεοδομία για αυτό και γιατί με αναγκάζουν μόνο να αποθηκεύω τα χαλιά; Η θυροτηλεόραση τους πειράζει μήπως; Μα θέλω να μπορεί να μου χτυπήσει και να μπορώ να ανοίξω την εξώπορτα περιμένοντας τον μεταφορέα για τα χαλιά! Ή μήπως αν βάλω ένα κρεβάτι και κοιμάμαι (επειδή έτσι τρελλάθηκα και θέλω να κοιμάμαι εκεί) ή σαλονάκι στο κλιμακοστάσιο (όπως συμβαίνει σε πολλές "οικογενειακές" πολυκατοικίες) σημαίνει ότι μετέτρεψα κοινόχρηστο χώρο σε χώρο "κύριας χρήσης" και θα πρέπει να δώσω πάλι λόγο στην πολεοδομία για αυτό; Η σκέψη που ακούγεται, είναι ΄μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση. Ορίζεται ο μέγιστος όγκος που επιτρέπεται να δομηθεί και δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Κάνουμε ό,τι θέλουμε εντός του. Αποθήκες, κατοικίες, play rooms οτιδήποτε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα