Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! πως ομως θα δειξω την οδο διαφυγης του οροφου στο ισογειο μεχρι την τελικη εξοδο? υπαρχει καποιος ειδικος συμβολισμος (π.χ. διακεκομενη γραμμη) ή απλα θα φαινεται να κατεβαινει απο το κλιμακοστασιο?

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι ερώτηση... θέλω να κάνω την παθητική σε κατάστημα που θα έχει χρήση φαρμακείου. Κατ` αρχάς κάνω διαχωρισμό καταστήματος απο 1 σε 2 και εν συνεχεία παθητική.

 

Σύμφωνα με την πολεοδομία,καθώς δεν θα αναφερθεί πουθενά η χρήση φαρμακείου πηγαίνω με το Π.Δ. 71/88 και ο πληθυσμός κτιρίου θα πάει σαν χώρος εκθέσεων και πωλήσεων.

 

Βρήκα όμως το παρακάτω:

 

"Σύμφωνα με το Ν.1963/1991 (ΦΕΚ. Α’138) “Περί τροποποίησης και συμπλήρωσης των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας και άλλων διατάξεων” για καταστήματα φαρμακείων προβλέπεται βεβαίωση από την αρμόδια Πυρ/κή Υπηρεσία ότι το κατάστημα διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας ή επαρκή πυροσβεστικά μέσα. Συνεπώς τα φαρμακεία που στεγάζονται σε νέα κτίρια εμπίπτουν στο άρθρο 9 “Καταστήματα” του Π.Δ. 71/1988, ενώ αυτά που στεγάζονται σε υφιστάμενα στην 8/1997 (ΦΕΚ Β’ 725) Πυρ/κή Διάταξη "

 

που είναι απο το link που παρέθεσε ο συνάδελφος απο το fireservice. Το κτίριό μου προφανώς και είναι υφιστάμενο.θα πάω με το ΦΕΚ Β`725?

 

Επίσης σε κάποιοα μελέτη είδα οτι φωτισμός ασφαλείας απαιτείται μόνο για κτίρια με 5 ή περισσότερους ορόφους!!δεν το βρίσκω όμως πουθενά αυτό...ισχύει?

 

Τέλος στο Π.Δ.71/88 στο άρθρο 9.5.1.γράφει για τα μικρά καταστήματα:

 

"Σε καταστήματα που δεν έχουν περισσότερους απο έναν όροφο πάνω απ το ισόγειο, ούτε περισσότερο απο ενα υπόγειο, και κανένας όροφός τους δεν έχει εμαβαδό μεγαλύτερο απο 250 τ.μ., εφόσον δεν περιλαμβάνουν εκπικίνδυνους χώρους, ισχύουν για τις οδεύσεις διαφυγής τα ακόλουθα:

Επιτρέπειται μία μόνο έξοδο διαφυγής κινδύνου διαμέσου πυροπροστατευόμενου κλιμακοστασίου, που οδηγεί κατευθείαν σε τελική έξοδο, εφόσον η απόσταση του πιο απομακρυσμένου σημείου του ορόφου απο την πυροπροστατευόμενη όδευση ή την τελική έξοδο και στο υπόγειο και στο ισόγειο και στον όροφο δεν ξεπερνά τα 12 μέτρα.

Για την προηγούμενη περίπτωση, αλλά με μέγιστο εμβαδό ορόφου 100 τ.μ., επιτρέπεται μια μόνο έξοδος κινδύνου διαμέσου και απροστάτευτης σκάλας, εφόσον η απόσταση του πιο απομακρυσμένου σημείου του ορόφου απο τη σκάλα ή την τελική έξοδο, δεν ξεπερνά τα 12 μέτρα και η απόσταση της σκάλας απο την τελική έξοδο στο ισόγειο δεν ξεπερνά τα 3 μέτρα."

 

Σε περίπτωση που έχουμε μόνο 50 τ.μ. ισόγειο κατάστημα επιτρέπεται μόνο μια έξοδος κινδύνου χωρίς χρήση πυροπροστατευόμενου κλιμακοστασίου?

  • 10 years later...
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω... Εχω τριώροφη μονοκατοικία με εσωτερικό κλιμακοστάσιο μη προστατευμένο... 

Ερώτηση πρώτη: Απαιτείται ή όχι χειροκίνητο σύστημα συναγερμού; Το λέω επειδή έχω μονοκατοικία (τριώροφη)

Με τα αδιέξοδα τι γίνεται; Αρκεί να βγαίνουν τα 25 μέτρα που αφορούν την απροστάτευτη όδευση διαφυγής ή πρέπει να ελέγξω και τα 12 μέτρα σε κάθε όροφο μεχρι που; του κλιμακοστάσιο δεν μπορεί να γίνει πυροδιαμέρισμα γιατί στο ισόγειο δεν υπάρχει πόρτα που να απομονώνει τα δωμάτια από αυτό...  Αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει... Ευχαριστώ πολύ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.