JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε March 30, 2025 at 03:34 μμ Δημοσιεύτηκε March 30, 2025 at 03:34 μμ (edited) 7 hours ago, kfil said: Βέβαια μου κάνει εντύπωση αφού είναι προκατ από Ο.Σ (βαριά προκατασκευή ) πως έχει στύλους αφού σε αυτά συνήθως υπάρχουν μόνο τοιχώματα (οπότε τότε δεν έχει έννοια το κοντό υποστύλωμα). Ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση. Δες εδώ, δεν είναι ακριβώς τοιχώματα αυτά. Έχουν διογκωμένη πολυστερίνη στο σώμα τους και ελαφρομπετον (όπως αναφέρεται και στο υπόμνημα της τομής). Στις γωνίες υπάρχουν κανονικά, υποστυλώματα, όπως και υπερκείμενες δοκοί. Edited March 30, 2025 at 03:37 μμ by JohnnyHoliday
kfil Δημοσιεύτηκε March 30, 2025 at 03:48 μμ Δημοσιεύτηκε March 30, 2025 at 03:48 μμ Τότε πρέπει να κρίνεις αν τα τοιχώματα πλήρωσης είναι ενδοτικά (κατά τη γνώμη μου δεν είναι αφού το ελαφρομπετον δεν είναι ενδόσιμο υλικό ) . Όμως μην πολυσκοτίζεσαι. Όταν υπάρχει αδυναμία τέτοιας κρίσης (προφανώς θα χρειάζονται περισσότερα στοιχειά ) βάλε το πιο δυσμενές. Άλλωστε πρωτοβάθμιος είναι ο έλεγχος (ούτε και θα σου πει κανείς κάτι ) 1
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε March 30, 2025 at 04:02 μμ Δημοσιεύτηκε March 30, 2025 at 04:02 μμ 10 minutes ago, kfil said: Τότε πρέπει να κρίνεις αν τα τοιχώματα πλήρωσης είναι ενδοτικά (κατά τη γνώμη μου δεν είναι αφού το ελαφρομπετον δεν είναι ενδόσιμο υλικό ) . Αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό περιέφραψα στην πρώτη ανάρτηση [«... πλην όμως, λόγω της ιδιαιτεροτητας της κατασκευής (τοίχοι 15εκ. με διογκωμένη πολυστερίνη 6εκ.), δεν έχω πειστεί ιδιαίτερα ότι διατμητικη αστοχία μπορεί να υπάρξει εκεί (λόγω δηλαδή, φύσης της κατασκευής τουτοίχου)»]. Εν τέλει, έκανα ακριβώς ό,τι πρότεινες : έγραψα ότι ελέγχω επί το δυσμενέστερο. Και για να σου είμαι και απόλυτα ειλικρινής, το κάνω ξεκάθαρα από σεβασμό στο επάγγελμα και στα λεφτά που πληρώνομαι, διαφορετικά η ξεπέτα θα είχε πέσει σύννεφο, με τόση έλλειψη πληροφορίας από πλευράς μελέτης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα